Balkánská domácí bageta recept
Postup přípravy Těsto dáme zadělat do pekárny nejdříve mokré suroviny a pak suché. Nejdříve ale rozšleháme vajíčko do vody. Zapneme na program těsto 900 g. Poté těsto vytvarujeme do bagetek, necháme ještě chvilku kynout a pečeme na 180°C cca 45 minut. Poznámka autorky receptu Z těsta lze upéct i chl
Podobné recepty jako Balkánská domácí bageta
Francouzské bagety recept
Bagety přikryjeme utěrkou a necháme vykynout. Potřeme je vlažnou vodou, vložíme do předehřáté trouby a upečeme. Pečeme zhruba 22 - 25 minut při teplotě 210 - 220°C. Poznámka autorky receptu Zdroj: Pečeme 100 x jinak, velmi mírně poupraveno. Taky jsem zkusila nechat bagety vykynout a pak teprve uděla
Podobné recepty jako Francouzské bagety
Jahodový nanuk
Jahodový nanuk je osvěžující zmrzlina nejen pro děti. V létě přijde jistě vhod i nám dospělým.
Podobné recepty jako Jahodový nanuk
Rebarborový krémový koláč
Tento skvělý jarní koláč zmizí z vašeho než řeknete švec. Při přípravě nepoužívejte elektrický mixér, protože díky mecha
Podobné recepty jako Rebarborový krémový koláč
Domácí bagety recept
Postup přípravy. Přesně dle napsaného pořadí dám suroviny do pekárny a zapnu program na hnětení a kynutí těsta. Potom na pomoučeném válu vytvaruji 2 bagety, potřu mlékem smíchaným s 1 lžičkou cukru, napíchám pár dírek vidličkou. Nechám ještě 15 minut kynout a dám péct na 190°C asi na 3/4 hodiny. Hlí
Podobné recepty jako Domácí bagety
Starofrancouzské bagety recept
Postup přípravy. Dobře promícháme všechnu mouku, 300 g ledové vody a zakryté dáme na 12 h do lednice (= autolýza). Promíchání by nemělo být dlouhé, stačí minuta. Ráno do těsta vmícháme dalších asi 20 g vody (asi dvě veliké lžíce), ve které jsme rozpustili kousínek droždí. Přibližně po třech minutách
Podobné recepty jako Starofrancouzské bagety
Bageta Mezi světy recept
Postup přípravy. Bagetu, nejlépe den starou, rozřežeme podélně na půlku, můžeme rozdělit na 2 kusy. Lehce potřeme margarínem, poté kečupem (množství podle chuti). Přiměřeně posypeme "Zaziky" a poklademe sýrem.
Podobné recepty jako Bageta Mezi světy
Francouzské bagety z domácí pekárny
Nádobu dáme do pekárny a zapneme program TĚSTO. Po vykynutí si na pomoučeném vále vytvarujeme bagetky, které nařízneme a pomašlujeme buď osolenou vodou, nebo rozšlehaným vajíčkem a necháme ještě chvíli kynout. Bagetky buď upečeme v troubě na 180 °C s kastrůlkem vody. A nebo pokud máme příslušenství
Podobné recepty jako Francouzské bagety z domácí pekárny
Rustikální bagety od Čistinky recept
Uložíme do papírových záložek na připraveném plechu (viz foto), necháme v teple asi hodinu kynout. Pak uložíme do trouby rozehřáté na 230°C s kastrolkem s vodou na dně a pečeme cca 25-30 minut, dokud nemají bagetky zlatou barvu. Poznámka autorky receptu Recept jsem objevila na webu " Čistinkina vare
Podobné recepty jako Rustikální bagety od Čistinky
Bagety plněné trhaným vepřovým masem s domácí kouřovou ...
