Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí na zelenině s česnekem

Jemné jehněčí maso je velmi delikátní a výrazné. Proto k dochucení stačí česnek a kořenová zelenina. Aby maso zůstalo šťavnaté, prošpikujeme ho slaninou. Pak už ho stačí jen dostatečně dlouho péci v troubě.

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 120 min

140 min (20 min příprava + 120 min tepelná úprava)

18. 10. 2009 14:20

Suroviny pro 4 porce

4 porce

dle velikosti kýty

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 099 kJ / 502 kcal
Bílkoviny6,10 g
Tuky42,58 g
Vláknina11,89 g
Cholesterol 35 mg
Sodík 872 mg
Sůl2,14 g
Sacharidy20,48 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Lze péci i na sádle. Ale lepší je olej, zvláště u skopového. Má lůj a ten rychle stydne.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

petranovakova petranovakova

20. 7. 2012 10:34

Jehněčí je lahůdka, zprvu jsem to odmítala pozřít, ale poté co jsem se odhodlala a ochutnala jsem si to zamilovala...Zrovna zítra budeme mít jehněčí(já tedy maso pouze osolím a očesnekuji)

Kůrka Miroslav

7. 1. 2012 16:56

Já mám jehnata za 1200KČ/35-40 kg.tel.720208336

Marsi Mesi

25. 1. 2011 14:03

To je dorost Václave...:-))recept vypadá i s obrázkem fakt dobře, určitě bude i tak chutnat:yes::yes::yes::yes::yes:

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

25. 1. 2011 07:41

A co kuřata ?

Gabriela

25. 1. 2011 00:56

... celé jehně nebo kůzle ... vždyť to jsou mláďátka ;-(

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

19. 10. 2009 08:04

Výbušná. Mám dost kámošů, kteří mi tak 1x za rok prodají (za rozumnou cenu)celé mladé jehně, nebo kůzle už připravené(zabité, stažené a čisťoučké). Já něco dám švagrové, něco dceři , něco se hned sní a ostatní do mrazáku. Ono to zase není tak moc. Předloni mi nabídli 3 kůzlata, tak jsme je koupili se sousedama na chatě. Jedno jsem si nechal a 2 šli na rožeň. A Jendo1. To masíško je tak jemné a měkoučké, že žádný pác ani nepotřebuje a co na něj nandám to v pohodě přijme,.

Jenda1 Jenda1

18. 10. 2009 18:02

Vašku, asi bych šel do nějaké marinády, tam bych kýtu nechal minimálně 24 hodin, dále už bych pokračoval v přípravě jako ty a určitě tam přidal více česneku;-). Musím mít to jehněčí voňavější:-p.. Posílám čtvrtý bodík. :-!:-)):yes::yes::yes:

vybusna vybusna

18. 10. 2009 17:56

vaclav..moj muz...aj ked mal dnes navarene vsetko podla svojej chuti...tak urcite by sa dal rad k vam pozvat na obed....ja jednoducho jahnacie nemozem....moze byt ochutene a napacovane ako chce...skratka nemozem....a najhorsie na tom je, ze mam tolko receptov na jahnacinu v cine a nemozem dostat na to dobre maso....vzdy vidim len kotletky a to nie je vhodne....

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

18. 10. 2009 17:04

Rozmarýnu se ještě bojím. Konečně se mi ho podařilo vypěstovat a mám ho v květináči na jaro k přesazení ven. Krásně voní, ale neznám s ném nic. U nás se nepoužíval. Takto je to naše rodiné . Děláme tak i falešné skopové z hovězího , nebo telecího. Václav.

pipre pipre

18. 10. 2009 15:58

Chystám se na skopové, které prý na mne čeká u švagrové v Rožnově:-), až pojedu na dušičky, tak mám inspiraci, pokud něco jiného nevymyslím. A dávám bodík:yes: (už jsem dala dřív první :-) )

maris maris

18. 10. 2009 15:33

Vašku, spěchám s bodíkem, jehněčí u nás patří k nejoblíbenějšímu.:-p Sice dělám jinak / česnek rozmarýn, víno /, ale vyzkouším podle Tebe. Jen kdyby ty ovečky nebyly tak drahé.. :-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: skopové na zelenině jehněčí maso na zelenině jehněčí kýta na zelenině kůzle recepty skopové maso na zelenině kůzle recept recept na kuzle pečené kůzle recepty skopové a jehnečí recepty z kuzlete pečené jehněčí na zelenině recepty na kuzle kůzle na česneku pečené jehněčí maso recepty jehněčí maso recepty recepty kůzle kůzle na zelenině jehněčí se zeleninou kůzle pečené recept kůzle

Suroviny: kýta jehněčí, slanina, mrkev, petržel, celer, cibule, olej, česnek, pasta česneková, sůl, pepř mletý

TopRecepty.cz

Jehněčí na zelenině s česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gZJY