Sdílet:

Udíme recept


Udíme recepty, které budete milovat. Vyberte si ze stovek receptů na Udíme, které se vám budou snadno a rychle vařit. Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření Udíme. Užijte si objevování nových porkrmů a jídel z nejlepších Udíme receptů z čech i ze světa. Dobrou chuť!

Domácí uzený sýr recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Domácí uzený sýr recept

To vše pověsíme do udírny vyhřáté na 50 stupňů a udíme tak dlouho, až se vše spojí v celistvou hmotu. Potom je hotovo. Z koule nám vznikne taková velká kapka. Necháme pověšené vychladnout a potom debužírujeme:-) Poznámka.

Podobné recepty jako Domácí uzený sýr

Doma uzená makrela recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Doma uzená makrela recept

Udíme horkým kouřem, dřevo použijeme, pokud to půjde, z listnatých stromů a bez kůry. Za 3 - 4 hod jsou makrely vyuzeny do zlatohněda. Poznámka. Toto uzení ryb doporučuje pan M. Štěpnička ve svých rybích kuchařkách a my už to tak děláme roky.

Podobné recepty jako Doma uzená makrela

Domácí klobásy podle Hynka recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Domácí klobásy podle Hynka recept

Masovou směs na domácí klobásy narazíme do střev a udíme 5 - 6 hodin na 70 °C. Pokud spěcháme, je možné část s nakládáním vynechat. Na chuť to nemá moc velký vliv. Na 10 kg domácích klobás podle Hynka budeme potřebovat asi 12 metrů střev.

Podobné recepty jako Domácí klobásy podle Hynka

Uzená kuřata recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Uzená kuřata recept

Čtvrtky kuřat udíme při 70 - 80 °C asi 10 až 11 hodin. Uzená kuřata podáváme s pečivem a zeleninovými saláty. Výborně chutnají s bramborovou kaší a kyselou okurkou.

Podobné recepty jako Uzená kuřata

recept internet
recept internet

Uzené maso

Nálev musíme též osolit, aby byl jemně slaný. Nasolené a očesnekované maso dáme do kamenného hrnce a zalejeme vodou, zatížíme např. čistým kamenem. Maso je dobré po týdnu otočit. Maso dáme do teplé udírny a necháme maso chvíli oschnout, pak teprve udírnu zavřeme. Udíme 10-12 hodin při teplotě 80 °C.

Podobné recepty jako Uzené maso

Domácí klobásy recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Domácí klobásy recept

Směs na domácí klobásy plníme do vepřových střev a děláme krátké, asi 20 cm, klobásky. Udíme je bukovým dřevem a bukovými pilinami, studeným kouřem. Domácí klobásky skladujeme v chladu a v průvanu asi 1 měsíc. Potom je zabalíme a dáme do mrazničky. Domácí klobásky používáme podle potřeby.

Podobné recepty jako Domácí klobásy

recept internet
recept internet

Selský salám

Potom obě směsi smícháme a připravenou hmotu plníme do střev, konce zavážeme zavěsíme salámy na tyče, vložíme do předehřáté udírny a udíme dozlatožluté barvy. Pak dovaříme asi 1,5-2 hodiny při teplotě 72-75 °C.

Podobné recepty jako Selský salám

Uzený bůček v udírně LOKOMOTIVA recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Uzený bůček v udírně LOKOMOTIVA recept

Tématické fráze: uzeni bučku naložení bůčku na uzení jak naložit bůček na uzení recept na domácí uzený bůček doba uzení bůčku domaci uzeny bucek gril lokomotiva diskuze uzený bůček uzení masa v domácích udírnách domácí udírny a uzení uzený bůček recept uzeni v lokomotyve udíme buček bucek na uzeni l

Podobné recepty jako Uzený bůček v udírně LOKOMOTIVA

Kuře v komíně recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kuře v komíně recept

Udíme je asi 3 hodiny, v poslední hodině je můžeme potírat směsí oleje a trochy grilovacího koření. Poznámka Nejchutnější jsou čerstvě vytažená z udírny, teplá, měkounká a voňavá kouřem.

