Farmářské bagety nebo bulky recept
Postup přípravy. Obě dvě mouky si prosijeme, zamícháme sůl, uděláme dolík do kterého dáme cukr, část vlažné vody, rozdrobíme droždí a necháme vzejít. Nebo si uděláme kvásek zvlášť. Přidáme zbytek vody a zaděláme těsto. To necháme vykynout, rozdělíme na 8 dílů, tyto dílky zpracujeme do malých bochánk
Podobné recepty jako Farmářské bagety nebo bulky
Nejjednodušší špaldové bagety recept
Z každé čtvrtky těsta vytvarujeme bagetu a vložíme do plechu na bagety nebo na plech vyložený pečícím papírem. Bagety necháme ještě asi 30 minut kynout. Nakynuté bagety navrchu ostrým nožem několikrát nařízneme. Plech vložíme do trouby rozehřáté na 200°C a pečeme asi 20-25 minut.
Podobné recepty jako Nejjednodušší špaldové bagety
Domácí dalamánky z žitné mouky
sůl 1 větší špetka Postup přípravy Mouky smíchejte se solí a drceným kmínem ve větší míse. Droždí rozmíchejte v teplé vodě s cukrem. V mouce udělejte důlek a doprostřed vlijte vodu s droždím. Nechte kvasnice 15 minut pracovat. Poté přilijte olej a zpracujte těsto. Těsto nechte v míse pod utěrkou kyn
Podobné recepty jako Domácí dalamánky z žitné mouky
Bagety ze špaldové mouky recept
V míse smícháme špetku instantního droždí s vlažnou vodou, moukou a vypracujeme hladké těsto. Mísu zakryjeme potravinářskou fólií a necháme 12–16 hodin odpočívat při pokojové teplotě. Po uplynutí 12–16 hodin ve větší míse smícháme instantní droždí, mouku, sůl, vlažnou vodu a připravený poliš.
Podobné recepty jako Bagety ze špaldové mouky
Francouzská bageta hrníčkový recept
1. Z cukru, teplé vody a droždí uděláme kvásek a necháme vykynout - ano, i když je to sušené droždí. Mouku smícháme se solí, přilijeme kvásek a olej a zpracujeme vláčné těsto. Necháme na teplém místě kynout dokud nezdvojnásobí objem - zhruba hodinu. Pak vytvoříme na pomoučněném plechu dvě bagety, op
Podobné recepty jako Francouzská bageta hrníčkový
Francouzské bagety ze čtyř surovin recept
Postup přípravy. V míse smícháme mouku, sůl a droždí, postupně přidáváme vodu a zpracujeme do hladkého těsta. Na teplém místě necháme vykynout 40 min., poté vyválíme na cca 3 cm silnou placku, 4 x přehneme (napůl zleva doprava a shora dolů) a dáme znovu na 30 min. kynout.
Podobné recepty jako Francouzské bagety ze čtyř surovin
Domácí žitné rohlíky
Postup přípravy. Nejprve zadělejte kvásek a nechte ho vzejít – smíchejte droždí, cukr a trochu teplého mléka, promíchejte a nechte cca 15 minut odstát. Poté smíchejte všechny suroviny a nakonec přimíchejte kvásek. V robotu propracujte těsto a nechte 2 hodiny kynout (nebudete mít klasické těsto, spíš
Podobné recepty jako Domácí žitné rohlíky
Bagety s grahamovou moukou a jogurtem recept
Postup přípravy Těsto připravíme v domácí pekárně podle známého postupu. Jako první dáme vlažnou vodu, olej a jogurt. Pak přidáme obě dvě mouky smíchané se solí, nahoru trošku cukru a rozdrobíme droždí. Zvolíme program Těsto. Kdo domácí pekárnu nevlastní, tak zadělá klasickým způsobem. Množství vody
Podobné recepty jako Bagety s grahamovou moukou a jogurtem
Cibulové bagety se sýrem recept
Suroviny 200 ml vody lžička cukru 21 g droždí 50 g tvarohu 400 g hladké mouky 1,5 lžičky soli menší cibulka oříšek sádla Vejce na potření sýr na posypání Kuchařky Ivy Trhoňové právě v prodeji Do obchodu Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách Postup přípravy Cib
Podobné recepty jako Cibulové bagety se sýrem
Mazanec se suchým droždím
Postup přípravy receptu. 1. V míse utřeme máslo s cukrem a žloutky, přidáme vanilkový cukr, sůl a kvásek z droždí, který jsme si připravili dříve. 2. Přilijeme vlažné mléko, rum a po částech přimícháváme mouku.
Podobné recepty jako Mazanec se suchým droždím
Celozrnné špaldové bagetky recept
50 ml mléka. 120 ml vody. ½ l žičky cukru. 1 lžíce hladké mouky. 270 g celozrnné špaldové mouky. 15 g čirokové mouky (nebo jiné mouky) ½ l žičky soli. 12 g mletého lněného semínky. 1 lžíce olivového oleje.
