Jahodový jogurt recept
Kupované ovocné jogurty často obsahují zbytečně moc cukru a občas i látky, které našemu zdraví příliš neprospívají. Skvělou snídani nebo svačinu v podobě ovocného jogurtu si můžeme připravit i doma. Nic těžkého na tom není. Stačí k tomu bílý přírodní jogurt a sezónní ovoce, v našem případě jahody.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 300 g přírodního bílého jogurtu (3,5% tuku)
- 150 g čerstvých jahod
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička medu (příp. sirupu z agáve či javorového sirupu)
Způsob přípravy
Jahody umyjeme, necháme okapat, odřízneme zelenou stopku a červenou část ovoce nakrájíme na čtvrtiny.
Do mixéru nasypeme jahody, přilijeme citronovou šťávu a med nebo sirup. Vše rozmixujeme do hladké kaše.
Rozmělněnou ovocnou směs přimícháme do jogurtu, který naplníme do dvou uzavíratelných nádob a podáváme. Nespotřebovaný jogurt skladujeme v lednici.