Vepřové ve vlastní šťávě
Domácí vepřové ve vlastní šťávě je neskonale lahodný a přitom velmi jednoduše proveditelný recept. Už nikdy nekoupíte konzervu vepřového. Zažijte luxus - ochutnejte na domácím chlebu, s kyselou okurčičkou a sklenicí dobrého piva.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 13 611 kJ / 3 253 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 145,00 g |
Tuky | 297,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 460 mg |
Sodík | 8,59 g |
Sůl | 21,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Je to vynikající pochoutka na chleba.Příště zkusím tuto směs ochutit buď čenekem,nebo osmaženou cibulí.Tady se prostě meze nekladou. Kůži tam dáváme z toho důvodu, aby se vytvořil rosol.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
31. 10. 2020 14:54
ruda43: Moribundus možno nie, ale Clostridiumbotulinum áno, ten vytvára spóry, ktoré sú termorezistentné. Práve v anaeróbnom prostredí vyklíčia jeho vegetatívne formy produkujúce toxín botulín, ktorý je už termolabilný...A otrava botulotoxínom ohrozuje život. Preto dvojité zaváranie.
31. 10. 2020 14:48
ruda43: https://www.ireceptar.cz/vareni-a-recepty/domaci-m...
V konzervárnách se používá sterilace při teplotě 120 °C, v domácích podmínkách je nutné potraviny sterilovat dvakrát s časovým odstupem. Maso, ale i zeleninu či houby ve slaném nálevu zavařujte první den 2 hodiny při 100 °C, nechte vychladnout a po 24 hodinách zavařujte opět při 100 °C alespoň hodinu. Zničí se tím všechny bakterie, jejich spory a případně vzniklý botulotoxin (jedná se o látku bílkovinné povahy citlivou na vysoké teploty). Klasické zavařování postačí, pokud obsah ve sklenicích chrání kyselé prostředí z octového nálevu nebo přirozeně se vyskytující kyseliny z ovoce nebo například rajčat.
V konzervárnách se používá sterilace při teplotě 120 °C, v domácích podmínkách je nutné potraviny sterilovat dvakrát s časovým odstupem. Maso, ale i zeleninu či houby ve slaném nálevu zavařujte první den 2 hodiny při 100 °C, nechte vychladnout a po 24 hodinách zavařujte opět při 100 °C alespoň hodinu. Zničí se tím všechny bakterie, jejich spory a případně vzniklý botulotoxin (jedná se o látku bílkovinné povahy citlivou na vysoké teploty). Klasické zavařování postačí, pokud obsah ve sklenicích chrání kyselé prostředí z octového nálevu nebo přirozeně se vyskytující kyseliny z ovoce nebo například rajčat.
31. 10. 2020 14:29
Karel Kosek: Vařím jenom jednou,asi 3 hodiny a jsou výborný,proč zavařovat 2x??Takovou dávku varu by nepřežil ani moribundus..
29. 4. 2017 11:30
Vepřové ve vlastní šťávě dělám již roky.Bůček,plecko,krkovici,jednotlivě,nebo namíchám./syrové/Pokud ho chci mít jako dobrou večeři na chleba,namelu na velké šajbě.Pokud třeba k použití např.do rizota tak nakrájím na 2x2 cm.nebo jako vrabce3x3cm k KVZ.Do každé sklenice lžičku soli,trochu kmínu,vyzkoušejte i osmaženou cibulku.Navrch stroužek,nebo víc ,podle vaší chuti.Nahoru kůži z bůčku a dvě lžíce převařené vody.Naplnit asi 2cm pod okraj.Šroubovací víčko dobře utáhnout.Víčka dávám i opakovaně.Vařit při 100st,celé ponořené 2 hodiny.Přes noc nevyndávám sklenice,druhý den vařím znova 2 hod.Pak vytáhnout a nechat na chladném místě ochladit.Skladovat nejlépe v lednici,ale i v chladné spíži.Nejdéle jsem otevřel po půl roce/v ledničce/.Je to pochoudka.Tak je možné udělat i ptáčky,ražniči,prejt,vlastně jakékoli maso mít rychle přichystané k příloze.
18. 6. 2016 11:10
Lenka: nameleme nahrubo
18. 6. 2016 11:09
Tak to dekuji a hned po nedeli se do toho pustim sezenu levnejsi maso a bude forota na zimuuuuuuuuuuu.
