Jehněčí kýta na česneku recept
Jehněčí kýta na česneku. Jehněčí maso je maso pro gurmány. Je jemné a má svou specifickou vůni. Skvěle se k němu hodí rozmarýn, nebo také jalovec a nové koření. Pečení si zabere čas, ale odměnou nám bude rozpadající se maso. Dobrou chuť. 4,8 (13×) misza. 16 názorů.
Podobné recepty jako Jehněčí kýta na česneku
Jehněčí výpečky recept
Postup přípravy. Důkladně vyčištěné jehněčí maso si na čtyři hodiny necháme odležet ponořené ve vychladlém zeleninovém vývaru se zeleninou (petržel i s natí, celer, mrkev, cibule). Nastrouháme kůru z jednoho citronu, vymačkáme šťávu, přidáme prolisovaný česnek, tymián, a smícháme s bílým vínem a ole
Podobné recepty jako Jehněčí výpečky
Pečené jehněčí maso recept
Suroviny: maso jehněčí, brambory, cibule, paprika čerstvá červená, olej, paprika sušená sladká, pepř, kmín celý Pečené jehněčí maso Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
Podobné recepty jako Pečené jehněčí maso
Jehněčí na česneku a bylinkách, se zapečeným bramborovým pyré ...
Postup přípravy. Jehněčí maso řádně omyjeme, očistíme. Maso potřeme pastou,kterou jsme si připravili z česneku, oleje, soli rozmarýnu a promnutých bobkových listů. Naložené maso ještě posypeme bylinkami a dáme přes noc do chladu.
Podobné recepty jako Jehněčí na česneku a bylinkách, se zapečeným bramborovým pyré ...
Irish stew s jehněčím masem
Irish stew s jehněčím masem. Stew je název pro dlouho dušené maso, které se připravuje se zeleninou v jednom hrnci. Irská podoba tohoto pokrmu je z jehněčího (někdy i skopového) masa, s kořenovou zeleninou, bramborami a podlévá se černým pivem, které dodá pokrmu plnou chuť.
Podobné recepty jako Irish stew s jehněčím masem
Jehněčí na kořenové zelenině
Postup přípravy. Maso očistíme od tuku a nakrájíme na cca 3x3 cm kostky. V pánvi rozpálíme olej s nakrájenou slaninou. Vložíme maso, osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran. Potom přidáme nakrájenou cibuli, celer a mrkev. Vmícháme protlak, hořčici a přidáme koření.
Podobné recepty jako Jehněčí na kořenové zelenině
Jehněčí na tymiánu recept
Na oleji zpěníme cibulku a krátce ji podusíme. Přidáme maso a opékáme ze všech stran. Přidáme prolisovaný česnek, rajčatový protlak, vše zalijeme bílým vínem a dusíme maso do měkka. Dochutíme solí, pepřem. Je-li omáčka příliš řídká, můžeme ji lehce zahustit moukou.
Podobné recepty jako Jehněčí na tymiánu
Marinovane, pomalu pecene jehneci recept
Suroviny: maso jehněčí, koření hřebíček, jalovec, skořice mletá, koření nové koření mleté, římský kmín mletý, koriandr sušený, kardamom, med, omáčka teriaky, česnek, šťáva citronová, olej olivový, sůl, pepř drcený
Podobné recepty jako Marinovane, pomalu pecene jehneci
Dušené jehněčí maso recept
Suroviny: maso jehněčí, cibule, rýže, kapusta, sůl, kmín drcený, pepř mletý, protlak rajčatový, směs zeleninová maďarská, olej Dušené jehněčí maso Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
Podobné recepty jako Dušené jehněčí maso
Pečená voňavá jehnečí kýta recept
Porce: pre 5-6 osôb. jehněčí kýta (měla jsem horní polovinu) 2 větvičky čerstvého rozmarýnu, 6 stroužků česneku pokrájaného na klínky. 3 bobkové listy. sůl. citronová šťáva z 1/2 citronu. 1/2 balíčku celého černého pepře. 1 čajová lžička drceného kmínu. 500 ml silného domácího masového vývaru.
