Domácí světlá bageta recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí2 porce

Domácí světlá bageta je lehounká a nadýchaná. Na chlebíčky, nebo jako přílohu k syté zeleninové polévce, k salátům apod.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 kostka droždí
  • 1 lžička mořské soli
  • 450 g hladké mouky
  • 250 ml vlažné vody
  • 40 g měkkého másla
  • 1 vejce
  • cukr krupice
  • semínka na posypání (sezam, lněná)


Způsob přípravy

V misce rozdrobíme droždí do vlažné vody a přidáme špetku cukru. Necháme vzejít kvásek.

Mezitím smícháme ve velké míse mouku se solí. Nyní přidáme kvásek a změklé máslo a uhněteme hladké těsto. Nejlépe v hnětači, ale klidně i ručně.

Když máme krásně hladké, nelepivé těsto, necháme ho přikryté kynout 60 až 90 minut. Mezitím si troubu předehřejeme na 180 stupňů. Po vykynutí těsto rozválíme na vále do dvou obdélníků. Každý obdélník podélně těsně stočíme do tvaru dlouhé štíhlé bagety.

Bagety položíme na plech, potřeme je rozšlehaným vejcem, vršek několikrát mělce nařízneme a posypeme semínky podle chuti. V předehřáté troubě je pečeme asi 25 až 40 minut dozlatova.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Domácí světlá bageta recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Domácí světlá bageta.
Nebo hledejte podobné podle části názvu domácí světlá bageta .
Hledat podobné recepty na internetu jako Domácí světlá bageta


×