7. 10. 2013 06:02
Colombo65
chtěl sem se vás zeptat,ten bůček taky krajíte na kostky 6cm,nebo jej na hrubo namelete?
předem děkuji
chtěl sem se vás zeptat,ten bůček taky krajíte na kostky 6cm,nebo jej na hrubo namelete?
předem děkuji
13. 4. 2013 20:44
Colombo65:
13. 4. 2013 20:44
Colombo65:
11. 5. 2012 10:50
ahojky já je zavařuju dlouho jsou prima,ale dnes mi ztuhlo pouze pulka várky nevím čím to je ale muže mi někdo poradit nebo že by sklínky byly špatné uzávěry-,ještě se mi to nestalo děkuji.
5. 4. 2012 22:38
Sklenice plním asi do 3/4,kolik Wat. má mikrovl.nevím,je jí už 20let.Nejdříve dám plný výkon,po 5 min. uberu,nechám jen aby obsah ve sklenici probublával ještě dalších 5 min.Víčka používám šroubovací,maso syrové,po vychlazení se dá bez další úpravy konzumovat,je uvařené.
31. 3. 2012 17:13
Miriam,mam dotaz jak dlouho 0,7 sklenici a kolik Wattů v mikro zpracovávat?
29. 3. 2012 08:16
Výborný recept,přidávám i králičí maso,podle chuti pepře,zavařím v mikrovlnce.Bez sanytru a pod,jsem jejich odpúrce,dost mě vadí,že dnes se bez těchto chemikálií nedá koupit téměř nic,takže se snažím z čistého masa utvořit různé dobroty doma.Zdravím všechny podobně smýšlející a přejí mnoho nápadů,o které se tu s námi jistě rádi podělí.Díky.
31. 10. 2011 13:43
Ešte lepšie je ked je mäso nakrájané na kocky a nie bočik ale pliecko.Moji zákaznici sa nevedia dojest
9. 7. 2011 13:30
Colombo65:tak to je přesně to pravé ořechové, když vyrazíme na dovču vezeme sebou tyhle kompoty a pak kámoši zírají že k pivku nevláčíme švestkáč ale tuhle dobrotu. zdravím a doporučuji všem ptotože koupit pravou vepřovku dneska nelze(teda pokud není domácí)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 2 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 12 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 12 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 15 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 18 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Velikonoční beránek
Peťulka.25 uvařila před 19 minutami
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a nivou
Fitulka uvařila před 29 minutami
Zeleninová polévka s cizrnou
Mafia uvařila před 33 minutami
Krtkův dort na plechu
ibidasova@centrum.cz uvařila před 1 hodinou
Medové máslo
marekbertha uvařil před 1 hodinou
Gnocchi s medvědím česnekem, žampiony a smetanou
KatkaCechova uvařil před 2 hodinami
Pravý vepřový guláš
predseda123 uvařil před 2 hodinami
Špekáčky na černém pivu II
MadamChic uvařil před 2 hodinami
Jogurtový beránek podle Josefa Maršálka
Jajaj uvařil před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Patricijský velikonoční knedlík podle knedlíkového mistra Petra Kosinera je plný bylinek, zajímavou chuť mu dodávají játra
Verrines, skleničkové dezerty: Vyzkoušejte jemnější verzi dortů a zákusků
Vykoledujte si nejlepší kuchařky se slevou 40%: Exkluzivní velikonoční akce na Toprecepty.cz
Další recepty
Tématické fráze: zavařování masa vepřové maso na šťávě zavarujeme veprove maso zavarovani veproveho masa zavařujeme maso veprove na stave zavařování masa do sklenic vepřové maso na šťávě recepty maso na šťávě vepřová štáva recept vepřová kyta na stave maso na stave recept veprove maso na stave recept zavařování vepřového do sklenic zavařování vepřového masa do sklenic zavařovani masa na dovolenou zavařené vepřové maso lidl vepřová krkovice ve vlastní šťávě maso ve vlastní šťávě dušené vepřové maso na šťávě
Suroviny: bůček, sůl, kmín celý, kůže vepřová, voda
Vepřové ve vlastní šťávě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XLlA
22 názorů