Podobné recepty jako Kuře v komíně

recept internet
recept internet

Uzená husa nebo kachna

Husu nebo kachnu rozdělíme na porce, důkladně nasolíme a necháme 1-3 dny proležet. Před uzením oklepeme sůl a udíme podle velikosti porcí doměkka 6-8 hodin.

Podobné recepty jako Uzená husa nebo kachna

Uzení ryb a konzervování uzených ryb zavařováním recept ...
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Uzení ryb a konzervování uzených ryb zavařováním recept ...

Na začátku udíme teplejším kouřem o teplotě asi 70-80°C asi 1 až 2 hodiny. Co 20 minut kontrolujeme, co dělají zavěšené ryby. Kůže musí obeschnout, musí být na povrchu suchá. Po jedné až dvou hodinách snížíme teplotu na 60°C.

Podobné recepty jako Uzení ryb a konzervování uzených ryb zavařováním ...

Krkovičkovy klobásky recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Krkovičkovy klobásky recept

Do takto připraveného prátu důkladně vmícháme nakrájený bůček, plníme do vepřových střívek, necháme odpočinout do druhého dne a udíme cca 4-5 hodin. Kuchař : krkovicka.x

Podobné recepty jako Krkovičkovy klobásky

Domácí uzené na polský způsob recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Domácí uzené na polský způsob recept

Udíme podle tohoto receptu,jednoduché a moc dobré.Ty svázané kusy jsou šrůtky v udící punčoše, je to bezva věc, dávali jsme do ní jak kusy kýty, tak kuřata.Dá se koupit na netu, stejně jako salámové střívko na domácí uzení sýrů.Výborné jsou též rybky,kupujem tolstolobiky cca 4-5 kg,udíme před Vánoce

Podobné recepty jako Domácí uzené na polský způsob

recept internet
recept internet

Maďarská klobása

Pokud je třeba, znovu promícháme. Na trychtýřovou část plniče nasoukáme očištěné a umyté vepřové střevo. Do plniče dáme připravenou klobásovinu. Plníme do střev a párujeme klobásy v délce 25 cm. Klobásy zavěsíme na "štangli" (dlouhá palice) a zaneseme do udírny. Udíme 2 dny do zlatožluta. Nesmí se p

Podobné recepty jako Maďarská klobása

Klobásky recept

Postup přípravy receptu. Umleté vepřové maso promíchané se solí i česnekem po 40 dkg. Přikryté navlhčenou utěrkou, která nesmí uschnout a necháme dva dny uležet.

Podobné recepty jako Klobásky

Uzený podbradek (lalok) recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Uzený podbradek (lalok) recept

Udíme horkým kouřem asi 3-4 hodiny. Kuchařka: cathleen . Přidat k oblíbeným Vytisknout recept . Pochutnali jste si? Sdílejte recept! Sdílet na Facebooku Poslat emailem. Recept sdílelo již 88 kuchařů a kuchařek. Alternativy k tomuto receptu. Zapečené uzené po horňácku ...

Podobné recepty jako Uzený podbradek (lalok)

Domácí uzená makrela recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Domácí uzená makrela recept

Postup přípravy receptu. Vykuchané makrely naložíme do svařeného a vychladlého nálevu. Necháme naložené 18-24 hodin. Udíme 4 hodiny (plus mínus) na 60°C.

Podobné recepty jako Domácí uzená makrela

recept internet
recept internet

Paprikový salám

Libové vepřové hrubě umeleme (otvory 13 mm) a vmícháme do připravené spojky. Narážíme do stíratelných vepřových střev a tvoříme delší klobásy nebo malé salámy. Udíme studeným kouřem, teplota nesmí přesáhnout 20 °C. Podle průměru salámu udíme 50-70 hodin.

Podobné recepty jako Paprikový salám

recept internet
recept internet

Uzený tolstolobik recept

Udíme horkým kouřem, dřevo použijeme tvrdé, bukové. Asi za 5-6 hod jsou rybí podkovy vyuzeny do zlatohněda. Poznámka. Podle rady M. Štěpničky u tolstolobika po vykuchání odřezáváme spodní část břicha, kde je uložen pouze tuk. Teprve pak krájíme na podkovy a dále upravujeme.