Kouřová barbecue: 2 lžíce olivového oleje. 1 malá cibule nasekaná najemno. 3 stroužky česneku nakrájené najemno. 100 ml jablečného octa. cca 2/3 hrnku tmavého třtinového cukru (cca 125 g) 2 lžičky nadrceného hořčičného semínka. 2 lžičky uzené mleté papriky. 1 lžička chilli.
Podobné recepty jako Bagety plněné trhaným vepřovým masem s domácí kouřovou ...
Česnekové bagety recept
Postup přípravy. Z vlažné vody, cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Mouku prosejeme, přidáme sůl a kvásek a zpracujeme. Přidáme vlahé sádlo a vypracujeme nelepivé těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme asi hodinku kynout. Mezitím rozpustíme máslo a smícháme s česnekem a petrželí.
Podobné recepty jako Česnekové bagety
Olivové bagetky recept
Suroviny. Kvásek: 10 g droždí (čerstvého) 2 lžíce vlažné vody. 1/2 lžičky cukru. 200 g polohrubé mouky. 100 g pohankové mouky. 150 ml syrovátky z odkapané směsi tvarohu, zakysanky a jogurtu. 100 ml oleje.
Podobné recepty jako Olivové bagetky
Francouzská bageta hrníčkový recept
Mouku smícháme se solí, přilijeme kvásek a olej a zpracujeme vláčné těsto. Necháme na teplém místě kynout dokud nezdvojnásobí objem - zhruba hodinu. Pak vytvoříme na pomoučněném plechu dvě bagety, opět přikryjeme a necháme kynout další půlhodinu. Mezitím si předehřejeme troubu na 220 °C.
Podobné recepty jako Francouzská bageta hrníčkový
Chlebové bagety recept
Suroviny 230 ml vody 3 lžíce oleje 2 lžičky soli 150 g hladké mouky 150 g pšeničné chlebové mouky 130 g pšeničné celozrnné mouky 1 lžička cukru 2 lžičky sušeného droždí nebo 1/2 čerstvého droždí Naše chalupářská kuchařka Do obchodu Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Hodnoty jsou přibližné Více o
Podobné recepty jako Chlebové bagety
Nejjednodušší špaldové bagety recept
Bagety necháme ještě asi 30 minut kynout. Nakynuté bagety navrchu ostrým nožem několikrát nařízneme. Plech vložíme do trouby rozehřáté na 200°C a pečeme asi 20-25 minut. Poznámka autorky receptu Bagety jsou na povrchu krásně křupavé a uvnitř nadýchané. Hodí se jako příloha ke grilování.
Podobné recepty jako Nejjednodušší špaldové bagety
Zapečená česneková bageta recept
1 1 velká bageta 150 g 150 g másla 3 stroužky 3 stroužky česneku 2 lžíce 2 lžíce nasekaných bylinek dle individuální chuti (nejlépe pažitka, petrželka, bazalka) trochu trochu soli
Podobné recepty jako Zapečená česneková bageta
Bageta nebo housky
Postup přípravy receptu. 1. Všechny suché přísady smíchat, kvasnice rozpustit ve vodě (suché kvasnice netřeba rozpouštět) a nalít do smíchané směsi, přidat máslo a vypracovat hladké těsto. Těsto zakrýt a nechat 60 minut kynout. Potom rozdělit těsto na tři díly, zakrýt fólií a nechat těsto 10 minut s
Podobné recepty jako Bageta nebo housky
Rustikální bageta
Rustikální bageta Zdroj: Gurmet Moje hodnocení ... Domácí pečivo Postup přípravy Všechny suroviny a 225 ml vlažné vody propracujte na hladké těsto a nechte ho na teplém místě kynout asi 80 minut. Pak ho vytvarujte do dvou dlouhých válečků, do kterých udělejte zářezy, poprašte je moukou a nechte ješt
Podobné recepty jako Rustikální bageta
Rozpečená bageta recept
Postup přípravy. Bagetu rozřízneme, každou polovinu potřeme margarinem a posypeme bylinkami. Bagetu pečme v rozpálené troubě pod grilem a horkým vzduchem asi 2 minuty. Správně připravená bageta je křupavá a voní po bylinkách.