Podobné recepty jako Celozrnné špaldové bagetky
Domácí bagety na obložení
Smícháme ostatní suroviny a uhněteme hladké těsto. Necháme kynout přibližně hodinu. Poté vytvoříme bagety, potřeme vodou a posypeme sezamem. Necháme opět kynout na plechu, cca 30 minut. Mezitím rozehřejeme troubu na 190 °C. Vykynuté bagety vložíme do trouby a pečeme cca 10 minut.
Podobné recepty jako Domácí bagety na obložení
Žitné rohlíky recept
1. fáze: 100 ml vody 2 lžičky cukru 170 g hladké mouky 14 g čerstvého droždí 1 vejce 2. fáze: 30 ml oleje 150 ml vody 220 g žitné chlebové mouky 100 g hladké mouky 1,5 lžičky soli 1 lžíce sušené bramborové kaše (nebo bramboráku v prášku) 1 lžíce lněného semínka 2 lžíce dýňového semínka Kuchařky Ivy
Podobné recepty jako Žitné rohlíky
Cibulové bagety
Pomoučenýma rukama těsto rozdělíme na dvě části a "zakroutíme". Necháme na plechu 15 minut podkynout. Potřeme studenou vodou se solí. Pečeme 20-30 minut na 200 stupňů. Na plechu při pečení musíme mít misku s vodou. Po upečení necháme vychladnout na mřížce.
Podobné recepty jako Cibulové bagety
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Postup přípravy receptu 1 Nejdřív připravte kvásek: 2 Do zadělávací mísy nasypte sušené droždí a zalijte ho 100 ml vlažného mléka, přidejte cukr, 100 g mouky, rozmíchejte a nechte asi 10 minut odpočívat na teplém místě, než vyběhne kvásek. 3
Podobné recepty jako Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí chléb ze žitné a hladké pšeničné mouky recept ...
Suroviny. 1 dávka. 3 hrnky hladké mouky. 3 hrnky žitné mouky. 1 balíček sušeného droždí. 3 lžičky soli. 2 lžičky drceného kmínu. 3 hrnky vlažné vody. 2 lžíce oleje.
Podobné recepty jako Domácí chléb ze žitné a hladké pšeničné mouky ...
Bagetky recept
Do mísy vlijeme vlažnou vodu, přidáme cukr a rozdrobíme droždí. Necháme vzejít kvásek a poté přidáme obě proseté mouky, olej a sůl. Vše vypracujeme řádně na hladké těsto, které dáme na teplé místo kynout. Poté těsto rozdělíme přibližně na 8 dílů a z každého dílu vytvoříme bagetku. Předehřejeme troub
Podobné recepty jako Bagetky
Domácí plněné bagety
Postup přípravy receptu. 1. Příprava těsta: do mísy dáme hladkou mouku. Do hrníčku dáme 2 lžičky mouky, cukr, rozdrobené droždí a trochu mléka a uděláme kvásek. Než kvásek vykyne, zahřejeme společně heru s olejem tak, aby se hera rozpustila. Do mouky v míse přimícháme sůl, přidáme 1,5 vejce (0,5 roz
Podobné recepty jako Domácí plněné bagety
Muffiny z žitné mouky
Muffiny z žitné mouky - recept: Máslo nebo tuk necháme změknout. Výhoda je rychlá příprava. Do mísy nasypeme mouku s práškem, cukr a rozklepneme vejce, přimícháme jogurt a tuk. Výhoda je rychlá příprava.
Podobné recepty jako Muffiny z žitné mouky
Perník z žitné mouky bez kakaa recept
1 hrnek hladká mouka. 1 hrnek žitná mouka. 1/2 hrnku třtinového cukru. 3 lžíce medu. 2 lžíce marmélady ( já dávám domácí meruňkovou) 2 vejce. 1 hrnek oleje či rozpuštěného másla. 400 g bílý jogurt. 1 vanilkový cukr.
Podobné recepty jako Perník z žitné mouky bez kakaa
Pokus o žitné pečivo recept
Suroviny. Porce: 6 ks. 1 hrnek žitné mouky. 1/2 hrnku ovesných vloček (jemné nebo nadrcené) 1/2 hrnku celozrnné pšeničné mouky. hrnek vody. 1 lžíce olej. 1 lžička ocet. 1 lžička sůl.
Podobné recepty jako Pokus o žitné pečivo
Žitný celozrnný koláč s jablky a skořicí recept
Suroviny • 100 g žitné celozrnné mouky • 50 g bílého jogurtu • 1 vejce • 1 lžíce medu (tekutého) • 2 lžičky prášku do pečiva • 50 ml vlažné vody • 4 menší jablka • skořice • cukr dle chuti Naše kuchařky právě v prodeji Do obchodu Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Hodnoty jsou přibližné Více o ho
Podobné recepty jako Žitný celozrnný koláč s jablky a skořicí
Pšenično žitné dalamánky s omládkem recept
Postup přípravy. Z odměřených a odvážených surovin odebereme 100 ml vlažné vody, droždí, sladěnku a 130 g hladké mouky, dobře umícháme a necháme 35-45 min v klidu kynout omládek. Přidáme zbytek surovin a vypracujeme těsto, které necháme vykynout.
