Zavařené maso recept
Uzené maso,co chcete zavařovat,neuďte do finální podoby!! Zavařujte je polosyrové! Doporučuji při teplotě udírny 60-80st. udit max. 3 hodiny, při teplotě 80-100st. do dvou hodin. Více ne. Maso naskládejte do sklenic,aby bylo cca 2- 2,5cm pod hrdlo sklenice. Prostě nepřeplňovat.
Podobné recepty jako Zavařené maso
Snadné zavařování recept
Naplněné sklenice, uzavřeme nejlépe šroubovacími víčky a dáme do mikrovlné trouby. Je dobré na talíř mikrovlnky položit plastovou misku pod květináče odpovídající velikosti, pro případ přetečení obsahu. Doba sterilování jedné sklenice: obsah 0,7 l je 5 - 6 minut x počet sklenic (5 sklenic sterilujem
Podobné recepty jako Snadné zavařování
Zavařené maso na dovolenou
Maso dáme po kouscích do umytých zavařovacích sklenic. Do každé sklenice dáme malou lžičku soli a 1,5 dcl vody. Pokud máme kousek kůže, dáme na maso. Vytvoří se pak chutný rosol. Ale pokud není, nemusí být. Sklenice zavřeme a zavařujeme 2,5 hodiny při 100 °C.
Podobné recepty jako Zavařené maso na dovolenou
Pečínka ve skle recept
takhle zavařuji různé jídla na dovolenou např.hotovou svíčkovou zeleninu jen rozmixuji a dám s masem do skleniček,ptáčky podusím uplně do měkka, maso na guláš nebo ke špagetám taky podušené.Sůl a pepř používám ostatní koření přidávám až při použití i cibuli až při přípravě. Jídlo mám hotové to je uv
Podobné recepty jako Pečínka ve skle
Vařené brambory v zavařovací sklenici recept
Vařené brambory v zavařovací sklenici. Hodnocení receptu je 4.4. 4.4 4×. Ohodnoťte recept. Brambory oloupeme, nakrájíme dáme do sklenice, přidáme vodu, sůl a kmín podle chuti. Zašroubujeme víčkem, se sklenicí zatřeseme a dáme do mikr.…. leosek. Zavařeniny Doba přípravy: 5 min. 14 názorů.
Podobné recepty jako Vařené brambory v zavařovací sklenici
Tlačenka ve sklenici recept
Ještě teplou směs nalijeme do sklenic, zavíčkujeme víčky s červenou gumičkou a zaváříme 2 hodiny při 100°C. Spotřebujeme do 6 měsíců ode dne výroby.
Podobné recepty jako Tlačenka ve sklenici
Zavařené jídlo na dovolenou
já zavařuji upečené maso v tlakovém hrnci podle knihy Konzervování v domácnosti-do hrnce naliju 1-2l vody, naskládám sklenice, uzavřu a dám na max. výkon plotynku, až hrnec začne syčet tak zapnu hodiny na 20 -60 minut podle velikosti sklenic, pára musí stále prudce unikat. Pak vypnu a nechám samovol
Podobné recepty jako Zavařené jídlo na dovolenou
Lečo s hořčicí bez zavaření
Ke konci dušení vmícháme kelímek plnotučné hořčice (doporučuji námi oblíbenou značku), vše ještě krátce společně provaříme a takto připravené horké lečo, plníme do čistých suchých sklenic (cca čtyři sklenice 700 ml), které následně pevně uzavřeme čistými víčky a otočíme dnem vzhůru na cca 10 minut.
Podobné recepty jako Lečo s hořčicí bez zavaření
Domácí vepřovka recept
Plecko i bůček nakrájíme na větší kostky cca 2 x 2 cm. Na kilo masa dávám 1,5 dkg soli. Pepře dávám lžíci na celou dávku. Pořádně promícháme a necháme cca 2 hodiny stát. Naplníme do sklenice tak do 3/4. A zavíčkujeme. Sterilizujeme první den 2 hodiny na 100 stupňů a na druhý den ještě hodinu.
