Kuřecí řízek v Nivě recept
Pečeme asi 15 minut. Pak pekáček vyjmeme - marináda na povrchu by měla být slabě růžová a řízky velmi opatrně obracečkou obrátíme. Protože řízky neobsahují žádnou mouku, spodní strana může být holá a tak na maso naložíme zbytek marinády a vložíme znova do trouby. Zapneme horký vzduch a pečeme ještě
Podobné recepty jako Kuřecí řízek v Nivě
Kotleta na sherry recept
Na Vánoce vždycky dělávám maso na červeném víně. Může to být hovězí, zvěřina, ale skvělý je i králík. S vínem opravdu nešetřím, když je potřeba, tak spotřebuji na zhruba 1,2 kg masa 1/2 l i více. Maso peču až 3 hodiny (s výjimkou králíka, který je měkký za hodinu) a vínem podlévám od samého začátku.
Podobné recepty jako Kotleta na sherry
Hovězí maso v marinádě
Maso naklepeme a namáčíme do rozmixované směsi. Ukládáme do hrnce na sebe, zbytkem marinády maso zalijeme. Přikryjeme poklicí a dáme do lednice do druhého dne uležet. Druhý den maso dáme na pekáč, mírně osolíme, posypeme drobně nakrájeným pórkem a 1 drobně nakrájenou cibulí, podle chuti dosolíme.
Podobné recepty jako Hovězí maso v marinádě
Bůček po asijsku
Bůček nakrájejte na velmi tenké plátky. Z omáček, cukru, česneku a cibule vytvořte marinádu, do které pak maso dejte alespoň na 1 hodinu, misku samozřejmě schovejte do lednici. Maso vyndejte z marinády, odstraňte cibuli i česnek a rozložte plátky na pečicí mřížku.
Podobné recepty jako Bůček po asijsku
Sušené maso
Maso v míse zalijte směsí worchesterové a sojové omáčky a důkladně promíchejte. Na mísu položte čistý talíř přiměřené velikosti, překryjte alobalem a zatižte asi 2 kg váhy, to zaručí rovnoměrné marinování. Maso se marinuje cca 10 hodin. Jednou až dvakrát maso v míse promíchejte.
Podobné recepty jako Sušené maso
Kuřecí maso v marinádě
Do misky dáme vejce, 2 lžíce oleje, sójovou omáčku, kukuřičný škrob, chilli vločky, drobně nakrájené listy medvědího česneku a vše vidličkou důkladně rozšleháme. Připravené maso namáčíme do marinády ze všech stran, dáme do misky, přikryjeme poklicí a necháme 1 hodinu uležet.
Podobné recepty jako Kuřecí maso v marinádě
Medová pikantní vepřová krkovička recept
sáček marinády „Medová pikantní“ od Avokáda ... ale neměly by být takové recepty spíše v kategorii pro začátečníky? Nehledě na to, že natřít nebo nasypat už hotovou marinádu na maso snad umí i začínající kuchařka a většinou takový "recept" bývá napsaný i na sáčku nebo lahvičce s marinádou.
Podobné recepty jako Medová pikantní vepřová krkovička
Hovězí bourguignon
V pánvi rozehřejeme olivový olej a osmažíme na něm nakrájenou slaninu a malé oloupané cibulky, přidáme zeleninu z marinády a orestujeme. Po chvilce zeleninový základ přendáme do jiného hrnce a do pánve vhodíme maso (podle potřeby můžeme pánev zakápnout olivovým olejem), maso opečeme ze všech stran d
Podobné recepty jako Hovězí bourguignon
Boeuf Bourguignon
Maso nakrájejte na kostky. Dejte je do velké mísy spolu s vínem, česnekem a bouquet garni, přikryjte fólií a nechte přes noc marinovat v lednici. Předehřejte troubu na 160 °C. Maso vyndejte z marinády, osušte kuchyňskou utěrkou. Polovinu másla rozehřejte ve velkém hrnci (vhodný do trouby a s poklicí
Podobné recepty jako Boeuf Bourguignon
Kuřecí kung pao
Do marinády naložte kuřecí maso tak, aby se v ní obalily všechny kousky. Přiklopené dejte na půl hodiny do ledničky. Mezitím udělejte omáčku, v malé míse smíchejte zbylé víno, sójovou omáčku, olej a zbylý solamyl, přidejte ocet a třtinový cukr. Poté vmíchejte i jarní cibulky, nožem rozmělněný česnek
Podobné recepty jako Kuřecí kung pao
Kuře generála Tso
Vložte maso do připravené marinády a důkladně obalte. Zakryjte potravinovou fólií a nechte odležet v lednici 3–6 hodin. Naplňte wok z jedné třetiny olejem, rozpalte na středním plameni, až začne olej prskat. Zapracujte do marinovaného kuřete mouku, aby vzniklo husté těstíčko.
Podobné recepty jako Kuře generála Tso
Jelení kýta s góji a portským vínem
Aby maso bylo krásně křehké, vyplatí se ho na 2 až 3 dny naložit do máslové marinády s citronem. Cibuli a všechnu kořenovou zeleninu očistěte a nakrájejte na malé kostičky. Na pánvi rozpusťte máslo a na něm pomalu orestujte všechnu zeleninu spolu s kořením, které jste v hmoždíři nadrtili.
Podobné recepty jako Jelení kýta s góji a portským vínem
Marinovaná ryba na kuskusu
Rozmíchejte všechny ingredience marinády a vetřete do rybích filetů . Nechte marinovat pár hodin, nejlépe přes noc v lednici. Předehřejte troubu na 230 °C a grilujte ryby do zlatohněda, ale jen tak, aby zůstaly stále šťavnaté. Mezitím si připravte kuskus. Vsypte ho do mísy, můžete do něj vmíchat zby
Podobné recepty jako Marinovaná ryba na kuskusu
Kuřecí stehýnko plněné marinádou z kardamomu a česneku v ...
2 PL oleje do marinády olej na pánev. ... Na plátky nakrájíme ředkvičky a hermelín a poklademe povrch stehýnka – je lepší spodní strana, lépe to tam drží. Sporák vypneme a necháme sýr pěkně roztavit. Na talíři ozdobíme zbylými ředkvičkami. ... Kuřecí maso na bazalce a česneku . Kuře na citronech a č
Podobné recepty jako Kuřecí stehýnko plněné marinádou z kardamomu a česneku v ...
Králík na grilu
Připravíme si 2 marinády, každou s jiným koření. Všechny suroviny na marinádu smícháme dohromady podle své chuti. Maso do marinády namáčíme, ukládáme do hrnce, přikryjeme poklicí a necháme v chladnu 1 - 2 dny odležet.
Podobné recepty jako Králík na grilu