Veprový kotlet Štěpán recept
Kotletky si naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Vyndáme je a ve výpeku osmahneme na drobno nakrájenou cibulku do zlatova, zaprášíme moukou a uděláme tmavší jíšku. Zalijeme vývarem nebo vodou+bujon a uděláme klasické UHO (univerzální hnědá omáčka).
Podobné recepty jako Veprový kotlet Štěpán
Štěpánská omáčka /moje/ recept
Štěpánská omáčka (moje) Do svatého Štěpána zbývá ještě dost času, štěpánskou pečeni si ale můžete udělat už dnes podle našeho receptu. Není na ní nic těžkého a byl by přímo hřích ji nevyzkoušet. Šťavnatý kousek hovězí roštěné s jemnou omáčkou si zaslouží pozornost nejen o svátcích.
Podobné recepty jako Štěpánská omáčka /moje/
Strapačky se zelím recept
Strapačky se zelím. Původně slovenské jídlo tady v Čechách brzy zdomácnělo. Velmi často nahrazuje naše domácí bramborové knedlíky plněné uzeným masem se zelím. Je to jídlo sice vydatné, ale rychlé a snadné na přípravu. 4,9 (24×) toprecepty.cz. 13 názorů. 30 min.
Podobné recepty jako Strapačky se zelím
Steak paní Colombové (z vepřové panenky) recept ...
Postup přípravy. Vepřovou panenku odblaníme, osušíme a rozdělíme na tři díly. Oba konce oddělíme a použijeme na jiné dobroty. Střední část panenky rozdělíme na tři stejné steaky cca 2-3 cm vysoké, a jemně poklepeme klouby naší sevřené pěsti. Steaky potřeme olivovým olejem a okořeníme z obou stran sm
Podobné recepty jako Steak paní Colombové (z vepřové panenky) ...
Špenát recept
Vždycky ale nejlépe chutná vonící česnekem a servírovaný s vejcem natvrdo a vařenými bramborami. 4,0 (10×) toprecepty.cz 13 názorů 30 min 17. 2. 2008 15:37 špenát mika59 Přidat fotku Suroviny 1 1 balíček špenátového protlaku 2 lžíce hrubé mouky 1 vejce trochu mléka mletý pepř sůl 3-4 stroužky česnek
Podobné recepty jako Špenát
Strakonické štrúdle recept
Strakonické "štrúdle". Jablečný závin sice pochází z Rakouska-Uherska, ale u nás je jako doma. Voňavý štrúdl peče každá rodina podle svého léty prověřeného receptu. Svůj osvědčený recept mají i ve Strakonicích, kde tyto jablečné dobroty nazývají štrúdle. 11.
Podobné recepty jako Strakonické štrúdle
Strapačky s uzeným masem a kysaným zelím recept
Postup přípravy. Brambory nastrouháme na jemném struhadle a ještě trochu rozmixujeme (není nutné). Kysané zelí necháme okapat. Smícháme s moukou, vejci a osolíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Uzené maso nakrájíme na kostičky. Přes síto (na halušky) protlačujeme těsto do hrnce s osolenou
Podobné recepty jako Strapačky s uzeným masem a kysaným zelím
Jednoduchá pomazánka z uzených šprotů recept
Šproty scedíme, vidličkou dobře rozmačkáme, přidáme drobně krájenou cibuli, 1-2 lžičky worchesteru a několik lžic tatarky. Dosolíme podle chuti,…
Podobné recepty jako Jednoduchá pomazánka z uzených šprotů
Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z vína
Postup přípravy receptu. Troubu předehřejte na 200 °C. Zeleninu očistěte, mrkev a petržel rozpůlte podélně, řepu nakrájejte na měsíčky, brambory na půlky, osolte a zakápněte olivovým olejem. Pečte 35–40 minut. 2. Steaky o pokojové teplotě vložte na rozpálenou pánev s olivovým olejem a z každé strany
Podobné recepty jako Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z vína
Štěpánská hovězí pečeně recept
Štěpánská hovězí pečeně je tradiční vánoční pokrm, podávaný na druhý svátek vánoční, kdy má svátek Štěpán. Hovězí maso je špikované slaninou a plněné vejcem natvrdo, pak dušené na cibuli. Jako příloha se nejčastěji nabízí knedlík. 5,0 (25×) spagetka. 36 názorů.
