Pečená vepřová krkovička vcelku recept
Pečená vepřová krkovička vcelku je šťavnatá a upečené maso je báječně měkké. Doplnit ji můžete třeba klasicky zelím a knedlíky ale třeba i vařenými bramborami politými vypečenou šťávou. To bude také velká lahůdka.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 kg vepřové krkovice
- 1 velká cibule
- kmín
- mletý černý pepř
- mořská sůl
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Maso očistíme a osušíme. Pak ho ze všech stran osolíme a opepříme.
Do pekáče na dno nasypeme na silné kroužky nakrájenou cibuli, na ni položíme okořeněnou krkovičku a posypeme ji kmínem.V předehřáté troubě za občasného podlévání maso zvolna pečeme do měkka.
Může to trvat i několik hodin, ale stojí to za to. Upečené maso porcujeme až před podáváním.