Žitné rohlíky
Vsaďte na poctivé české obiloviny a užijte si příjemnou chuť křupavého a nadýchaného pečiva. Žitný rohlík vás nejen dostatečně nasytí, ale také dodá dostatek energie! Získáte tak vyváženou snídani nebo svačinu.
Suroviny pro 8 kusů
8 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 10 092 kJ / 2 412 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,73 g |
Tuky | 64,63 g |
Vláknina | 31,25 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 4,92 g |
Sůl | 12,24 g |
Sacharidy | 369,26 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kdysi mi manžel koupil překvapivě lehounké a dobré žitné rohlíky. Moc mi chutnaly a tak jsem se pokusila vyrobit podobné. Protože žitná mouka poměrně špatně kyne, volila jsem tento způsob výroby těsta. A aby nelepilo, nechala jsem ho přes noc kynout v lednici.
Rohlíky jsou veliké, krásně pórovité, lehounké a je vidět, že nejsou jen z bílé mouky.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 4. 2022 16:29
Saskia: to je jedno co je pro vás rychlejší
25. 4. 2022 15:32
cathleen: to nebude problém, teď jen přemýšlím zda ve slupce uvařit a pak oloupat a nastrouhat/ rozmačkat, nebo uvařit klasický oloupaný?
25. 4. 2022 14:28
Saskia: zkusila bych přidat aspon kousek vařeného bramboru - ten máte
25. 4. 2022 14:17
Je možné prosím vynechat nebo něčím nahradit sušenou bramborovou kaši? nebo to už nebude ono?
17. 6. 2019 15:22
Terrys: samozřejmě umíchejte v misce vařečkou nebo lžící.
17. 6. 2019 15:16
Dobry den,chtela jsem se zeptat,zda je mozne rohliky delat v tomto postupu i bez pekarny,kterou nemam,nebo je to jine? Dekuji za odpoved
23. 4. 2013 16:00
cathleen:děkuju moc za superrychlou odpověď,jdu na to
23. 4. 2013 15:52
dexulka: pokud testo zdvojnasobilo objem, necekej, propracuj ho a tvaruj
23. 4. 2013 15:47
Měla bych dotaz:jak dlouho musí těsto kynout v lednici minimálně?Zadělala jsem v poledne a už mám plnou mísu Troubu rozpálenou na jiné pečení,tak bych to tam mohla přihodit.Šlo by to?nebo to chce opravdu kynout přes noc.Děkuji za odpověď.
28. 1. 2013 19:17
cathleen:Vaší pochvaly si velmi cením,děkuji
2. 1. 2013 20:06
dexulka: mas je opravdu velice pekne, diky za fotky!
2. 1. 2013 19:47
Tak,druhý pokus,tentokrát včetně všech správných ingrediencí a výsledek je luxusní Přidávám foto pro srovnání a ukládám do velmi oblíbených Děkuji mnohokrát !
16. 2. 2012 21:32
dexulka: Chlebovou žitnou i chlebovou pšeničnou mívají i v Kaufu, Tescu a asi i jinde
16. 2. 2012 20:25
cathleen:Děkuji moc za vysvětlení.Chlebovou mouku jsem tedy zatím asi nikde nepotkala,proto mám veškeré pečivo jiné než ostatní Ale hlavně,že nám chutná,víme,co jíme a je to zdravé Za pochvalu děkuji,od někoho jako vy si jí velmi vážím
16. 2. 2012 11:26
dexulka: žitná chlebová (která je v receptu), vypadá jako tmavší hladká mouka, používá se na chleba (proto ten název). Celozrnná mouka bývá hrubší, je i zdravější, ale trochu víc saje vodu, než chlebová.
Rohlíky máš opravdu výstavní
Rohlíky máš opravdu výstavní
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno před 14 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno před 15 hodinami
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno před 16 hodinami
Křupavé brambory
Přidáno před 19 hodinami
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno před 20 hodinami
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno 22. 4. 2024 23:54
Právě bylo uvařeno:
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Luciksch uvařil před 5 hodinami
Těsto na pizzu
Bretik uvařila před 5 hodinami
Tři pomazánky na chlebíčky a soudečky nebo jednohubky
aerdna uvařila před 7 hodinami
Nadýchaný mrkvový dort
Mlsani uvařila před 7 hodinami
Špenátové lasagne s kuřecím masem
Alexandra1 uvařila před 7 hodinami
Hummus pomazánka
annasmitkova uvařila před 8 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Moanka uvařila před 8 hodinami
Rajská omáčka
Fleep uvařila před 8 hodinami
Mandarinkový koláč s drobenkou
Redpelikan uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Víte, jaký je rozdíl mezi moukami a na co je nejlépe použít?
Živáňská pečeně na plechu: Dokonale šťavnatý mix chutí a vůní je jednoduchý na přípravu a nenáročný na nádobí
Libanonský sýr labneh: Lahodný krémový sýr podobný lučině jednoduše připravíte i doma pouze z jedné ingredience
Další recepty
Tématické fráze: domácí rohlíky z žitné mouky rohlíky z žitného kvásku recepty z žitné mouky domácí žitné rohlíky žitná mouka sójový rohlík žitná mouka chlebová recepty recept na rohliky žitná mouka recepty žitné pečivo recept recepty ze zitne mouky sojové rohlíky domaci zitny rohlik sojový rohlík recept domácí sojové rohlíky žitné pečivo rohlíčky z žitné mouky chlebové rohlíky domácí rohlíky ze žitné mouky domácí pečivo z žitné mouky
Suroviny: voda, cukr, mouka hladká, droždí čerstvé, vejce, olej, voda, mouka žitná chlebová, mouka hladká, sůl, kaše bramborová sušená, semínka lněná, semínka dýňová, tuk
Žitné rohlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0Yjv
71 názorů