Trhané vepřové maso podle Z. Pohlreicha recept
Trhané vepřové maso podle Z. Pohlreicha je jemné lahodné maso, kterým můžeme naplnit třeba ciabattu. Nebo si vybereme nějakou přílohu podle naší chuti.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 800 g vepřové krkovice
- 3 stroužky českého česneku
- 1 bobkový list
- 1 snítka rozmarýnu
- 2 listy šalvěje
- 3 listy zeleného salátu
- špetka mletého černého pepře
- špetka mořské soli
- olivový olej
Způsob přípravy
Z oleje, utřeného česneku, špetky pepře, špetky soli ušleháme marinádu. Přidáme ještě šalvěj, rozmarýn a bobkový list a naložíme do ní maso na 3 hodiny nejméně.
Troubu si předehřejeme na 160 stupňů a naložené maso pečeme zvolna asi 5 hodin. Ještě horké ho roztrháme vidličkou, vložíme do žemle, přidáme kousek zeleného salátu a hned podáváme.