Štěpánská omáčka (moje)
Do svatého Štěpána zbývá ještě dost času, štěpánskou pečeni si ale můžete udělat už dnes podle našeho receptu. Není na ní nic těžkého a byl by přímo hřích ji nevyzkoušet. Šťavnatý kousek hovězí roštěné s jemnou omáčkou si zaslouží pozornost nejen o svátcích.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 6 560 kJ / 1 568 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 172,88 g |
Tuky | 79,87 g |
Vláknina | 7,80 g |
Cholesterol | 860 mg |
Sodík | 773 mg |
Sůl | 1,57 g |
Sacharidy | 37,25 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Z roštěnky je to rychlejší. Příloha: rýže, knedlík i těstoviny
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 10. 2019 11:35
12. 11. 2013 20:35
12. 11. 2013 20:32
12. 11. 2013 20:31
12. 11. 2013 20:19
11. 11. 2013 23:17
Než roštěnec (nízký) nakrájím na plátky, tak napřed po délce naříznu (několik řezů vedle sebe) tu krycí blánu. Šetří to čas.
Že ale, když k roštěnce na talíři dám vejce natvrdo, se šťáva (omáčka) z roštěnek přetransformuje na štěpánskou omáčku, tak to je zajímavé...
Obyčejně bývá to vejce rozfofrované nadrobno, to je grund! Někteří přidají ještě např. páreček, okurčičku či papričku (nebo i všechno) Samozřejmě rozfofrované nadrobno
24. 11. 2012 15:46
24. 11. 2012 13:11
23. 11. 2012 21:15
23. 11. 2012 21:07
23. 11. 2012 20:52
23. 11. 2012 20:50
23. 11. 2012 20:49
23. 11. 2012 20:41
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Maková náplň nastavená
Přidáno před 3 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 8 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 8 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 21 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 22 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Turecké kynuté koláče
Tivkov369 uvařila před 58 minutami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 2 hodinami
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 2 hodinami
Zapečená kuřecí prsa se žampiony a nivou
Marylka uvařila před 4 hodinami
Domácí chleba z trouby
Iveta17 uvařila před 4 hodinami
Hrbaté maso
Leona P. uvařila před 4 hodinami
Krkovička po znojemsku
krisstus uvařila před 5 hodinami
Bulgur i jako příloha
Verounek uvařila před 5 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Ryngle uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Opékání či restování masa tak, aby si udrželo šťavnatost a zůstalo křehké i chutné, má svá pravidla
Pět znamení, která nepatří na zahradu: Střelec doslova umoří jahody, Beran ať dá ruce pryč od rajčat a Blíženci od salátu
Rákócziho řezy: Jednoduchý křehký koláč s tvarohem a marmeládou krásně dozdobí sněhová mřížka
Další recepty
Tématické fráze: štěpánská omáčka z vepřového masa štěpánská vepřová pečeně omáčka štěpánská vepřová pečeně omáčka hovězí šťepánská omáčka recept na štěpánskou omáčku štěpanska štěpánská hovězí omáčka štěpánská roštěná štěpánská s rýží štěpánská pečeně štepanska omáčka k masu rozfofrovany ptacek štěpanska omáčka z vepřového štěpanska z vepřoveho masa recept štěpánská štepánská recept štěpanska hovězí pečeně štěpánská hovězí pečeně recept omacka z hoveziho masa stepanska štěpánskáomáčka
Suroviny: roštěná hovězí, cibule, mouka hladká, hořčice, sádlo, sůl, pepř mletý, vejce
Štěpánská omáčka (moje)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NWgv
14 názorů