Nákyp s brokolicí recept
Nákyp s brokolicí se slaninou a pikantním sýrem je skvělý i samotný. Ale vůbec nevadí, když k němu přidáte salát z čerstvé sezónní zeleniny.
Ingredience receptu
- 400 g brokolice
- 160 g anglické slaniny vcelku
- 40 g čedaru
- 250 ml smetany
- 1 lžíce másla
- 4 vejce
- špetka chilli koření
- špetka soli
- špetka mletého pepře
Způsob přípravy
Brokolici povaříme 2 minuty v horké vodě, hned pak vodu slijeme, a brokolici rozdělíme na malé růžičky. Troubu si mezitím předehřejeme na 200 stupňů.
Slaninu nakrájíme na malé kostičky a opečeme ji na pánvi. Vyškvařený tuk slijeme. Dvě celá vejce ušleháme se dvěma žloutky, přidáme smetanu, nastrouhaný sýr, špetku soli, pepře a kari koření. Promícháme a postupně přidáme slaninu i brokolici.
Zapékací misku vymažeme máslem a rozprostřeme do ní připravenou směs. V předehřáté troubě pečeme nákyp 20 až 30 minut. Hned podáváme, nejlepší je ještě horký.