Podobné recepty jako Rozpečená bageta
Bageta z domácí pekárny recept
Postup přípravy. Vše dáme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program "Těsto". Po vykynutí z těsta vyválíme 2 bagety a necháme ještě asi 10 minut kynout na pečicím papíru na plechu. Potom bagety na několika místech trochu nařízneme, potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme třeba sezamovým semínkem
Podobné recepty jako Bageta z domácí pekárny
Semínkové bagety recept
Suroviny. Porce: 4 bagety asi po 350g. 350 ml vody. 2 lžičky cukru. 21 g droždí. lžíce otrub (15 g) 50 g jemných vloček. 30 g lněného semínka. 30 g sezamu.
Podobné recepty jako Semínkové bagety
Francouzská bageta
750 g hladká mouka 11 g droždí 500 ml voda 15 g sůl Postup přípravy receptu 1 Tradiční francouzská bageta je náročná na přípravu, co se času týká. Ovšem pokud chcete dosáhnout perfektního výsledku, nelze čas nijak ošidit. Francouzi tvrdí, že u bagety je nejdůležitější fermentace, tedy kvašení. 2
Podobné recepty jako Francouzská bageta
Bagetka plněná trhaným kuřecím, mrkví a papájou recept ...
Postup přípravy. V misce smícháme sojovku, limetkovou šťávu, maličko wasabi a trochu pepře. Očištěnou mrkev a papáju buď nakrájíme na tenoučké nudličky nebo nastrouháme a dáme na chvíli marinovat do misky. Kuřecí prso natrháme.
Podobné recepty jako Bagetka plněná trhaným kuřecím, mrkví a papájou ...
Domácí bagety s ovesnými vločkami recept
450 ml vlažné vody. 2 ČL soli. 4 PL oleje. 250 g hladké mouky. 150 g ovesných vloček. 100 g žitné mouky. 150 g polohrubé mouky. 100 g hrubé mouky. špetka cukru.
Podobné recepty jako Domácí bagety s ovesnými vločkami
Domácí tmavá a světlá vánoční čokoláda fotografie 4
Domácí tmavá a světlá vánoční čokoláda - fotografie 4 - TopRecepty.cz. Domů Recepty Domácí tmavá a světlá vánoční čokoláda. Zpět na recept.
Podobné recepty jako Domácí tmavá a světlá vánoční čokoláda fotografie 4
Světlá tlačenka
Světlá tlačenka - recept: Veškeré maso dáme vařit do mírně osolené vody, přidáme celou cibuli. Po uvaření nakrájíme maso na kostky, podle druhu na různé velikosti. Kůže Po uvaření nakrájíme maso na kostky, podle druhu na různé velikosti.
Podobné recepty jako Světlá tlačenka
Bagety z pekárny
170 ml voda 250 g hladká mouka 55 g celozrnná mouka špaldová 1 lžíce sušené mléko 1 lžička cukr 0,50 lžička sůl 0,75 lžička sušené droždí Postup přípravy receptu 1 V uvedeném pořadí dáme ingedience do pekárny (sušené mléko je možno vynechat). Zapneme program Příprava těsta.
Podobné recepty jako Bagety z pekárny
Bylinková bageta
1. Utřeme si česnek. Máslo necháme trochu změknout a nakrájíme ho na kostičky. Přidáme česnek, sůl, pepř a nasekané čerstvé bylinky. Ideální je čerstvá bazalka a k tomu přidat třeba nějaké sušené, co máte doma např. petrželku. Vše utřeme dohladka. 2.
