Rumová piškotová bábovka recept
Rumová piškotová bábovka je neobvyklá a chuťově velmi lahodná bábovka, s níž rozhodně uděláte dojem na hosty. Ke kávě i k čaji, jako sváteční svačinka nebo snídaně je výtečná.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g hotové směsi na piškot
- 4 vejce
- 1/2 hrnku rumu
- 1/2 hrnku vody
- 1 hrnek nastrouhaných ořechů
- 1 balíček vanilkového pudinku
- 1/2 hrnku stolního oleje
- poleva :
- 1/2 hrnku změklého másla
- 1/4 hrnku vody
- 1/2 hrnku rumu
- 1 hrnek cukru
Způsob přípravy
Rumová piškotová bábovka je neobvyklá a chuťově velmi lahodná bábovka, s níž rozhodně uděláte dojem na hosty. Ke kávě i k čaji, jako sváteční svačinka nebo snídaně je výtečná. Formu na bábovku vymažeme olejem a vysypeme strouhanými ořechy. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. V míse rozšleháme vejce, přidáme pudinkový prášek, piškotovou směs, rum, zbylý olej a vodu a ušleháme hladké těsto. Těsto nalijeme do vymazané bábovkové formy a pečeme v předehřáté troubě 60 minut.
Pak formu vyjmeme z trouby a necháme asi 10 minut stát. Po této době bábovku vyklopíme na talíř a necháme vychladnout. Nyní si připravíme polevu tak, že v kastrůlku rozpustíme máslo a přidáme k němu cukr a vodu. Za stálého míchání vše povaříme 5 minut. Pak kastrůlek odstraníme z plotny a do polevy přidáme rum. Vše důkladně zamícháme a hotovou polevou poléváme bábovku.