Treska s kuskusem a olivami recept
Treska s kuskusem a olivami je lehké jídlo, které můžete doplnit dipem podle své chuti. Ale i bez něj vám bude chutnat.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 700 g filetů z tresky
- 80 g vypeckovaných černých oliv
- 200 g kuskusu
- 500 ml zeleninového vývaru
- 1 citron
- olivový olej
- sůl
- mletý černý pepř
- mletá sladká paprika
- čerstvá zelená petrželka
- ztuhlé máslo
Způsob přípravy
Kuskus zalijeme vývarem a promícháme. Pak ho přikryjeme pokličkou a necháme ležet, dokud se tekutina nevstřebá. Mezitím si nadrobno nasekáme petrželku a do hotového kuskusu ji nakonec přimícháme.
Tresku osolíme, opepříme a posypeme špetkou sladké papriky. Na horkém oleji ji opékáme z obou stran. Asi po deseti minutách přidáme olivy nakrájené na kolečka a pod pokličkou rybu už jen krátce podusíme.
Na porci kuskusu položíme porci tresky a na ni plátek tuhého másla a citronu.