Domácí bramborové knedlíky recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí4 porce

Domácí bramborové knedlíky všichni milujeme. Jako příloha k uzeným a pečeným masům jsou nejlepší.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 170 g hladké mouky
  • 100 g hrubé krupice
  • 1 lžíce octa
  • 2 vejce
  • sůl
  • 1kg brambor


Způsob přípravy

Domácí bramborové knedlíky všichni milujeme. Jako příloha k uzeným a pečeným masům jsou nejlepší. Pečenou kachnu nebo husu máme nejraději s bramborovým knedlíkem. Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Pak je nastrouháme na struhadle. Na vál si dáme nastrouhané studené brambory a přidáme mouku, krupici, ocet, vejce a sůl.

Vše důkladně promícháme, až vznikne hladké tužší těsto. Uválíme z něho podlouhlé šišky a každou z nich vložíme do vroucí osolené vody a vaříme na mírném ohni asi 20 minut. Pak knedlíky vyndáme a nakrájíme na plátky.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Domácí bramborové knedlíky recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Domácí bramborové knedlíky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu domácí bramborové knedlíky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Domácí bramborové knedlíky


×