Podobné recepty jako Domácí vepřovka
Vepřové maso ve vlastní šťávě recept
Maso nakrájíme na kostky, kůže na čtverečky. Přidáme všechny ostatní suroviny, dobře promícháme a vaříme v pomalém hrnci 8 hodin na Low. Uvařené pak rozdělíme do zavařovacích sklenic a zaváříme 2 hodiny při 100°C.
Podobné recepty jako Vepřové maso ve vlastní šťávě
Zavařování červené řepy
1. Ingredience svaříme v hrnci a necháme pod pokličkou i s kořením do druhého dne. 2. Řepu omyjeme a uvaříme se slupkou do poloměkka (asi hodinu), oloupeme a rozkrájíme. 3. Dáme do vymytých sklenic, zalijeme přecezeným nálevem, zavíčkujeme a sterilujeme asi 20 minut při 85°C (do bublin ve slenicích)
Podobné recepty jako Zavařování červené řepy
Čalamáda II.
Čalamáda II. - recept. Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny. Vše najdete na webu Recepty.cz.
Podobné recepty jako Čalamáda II.
Paštika zavařená
Paštika - zavařená - recept: Bůček osolíme a dáme péct s nakrájenou cibulí, ale pozor, ať není bůček zcela vypečený. Játra, bůček a česnek semeleme, přidáme šťávu z upečeného
Podobné recepty jako Paštika zavařená
Zavařené vepřové maso recept
Já jsem i před dvěma měsíci zavařovala maso. Udělala jsem 8 sklenic. Maso jsem nejdřív upekla normálně v troubě, pochopitelně jsem dala sůl, kmín a podlila vodou. Pak jsem to nandala do sklenic a zavařovala jsem to 1 hodinu. Maso je krásné, výborné a nezkažené - takto to dělám celé roky a nikdy se m
Podobné recepty jako Zavařené vepřové maso
Zavařená dýně s ananasovou trestí
Nakrájenou dýni ponoříme do vody, přidáme ocet a necháme 24 hod macerovat. Potom scedíme, přidáme 500 ml vody, cukr, kolečka citronu, hřebíčky a za občasného míchaní vaříme až dýně zesklovatí. Po vychladnutí dáme do sklenic, nahoru nakapeme pár kapek ananasové tresti a ještě pár kapek citronu. Steri
Podobné recepty jako Zavařená dýně s ananasovou trestí
Vepřové ve vlastní šťávě recept
Postup přípravy receptu. Bůček vykostíme, pomeleme na velké šajbě, přidáme sůl a důkladně promícháme. Nacpeme do tří čtvrtin do zavařovacích sklenic, navrh položíme kůži, mírně posypeme drceným kmínem a do každé sklenice dáme 2 PL vody a zavařujeme při 100 stupních 2 hodiny.
Podobné recepty jako Vepřové ve vlastní šťávě
Zavařujeme v papiňáku (tlakovém hrnci) recept
Zavařujeme v papiňáku (tlakovém hrnci) Hodnocení receptu je 4.7. 4.7 7×. Ohodnoťte recept. Ve vodě si rozvaříme cukr a necháme vystydnout. Meruňky opláchneme, nožíkem rozřízneme, vypeckujeme, naskládáme do sklenic, zalijeme chladným…. Anna Kocikova. Zavařeniny 7 názorů. 1/6.
Podobné recepty jako Zavařujeme v papiňáku (tlakovém hrnci)
Čínská vepřová konzerva
Vše dáme do tlakáče, promícháme vařečkou a na mírném ohni vaříme 1 hodinu. Ještě teplé maso buď dáme do uzavíratelné nádoby a dáme do lednice pro rychlou spotřebu - týden vydrží určitě nebo dáme do sklenic a 1/2 hod. zavařujeme při 100 °C.
