Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pravé francouzske croissanty

Abyste si vychutnali křupavé croissanty, nemusíte jezdit do Francie, můžete si je připravit v pohodlí domova. Jejich příprava je sice náročnější, ale dle velice podrobného návodu to zajisté zvládnete.

Hodnocení receptu je 4,9 (25×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby odležení těsta

80 min (60 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

7. 2. 2014 22:02

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie20 075 kJ / 4 798 kcal
Bílkoviny75,88 g
Tuky306,64 g
Vláknina16,60 g
Cholesterol 1,16 g
Sodík 4,17 g
Sůl10,34 g
Sacharidy425,43 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

sislik

3. 2. 2015 12:04

@ magdalenka
dakujem za zodpovedanie otazky ;-)

magdalenka magdalenka

3. 2. 2015 09:36

isma: z receptu je to dosť jasné - v peč. papieri pobuchovaním válečkem a vaľkaním vytvoriť štvorec o rozmeroch 15x15 cm a hrúbke 4 mm.

isma

2. 2. 2015 23:23

Jestli se ještě někdy sem kouknete,chtěla bych se zeptat,jak dokážu z 300g másla,vyválet čtverec 15x15 4mm silný?Děkuji.

Jitka

21. 2. 2014 22:41

Vypadají úúúžasně, vyzkouším...Jen malinko poopravím v komentáři: Droždí versus sůl...sůl droždí v žádném případě nezabije..!!!!!:-K
Naopak, existují recepty na chleba, pizzu, kde do mísy dáte droždí...POSOLÍTE ho...za cca 5minut se droždí rozpustí na tekutinu (chemická reakce: droždí x sůl)...pak se to zaleje teplou vodou a přidá se mouka...kyne to v LEDNICI...žádné teplo, naopak chlad...a normálně to VYKYNE....;-)

vladi vladi

21. 2. 2014 10:42

:-p croissanty miluju- receptík si uložím, ale neručím za to jestli dostanu odvahu se do nich pustit čásu mám relativně dost / jsem v důchodu/ ale trpělivosti se jaksi nedostává.Každopádně bodík za krásný popis práce na tyhle Tvoje krásné croissanty , máš to pěkně nafocené a s popisem práce jsi si dala práci- klobouk dolů:-O;-):yes::yes:

Joskob

21. 2. 2014 02:01

:-):yes:

kuchařinka

13. 2. 2014 13:23

Téda, vypadají opravdu jako z pekárny! Ale upřímně, vyžaduje to opravdu hodně času a práce. Na takové pečení čas nemám, škoda... :yes:

sislik

10. 2. 2014 20:19

Anna Kocikova: rado sa stalo :-8

Anna Kocikova Anna Kocikova

10. 2. 2014 19:50

Silvuš,ty jsou jako z pekárny;-):-p:-K
No a ten fotopostup,tak ten je špičkový:yes:Děkuji Ti za něj:-*

sislik

8. 2. 2014 21:39

maiva: dekuji :)

maiva maiva

8. 2. 2014 21:36

Hodně lákavé, moc se Ti povedlo:-O:-p+:yes:

Irrena Irrena

8. 2. 2014 19:28

Ty jsou nádherné:-O já je tááák miluji, určitě je vyzkouším;-):yes::yes::yes::yes:

jarka skrobakova

8. 2. 2014 19:24

Krása :yes::yes:

Jana

8. 2. 2014 12:22

zkusím :-p

pipre pipre

8. 2. 2014 11:08

Paráda!!:yes:+12

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: croasant recept recept na domácí croasant croissant recept croissant s párkem recept francouzský croasant croasant pravé francouzské palačinky recept recept na croissanty slaný croasant pravý croissant pravé croissanty croissant s párkem recept na croissant craosant recept croissanty recept jak vytvarovat croissanty francouzsky croasan croissan recept pravy francouzsky croasant croasant francouzsky

Suroviny: mouka hladká, sůl, cukr krystal, droždí čerstvé, mléko, voda, máslo, máslo, vejce

TopRecepty.cz

Pravé francouzske croissanty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YxDA