Podobné recepty jako Pšenično žitné dalamánky s omládkem
Rychlá hrníčková bábovka recept
Rychlá hrníčková bábovka. Upečte si s námi sladký poklad české kuchyně - nostalgickou hrníčkovou bábovku s olejem. Tento recept potěší všechny milovníky rychlé přípravy. V troubě ji máte za pár minut a nepotřebujete ani váhu. Výsledný moučník je nadýchaný a nádherný na pohled. 4,8 (25×) M.Michaela.
Podobné recepty jako Rychlá hrníčková bábovka
FIT bagetky recept
250 ml (g) vody. 30 g oleje. lžička cukru. 1,5 lžičky soli. 50 g mletého lněného semínka. 50 g žitné chlebové mouky. 330 g hladké mouky. 15-18 g droždí. Kdo má rád, může přidat půl malé lžičky drceného kmínu – lehounce doplní chuť bagetek.
Podobné recepty jako FIT bagetky
Pizza ze sušeného droždí recept
Pizza ze sušeného droždí. Osvědčený recept na rychlou pizzu ze sušeného droždí. Těsto je tenké a skvěle se s ním pracuje. Ozdobíme tím, co kdo má rád. Jednoduchý oběd nebo výborná večeře. 4,8 (16×) misza. 16 názorů.
Podobné recepty jako Pizza ze sušeného droždí
Hrníčkový mazanec naší babči recept
Suroviny 1 kus Těsto: 3 hrnky polohrubé mouky 9 lžic cukru krupice 1/2 kostky másla 30 g droždí 1/2 hrnku vlažného mléka 2 žloutky 1 vanilkový cukr špetka soli citronová kůra rozinky a rum (nemusí být) Na potření a posyp před pečením: žloutek mandle Tento recept najdete v nové kuchařce! Naše kuchařk
Podobné recepty jako Hrníčkový mazanec naší babči
Podmazánka na obložené chlebíčky recept
Postup přípravy Máslo, majonézu a příchutě smícháme dohromady a doplníme jemňounce nakrájenou cibulkou. Mažeme na krajíčky veky nebo rozpůlené malé bagetky či kaiserky a zdobíme plátky šunky, sýra, vajíčkem, okurkou, kapií, zkrátka jako běžné chlebíčky. Uvařeno Přidat do oblíbených (10x) Přidat pozn
Podobné recepty jako Podmazánka na obložené chlebíčky
Arabské lodičky pide s různými náplněmi
3. Lodičku lze i uzavřít srolováním okrajů k sobě a péct bez náplně jako fomu bagety, která se vzápětí nakrájí na kousky. Tomu se pak říká Kapali Pide. Hotové upečené lodičky lze dle chuti i obložit nějakou čerstvou zeleninou. 4. S tímto množstvím je to jídlo pro velkou rodinu nebo ideální také když
Podobné recepty jako Arabské lodičky pide s různými náplněmi
Celozrnné housky recept
Celozrnné housky. Chcete si pochutnat na výborném pečivu? Potom rozhodně zkuste domácí celozrnné houstičky, které jsou nepřekonatelné nejen pro svou chuť, ale i vůni, která prostoupí během pečení celý byt. Těsto za vás může umíchat pekárna nebo domácí robot. 5,0 (58×) petulen. 57 názorů.
Podobné recepty jako Celozrnné housky
Chapati/Roti autenticke videorecept
Bezlepkove mouky se musi pri peceni priklopit aby se neodparilo tolik vody a nebyly priliz tvrde. Odpovědět zuzun 23. 10. 2014 21:49 Arefeena: prosim o radu. Nezkousela jsem zatim roti, ale khakhry, myslim, ze jediny rozdil je v tom, ze khakhry jsou tenci a upecene do krupava. Ale delala jsem ze zit
Podobné recepty jako Chapati/Roti autenticke videorecept
Masopustní šišky (univerzální těsto na koblihy, vdolky a ...
Těsto by nemělo být nutné podsypávat. Pokud ano, použijte minimum mouky. Větší množství mouky na těstě by se při smažení usazovalo na dně nádoby a připalovalo. Takto připravené šišky jsem nechala pod utěrkou kynout dalších 15 minut. Mezitím jsem rozpálila 1 litr oleje, do kterého jsem vkládala šišky
Podobné recepty jako Masopustní šišky (univerzální těsto na koblihy, vdolky a ...
Domácí houskový knedlík recept
Potom přidáme vejce, kostičky rohlíků a zpracujeme v těsto, které necháme kynout asi 1/2 hodiny. Pak ho propracujeme a znova necháme 1/2 hodiny kynout. Potom vyválíme 2 stejně velké knedle, které před vařením necháme nakynout. Vaříme v osolené vodě, na elektrice 7 minut z jedné strany a 7 minut z dr
Podobné recepty jako Domácí houskový knedlík