Podobné recepty jako Čínská vepřová konzerva
Hruškový kompot po našem
Do každé sklenice přidáme dle chuti kousek celé skořice (postačí centimetr) a 2 - 5 kusů hřebíčku. Kdo chce, může k hruškám přidat i malý kousek citronové kůry (pouze žlutou část!). Hrušky po naplnění do sklenic zalijeme ihned horkým nálevem, aby nehnědly a pevně uzavřeme čistými víčky. Některé druh
Podobné recepty jako Hruškový kompot po našem
Domácí paštika recept
Ohodnoťte recept. Osmažíme nakrájené cibule. Umeleme bůček a játra a vše smícháme, osolíme, opepříme podle chuti a dáme do zavařovacích skleniček. Vaříme nejméně 2…. PKUPKOVA. Zavařeniny 9 názorů. aaeva. Přidat fotku. Přidat další fotografii.
Podobné recepty jako Domácí paštika
Sulc recept po babičce
* Jestliže chceme mít větší množství (podíl) rosolu než masa, dáme vařit víc kůží, které pak všechny neumeleme, ale použijeme jen vývar. 9 * Pokud uděláme sulc z většího množství, dá se zarexovat do sklenic. 10 * Ocet do sulcu přidáváme proto, aby nebyl kalný. 11 * Pokud chceme mít sulc co nejméně t
Podobné recepty jako Sulc po babičce
Babiččina dia sterilovaná strouhaná jablka
Babiččina dia sterilovaná strouhaná jablka - recept: Pokud máme nadbytek jablek a křížal, voňavých povidel, přesnídávek, kompotů, cidru či kalvadosu, zkuste ještě do zbylých prázdných sklenic napěchovat
Podobné recepty jako Babiččina dia sterilovaná strouhaná jablka
Zavařování okurek
1,5 l vody, 0,5 l octa, 60 g soli 26 tab cukerinu - jsem diabetička. Stačí na 8 sklenic 0,7 l. Používán na většinu zeleniny. Do okurek přídávám na skleniíci 5 pepřů, 3 nová koření, 2 hřebíčky, 1 bobek, lžičku hořčičných semínek a květ kopru, několik plátků mrkve a pár kousků šalotky.
Podobné recepty jako Zavařování okurek
Domácí hovězí ve vlastní šťávě recept
Z opláchnutého a osušeného masa odstraníme blány a šlachy. Maso nakrájíme na menší kostky o velikosti cca 3 cm x 3 cm, vložíme do keramické nádoby pomalého hrnce a promícháme se solí a sádlem, které jsme také nakrájeli na kostky. Do hrnce můžeme na vyvaření přidat blány a šlachy. Vše zalijeme vývare
Podobné recepty jako Domácí hovězí ve vlastní šťávě
Zavařování v mikrovlnce recept
Tyto časy platí pro sterilizaci 1 sklenice. Pokud jich zavařujete víc, čas musíte vynásobit počtem kusů. Např: při výkonu mikrovlnky 700 W budete 2 sklenice vlnit 12 minut (2x6), 3 sklenice 18 minut a 4 sklenice 24 minut. Víc sklenic se do mikrovnky nevejde.
Podobné recepty jako Zavařování v mikrovlnce
Zeleninová příloha k masu, na topinky recept
Ještě vřící naplníme do vysterilizovaných sklenic, zavíčkujeme a necháme vychladnout dnem vzhůru. Zavařovat se prý nemusí, já to nerisknu - zavařím 25 min/85°C. Poznámka od kuchařky. Recept i se vzorkem jsem dostala od kamarádky. Na topinkách chutná směs výtečně :) cathleen. Kuchařka: cathleen Uvaře
Podobné recepty jako Zeleninová příloha k masu, na topinky
Játrová paštika recept
Masovou kaši plníme do zavařovaček do 2/3 jejich výšky, dobře zavíčkujeme (víčky s červenou gumičkou) a zaváříme 1hod při 100°C. Druhý den sterilaci zopakujeme. (Nebo rovnou zaváříme 2hod, také při 100°C.)