Podobné recepty jako Pečená voňavá jehnečí kýta
Dušené jehněčí s jarní zeleninou
Dušené jehněčí s jarní zeleninou. Dušené jehněčí s jarní zeleninou Zdroj: Marek Kučera. 4x. Je to právě jaro a zvlášť velikonoční období, kdy se tohle jemné, šťavnaté maso objevuje v řeznictvích. Využijte toho na maximum podle vzoru tohoto klasického francouzského receptu. 4 porce.
Podobné recepty jako Dušené jehněčí s jarní zeleninou
Jehněčí na majoránce recept
V osolené vodě s celerem, petrželí a překrojenou cibulí se slupkou uvaříme jehněčí maso. Scedíme, maso dáme stranou a vývar uchováme. Na másle zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku a připravíme na mírném ohni světlou jíšku.
Podobné recepty jako Jehněčí na majoránce
Jehněčí na česneku recept
Postup přípravy. Na sádle osmažíme cibulku. Jakmile začne chytat barvu (pro neznalce - přestane být bílá, ale začne pomalu žloutnout), přidáme nakrájený česnek a ještě chvilku restujeme. Když česnek začne vonět, přidáme maso. Zprudka opečeme, aby se zatáhlo.
Podobné recepty jako Jehněčí na česneku
Jehněčí na zelenině s česnekem recept
Potřeme česnekovou pastou a opepříme. Vložíme do pekáče a podlijeme olejem a trochou vody. Posypeme nahrubo nastrouhanou zeleninou, nakrájeným česnekem a cibulí. Přikryjeme druhou částí pekáče a dáme do trouby a půl hodiny pečeme za občasného polití na 190-200°C.
Podobné recepty jako Jehněčí na zelenině s česnekem
Máslové jehněčí maso vařené v jogurtu PH recept
Suroviny: maso jehněčí, jogurt řecký, rajče, cibule, protlak rajský, pasta česnekovo-zázvorová, ghee, voda, bobkový list, koriandr sušený, kurkuma, pepř cayenský, sůl, koření garam masala
Podobné recepty jako Máslové jehněčí maso vařené v jogurtu PH
Jehněčí na majoránce s bramborem
Zředíme ji na zahoustlou omáčku vývarem, který jsme udělali z kostí a odřezků masa. Přidáme prolisovaný česnek, majoránku, papriku, podušené měkké maso i se zeleninou a malou chvíli ještě povaříme. Ještě horké podáváme s vařenými bramborami.
Podobné recepty jako Jehněčí na majoránce s bramborem
Marinovaná jehněčí kýta recept
Postup přípravy. Česnek utřeme se solí a smícháme ho s kořením. Přidáme trochu oleje a vzniklou kašičkou potřeme očištěnou jehněčí kýtu. Pak ji pokapeme rozehřátým máslem a necháme do druhého dne odležet. Před pečením v pekáčku rozehřejeme trochu oleje a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli.
Podobné recepty jako Marinovaná jehněčí kýta
Dušené jehněčí v mléce z Černé Hory
Dušené jehněčí v mléce z Černé Hory. Kombinace jehněčího a mléka je známá i z italské a francouzské kuchyně, zjemní se chuť a zvláční maso, ale stejně komplexní jako jednoduchý recept z nádherné, hornaté a málo známé republiky opravdu stojí za vyzkoušení.
Podobné recepty jako Dušené jehněčí v mléce z Černé Hory
Jehněčí kolínko po marocku
Jehněčí kolínko po marocku Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD. 3x. To co dodává jehněčímu výjimečnou, exotickou příchuť, je bájná směs koření ras el hanout. Jednodušší verzi si můžete sami namíchat z níže uvedených přísad, ale dá se koupit i hotová, například v Tescu. 4 porce.
Podobné recepty jako Jehněčí kolínko po marocku
Pečený jehněčí hřbet recept
Jahňací chrbát narežeme cez mäso až po kosť na časti ( podľa stavcov ). Osolíme aj v zárezoch, posypeme tymiánom a do zárezov striedavo vložíme lístky bazalky a šalvie. Necháme aspoň 2 hodiy odstáť. Vložíme do pekáča, okolo chrbta rozložíme na kúsky narezanú cibuľu, strúčiky cesnaku a pozdĺžne narez
Podobné recepty jako Pečený jehněčí hřbet