Podobné recepty jako Štěpánská hovězí pečeně
Štika pečená s bylinkami recept
Porce štiky osolíme, posypeme kmínem a směsí bylinek a vložíme na rozpuštěné máslo do zapékací nádoby (použila jsem remosku). Pečeme asi 30-35 minut, v průběhu podlijeme bílým vínem a povrch ryby poléváme výpekem. Na pánvi by rybka trvala kratší dobu, ale já jsem chtěla, aby měla hezky upečenou kůži
Podobné recepty jako Štika pečená s bylinkami
Holandský řízek
Co je takzvaný "holanďák"? Mleté maso se sýrem, obalené v trojobalu. Klasika na pánev i do trouby. Hlavní je, aby byl holandský řízek uvnitř šťavnatý a tekl z něj tuk. S žádnou dietou tu rozhodně nepočítejte.
Podobné recepty jako Holandský řízek
Nakládaný hermelín
Postup přípravy. Nejdřív utřete na prkénku stroužky česneku s troškou soli, přendejte do misky a smíchejte s paprikou a hořčicí. Hermelíny podélně rozkrojte na dvě části. Vnitřní část pomažte tenčí vrstvou česnekové pasty a „slepte“ obě půlky k sobě. Slité kozí rohy a oloupané cibule nakrájejte na k
Podobné recepty jako Nakládaný hermelín
Domácí tatarská omáčka
Postup přípravy receptu. 1. Vejce a žloutek dáme do zavařovací sklenice, přidáme hořčici a ocet. Zašleháme ponorným mixérem. Po kapkách přidáváme tolik oleje, aby majonéza dostatečně zhoustla (cca 2,5 dcl). Do připravené majonézy přidáme podle chuti kostičky okurek, cibule a prolisujeme česnek. Ochu
Podobné recepty jako Domácí tatarská omáčka
Střecha recept
Střecha. Sváteční dezert s názvem střecha vypadá opravdu skvěle. Většinou se připravuje z Bebe sušenek, protože příprava je snadná a rychlá. Pokud si ale chcete dát záležet, upečte si světlý a tmavý piškotový korpus, který slepíte jemným máslovým krémem. 4,9 (62×) kucerova45. 38 názorů. 120 min. 25.
Podobné recepty jako Střecha
Štěpánská hovězí pečeně
Suroviny. hovězí maso (klasicky se dělá ze zadního) 1 kg. vejce (uvařená vejce; trochu nedovařená, budou se dlouho péct) 3 ks. mrkev (na kostičky) 1 ks. petržel (na kostičky) 1 ks. cibule (najemno) 1 ks. rajčatový protlak 2 lžíce. červené víno 100 ml. máslo (plátek ) 1 lžička.
Podobné recepty jako Štěpánská hovězí pečeně
Vepřová živáňská pečeně v alobalu
Brambory oloupeme a rozkrájíme na plátky silné asi 2 mm, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. 2 Obdélník alobalu pomastíme lžící oleje a klademe na něj silnější plátky ze tří brambor, které osolíme a okmínujeme. Na ně dáme vepřový řízek, opaprikujeme a pak položíme půlku podélně rozkrojené klobásy
Podobné recepty jako Vepřová živáňská pečeně v alobalu
Posypka ze strouhánky
Pracovní postup: Na pánvi si rozpustíme máslo, přidáme strouhánku a za stálého míchání opečeme do zlatava. Sundáme z plotýnky a do teplé strouhánky přidáme cukr. Ještě chvilku mícháme. Hodí se na posypání ovocných knedlíků.
Podobné recepty jako Posypka ze strouhánky
Stracciatella – tradiční římská polévka s vajíčkem
Stracciatella – tradiční římská polévka s vajíčkem Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD. 6x. Ano, většina z nás si při tomhle slově vybaví zmrzlinu nebo jogurt, ale této typické římské polévce patří označení „strakatá“ či „cancourkatá“ prapůvodně. A nevztahuje se k čokoládě, ale k vajíčkům.
Podobné recepty jako Stracciatella – tradiční římská polévka s vajíčkem
Kuřecí stehna na žampionech recept
Postup přípravy. Stehna osolíme a okořeníme grilovacím kořením. Oloupanou cibuli pokrájíme na půlměsíčky, oloupané žampiony na čtvrtky, anglickou slaninu pokrájíme na kostičky společně se špekem. Na pekáč vymazaný máslem dáme pokrájený špek a cibuli. Na to položíme okořeněná stehna a kolem nich rozp
Podobné recepty jako Kuřecí stehna na žampionech