Podobné recepty jako Játrová paštika
Houby ve vlastní šťávě recept
Plníme do sklenic, ale musíme nahoře nechat asi zhruba 3,5 cm místa, obsah sklenice se varem zvedne a pak po vychladnutí zase klesne. Zavíčkujeme a sterilujeme 1 hodinu při mírném varu. Po 24 hodinách opakujeme, 1 hodinu při velmi mírném varu. Dávám do 3 dl sklenic a víčka používám s červenou gumičk
Podobné recepty jako Houby ve vlastní šťávě
Džem z černého rybízu bez zavařování
Džem z černého rybízu bez zavařování - recept: Černý rybíz rozmixujeme spolu s cukrem, plníme do sklenic a uložíme do sklepa. Nezavařujeme, vydrží více jak rok. Žádná chemie, plno vitamínů.Černý
Podobné recepty jako Džem z černého rybízu bez zavařování
Zavařované okurky recept
Já mám doma snad 6 druhů receptů na okurky, které jsem už vyzkoušela a už mám chaos v tom, které jak chutnaly Mně zatím chutnaly všechny, manžel je už kritičtější Ale česnek v posledních letech přidávám i já Ikdyž je to recept na okurky, který může vypadat jako jiné, tento se ale liší od těch, co zn
Podobné recepty jako Zavařované okurky
Rajčata v kořeněném nálevu recept
Dobře omytá rajčata nakrájíme na půlky a naskládáme do sklenic. Do každé skelnice dáme 1 PL cukru, 1/2 ČL soli, 1 PL octa, 1 kuličku pepře, 1 kuličku nového koření, 1 bobkový list a špetku tymiánu. To vše zalejeme teplou nebo horkou vodou a zavíčkujeme. Vody dáme do 3/4 až plnou sklenici. Když dáte
Podobné recepty jako Rajčata v kořeněném nálevu
Papriky s rajčaty sterilované
Papriky s rajčaty - sterilované - recept: Papriky očistíme, zbavíme semínek a stopek, pokrájíme na nudličky.Rajčata spaříme a oloupeme, buď je pokrájíme nebo je necháme celá.Papriky s rajčaty
Podobné recepty jako Papriky s rajčaty sterilované
Lečo
Až zelenina pustí šťávu a trochu změkne (nerozvaříme), plníme do sklenic a ještě sterilujeme 20-25 minut na 85 °C. 3. Z uvedené dávky je asi 18 sklenic o obsahu 3 dcl. Podělte se s přáteli o recept Podobné recepty. Fazolové lečo. Klasické lečo. Zapečené lečo. Nenechte si ujít sezónní inspirace a rec
Podobné recepty jako Lečo
Dýňový kompot s ananasem, zavařený v myčce recept TopRecepty ...
Ještě horké plníme do sklenic a zavařujeme: Do prázdné myčky naskládáme sklenice (velké dolů, menší možno i nahoru) tak, aby se nedotýkaly, zapneme intenzivní program na 70-80 °C a necháme projít celý cyklus, poté klasicky vyndáme a otočíme dnem vzhůru. Poznámka od kuchařky. Já zavařovala v myčce po
Podobné recepty jako Dýňový kompot s ananasem, zavařený v myčce TopRecepty ...
Vepřová konzerva recept
Když upeču nebo udusím jaké koliv maso hovězí, vepřové, králíka, kuřecí na oběd a zbude mi na další oběd dám to do sklenice a steriluji v mikrovlnce někdy to mám uskladněné i rok ve špízce na zemi. i Uzené maso takle steriluji. pokud dělám paštiku nebo více sklenic masa tak syrové zavařuji 1 den 1 h
Podobné recepty jako Vepřová konzerva