Domácí máslový croissant recept
Postup přípravy receptu. Ze všech surovin kromě másla, utvoříme hladké nelepící se těsto a necháme jej v lednici 50 minut kynout. Vykynuté těsto rozválíme do obdélníku a poklademe tenkými plátky másla, já nechávám máslo chvíli v mrazničce, lépe se krájí na tenké plátky, máslo do těsta jemně vtlačíme
Podobné recepty jako Domácí máslový croissant
Croissanty recept
Opět složíme na třikrát a v jednom rohu označíme prstem první přehnutí. Těsto zabalíme a necháme na 30 minut odpočinout v ledničce. Celý postup stejně zopakujeme ještě dvakrát a po třetím složení necháme v lednici chladit aspoň na 2 hodiny, pokud je to možné, nechte klidně celou noc.
Podobné recepty jako Croissanty
Pravé Croissanty
Přeložte napůl jako knihu a dejte na půl hodiny do chladu. Těsto pak zase rozválejte od středu ke krajům tak, aby vznikl dlouhý pruh o síle asi 3/4 cm. Ten podélně složte na třetiny (přeložte těsto nejdřív z jedné kratší strany směrem dovnitř a pak z druhé). Složené těsto vraťte na hodinu do lednice
Podobné recepty jako Pravé Croissanty
Jednoduché máslové croissanty recept
Je možné na placky krájať a rozložiť plátočky stuhnutého masla (Tak či tak budeme mať zamastené ruky.). Teraz vyvaľkáme navrstvené placky na veľký kruh o priemere cca 60 cm, vaľkáme opatrne, aby sme nepretrhli vrstvy. Ostrým nožom kruh rozdelíme najprv na štvrtiny, potom na osminy, potom na 16 výseč
Podobné recepty jako Jednoduché máslové croissanty
Pravé francouzske croissanty recept
Po hodine cesto vyberieme a vyvaľkáme na veľkosť asi 40x50 cm. Rozkrojíme po dĺžke na 2 širšie pásy a cesto, s ktorým nebudeme pracovať vložíme do chladničky. Pás, s ktorým pracovať budeme si nakrájame na trojuholníky so spodnou hranou asi 15 cm. Z tohto množstva múky výjde z jedného pásu 8-9 trojuh
Podobné recepty jako Pravé francouzske croissanty
Croissanty s čokoládou
Po nakynutí na pomoučeném vále tence rozválíme a stejnoměrně na těsto rozprostřeme nastrouhaný 100% tuk a stočíme do rolády. Tuto roládu tence rozválíme (já si jí ještě rozkrojím na třetiny, protože pak se mi nevejde na vál), nakrájíme trojůhelníčky, na jejich širší stranu dáme kousek ledových kašta
Podobné recepty jako Croissanty s čokoládou
Croissanty recept
Příprava začíná den předem. Pokud chcete croissanty na večeři začínáme také večer přípravou kynutého těsta. Těsto připravíme klasicky nebo za pomoci pekárny. Nenecháme kynout, zabalíme do mikrotenového sáčku - většího a vložíme do lednice. Ráno si připravíme 220 g másla rozkrájeného na plátky. Těsto
Podobné recepty jako Croissanty
Mini croissanty recept
Postup přípravy receptu. Prodávají se zmražené, necháme je cca 20 minut rozmrznout. Po rozmznutí je dáme na plech s pečícím papírem, kde jim dáme ještě tak 20 minut, aby trošku nakynuly a pak šup do pece - pečeme 20 minut, ale záleží na tom, jak komu peče trouba.