Podobné recepty jako Bylinková bageta
Bageta plněná hovězím masem recept
Maso si nejdříve předem naložíme. Plátek masa osolíme, opepříme, pokapeme worcestrem a potřeme hořčicí. Pokapeme malinko olejem a zabalíme do alobalu. Necháme odležet do druhého dne. Druhý den si maso vyndáme a necháme v pokojové teplotě. Na pekáček dáme pečící papír a položíme na něj napůl rozkroje
Podobné recepty jako Bageta plněná hovězím masem
Vepřová tlačenka recept
Vepřová tlačenka je tradičním zabijačkovým pokrmem. Pokud ji máte rádi a troufnete si na její přípravu, můžete ji připravit i doma. Výhodou je, že ji uděláte přesně podle své chuti a se spoustou masa, protože domácí je zkrátka vynikající. 5,0 (46×) JanaDorazinova. 76 názorů. 200 min.
Podobné recepty jako Vepřová tlačenka
Celozrnné bagetky recept
Porce: 6 kousků. 250 ml vody. 2 lžíce oleje. 1 lžíce octa. 20 dkg mouky celozrnné pšeničné. 15 dkg hladké mouky. 5 dkg žitné mouky chlebové. 1 lžička soli. 1 lžička cukru.
Podobné recepty jako Celozrnné bagetky
Zapečená hermelínová bageta recept
Postup přípravy. Sýry nastrouháme na hrubo. Cibulku, rajčata, pažitku a salám nakrájíme na drobno. Všechno promícháme a přidáme vejce s pažitkou. Plátky bagety potřeme lehce máslem a dáme do trouby na chvíli zapéct. Poté na každou bagetu navršíme směs a zapečeme, až bagety zezlátnou. Podáváme teplé.
Podobné recepty jako Zapečená hermelínová bageta
Slunečnicové celozrnné bagetky recept
Porce: 4 bagety asi po 230-250g. 300 ml vody (z vařených brambor) 2 lžičky cukru. 25 g droždí. 250 g hladké mouky. 300 g celozrnné pšeničné mouky. 3 velké lžíce slunečnicového semínka. 25 g olivového oleje. 1-2 lžičky soli (raději dosolovat, voda z brambor je už slaná)
Podobné recepty jako Slunečnicové celozrnné bagetky
Zapečená bageta recept
Zapečená bageta Hodnocení receptu je 4,1 (3×) Pro možnost hodnocení se prosím přihlašte. hanahcotton 2 názory 24. 8. 2015 10:53 hanahcotton Tady může být vaše fotka :) Přidat fotku Suroviny 1 1 větší bageta 2 2 vejce 2 plátky 2 plátky šunky zelená jarní cibulka 3 3 datlová rajčata olivový olej česne
Podobné recepty jako Zapečená bageta
Bylinkovo-sýrová bageta recept
Bagetu podélně rozřízneme a obě půlky pořádně pomažeme vzniklým pestem. Opět příklopíme k sobě. Bagetu zabalíme do alobalu a vložíme do trouby předehřáté na 200°C na 10 minut. Bagetu rozbalíme a otevřeme. Na obě půlky poklademe plátky mozzarelly a nastrouhaný tvrdý sýr. Takto dáme bagetu opět do tro
Podobné recepty jako Bylinkovo-sýrová bageta
Bageta s rajčaty a mozzarelou recept
1 bageta (velká) 3 menší rajčata. bylinková sůl. pepř. provensálské koření (bylinky) lístky bazalky. 2-3 stroužky česneku. 1/4 hrníčku olivového oleje. 1 sáček nastrouhaná mozzarella.
Podobné recepty jako Bageta s rajčaty a mozzarelou
Bruschetta česneko-rajčatový chléb
2. Bruschetta chutná totiž nejlépe, když je "chléb" ještě teplý a směs stále ještě studená. 3. Tento recept pochází z Itálie, známý je i v částech Řecka. Díky česneku lehce palivá Bruschetta je v Itálii oblibeným předkrmem ale i přílohou.
Podobné recepty jako Bruschetta česneko-rajčatový chléb