Podobné recepty jako Mini croissanty
Mini croissanty s nutellou recept
Tématické fráze: croissant z listoveho testa croasant recept na těsto croissanty z listového těsta croasant z listoveho testa domácí croissanty z listového těsta domácí croissant z listového těsta listové těsto s nutelou croissanty s nutelou croissant s nutelou recept na domácí croasant croasany z l
Podobné recepty jako Mini croissanty s nutellou
Slané máslové croissanty recept
Na jednu polovinu plátu nastrouháme tuhé máslo, překryjeme druhou polovinou plátu, okraje zamáčkneme a celé rozválíme na tenčí. Poskládáme na třetiny a opět rozválíme. Znovu poskládáme na třetiny a už můžeme rozválet na tenký finální plát, který rozkrájíme na trojúhelníky a z nich umotáme croissanty
Podobné recepty jako Slané máslové croissanty
Čokoládové croissanty bez lepku, mléka a vajec recept ...
Na závěr ještě zahneme rohy na krajích směrem dovnitř, aby náplň během pečení nevytekla. Rohlíčky přendáme na plech vyložený pečicím papírem a necháme asi 30 minut nakynout. Pak lehce potřeme vodou a posypeme mákem. Pečeme v troubě vyhřáté na 160°C dorůžova asi 20 minut.
Podobné recepty jako Čokoládové croissanty bez lepku, mléka a vajec ...
Listové (skoro) croissanty recept
Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny. Každou vyválíme hodně tence. Na jeden plát rozetřeme změklé máslo a přiklopíme druhým plátem. Válečkem spojíme k sobě a opět vyválíme. Nakrájíme stejné trojúhelníky. Na širší stranu dáme libovolnou náplň a stočíme.
Podobné recepty jako Listové (skoro) croissanty
Croissant
Katka | 23. 5. 2011 22:29. Je potřeba mít navíc alespoň 30 dkg mouky na to překládání, já jsem to zadělávala z hladké, přestože jsem to dala jak zde radila jedna paní na dvacet minut do lednice, aby se to lépe zpracovávalo, válela jsem to v polohrubé....a to se dělalo líp.
Podobné recepty jako Croissant
Plněné mini croissanty recept
Ještě jeden podstatný dotaz, prosím: mezi jakým zbožím mám hledat, Po přečtení receptu jsem si představovala, že je to chlazené, podobné jako třeba těsto na pizzu nebo lístkové. Teprve po podrobném prozkoumání obrázku mi to vychází na plechovku. Omlouvám se, že ještě prudím. Děkuju za odpověď. Odpov
Podobné recepty jako Plněné mini croissanty
Plněné croissanty
Slaninu pokrájejte na kostičky a na pánvi ji vypečte dozlatova. Do mísy nahrubo nastrouhejte sýr, přidejte cibulky nakrájené na kolečka, rozšlehaná vejce, smetanu a slaninu. Směs opepřete a naplňte jí prohlubně v croissantech. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C, asi 20 minut. Podávejte s nasekanou
Podobné recepty jako Plněné croissanty
Podmáslový chléb II. recept
Dělala jsem chlebík podle receptu, které byly u pekárny. Je téměř stejný, jen tam nešlo to máslo. Já přidala kmín. Ještě je teplý, už jsem ochutnala Leni, dovolila jsem si přidat fotku z mého prvního chleba.. Odpovědět
Podobné recepty jako Podmáslový chléb II.
Jablečná Nutela
Ani sa už nepamätám, že k tomu som vložila foto :)))) Jirko, robím to roky a bez pudingu, načo puding ? Na jablkovú nutelu dávam 2 kg jabĺk, 500 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 100 g kakaa, 50 g čokolády na varenie. Všetko rozvarím, rozmixujem a krátko vysterilizujem.
Podobné recepty jako Jablečná Nutela
Skořičáky skořicové minizáviny
Na pomoučněném stole vyválíme z těsta slabý obdélníkový plát, který potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme cukrem a skořicí (nebo skořicovým cukrem). Pak plát těsta při smotávání potíráme opět vejcem, aby se nám cukr při krájení nasypal ven. Zbylým vejcem potřeme i vršek závinu a ten také posypeme cuk
Podobné recepty jako Skořičáky skořicové minizáviny