Podobné recepty jako Uzený tolstolobik

recept internet
recept internet

Hanácké klobásy recept

Pěkně vyhřejeme udírnu. Pokud chceme mít klobásy tmavší, hnědočervené barvy, udíme od začátku hustým teplým dýmem, eventuálně přidáme do ohně pár polínek měkkého dřeva. Můžeme přidat i jalovec či smrkové jehličí. Tímto způsobem udíme asi půl dne.

Podobné recepty jako Hanácké klobásy

Domácí uzený losos recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Domácí uzený losos recept

Postup přípravy receptu. Nálev svaříme, necháme vychladnout a lososa naložíme na 24 hodin. Před uzením opláchneme studenou vodou. Udíme na roštu v udírně cca 3 hodiny při + - 60 stupních.

Podobné recepty jako Domácí uzený losos

Doma uzený sýr recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Doma uzený sýr recept

Zavěsíme do udírny vyhřáté na 75 stupńů a udíme 2 - 3 hodiny. Vychladlé potom krájíme na plátky a podáváme. Kuchařka : kucerova45

Podobné recepty jako Doma uzený sýr

Domácí párky recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Domácí párky recept

Udírnu pořádně vyhřejeme a udíme rychleji, aby povrch párků zaschnul a párky nevytekly. Před podáváním vaříme mírným varem 8 minut. Poznámka. Recept je na 5kg párků, z kuchařky Selská kuchyně.

Podobné recepty jako Domácí párky

Losos vyuzený v krabici s medovou omáčkou recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Losos vyuzený v krabici s medovou omáčkou recept

Uzavřeme víkem a můžeme položit na sporák nebo na gril a už jenom udíme a těšíme se :-). Maso je hotové přibližně za 8-10min. Je to lahůdka, sousedi jenom koukali, co jsem vykouzlila za 10 minut.

Podobné recepty jako Losos vyuzený v krabici s medovou omáčkou

Kotlíkový party guláš recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kotlíkový party guláš recept

Ten kotlík se mi ale mooc líbí,kde se dá sehnat?Také děláme různé grilovačky ve větším,či udíme,ale guláš jsme ještě nedělali a nejvyšší čas začít. Jen nemám ten kotel. Odpovědět

Podobné recepty jako Kotlíkový party guláš

Domácí uzený sýr recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Domácí uzený sýr recept

Tématické fráze: uzený sýr v punčoše recept na uzení tvrdého sýra domácí uzený sýr recepty jak se udi syr uzení tvrdého sýra recept na domaci uzený sýr jaký sýr na uzení domácí uzení sýrů domácí uzený sýr recept punčocha na uzení sýra recept na uzeny syr domaci uzeny syr udíme sýr uzeni syru v punco

Podobné recepty jako Domácí uzený sýr

Nakládaný bůček  Pantůček recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Nakládaný bůček Pantůček recept

Tématické fráze: nakladani masa na uzeni nakládání bůčku na uzení vařený bůček nakládání bůčku bůček nakládání masa na gril uzení bůčku recept recepty bůček bůček v alobalu buček vařený jak udit bůček udíme bůček recept na uzení bůčku uzení masa nakládání postup nakládání masa při uzení uzení ...

Podobné recepty jako Nakládaný bůček Pantůček

Domácí klobásy podle Hynka recept

Udíme v udírně vyrobené ze staré oválné pračky, vyl ožené uvnitř prknami. Klobásky jsou vždy perfektní a ti, kterým dáme ochutnat, si je nemůžou vynachválit. A proto se zájmem jsem přečetla koření p.

Podobné recepty jako Domácí klobásy podle Hynka

Domácí klobásy sýrové, jak je dělám já recept

Zavěsíme do roztopené udírny a snažíme se udržovat teplotu max. na 60-65 C°, pomalu udíme tak 6 hodin. Jakmile se klobásy začínají krabatit, máme hotovo. Poznámka. Jsem jen amatér a nějaký řezník by možná s něčím nesouhlasil, ale nám a všem co koštovali moooc chutnají. Ale je potřeba opravdu přesně

Podobné recepty jako Domácí klobásy sýrové, jak je dělám já

recept internet
recept internet

Piskořovská čabajka

Poté si vytopíme uzák maximálně do 40 stupňů tak, aby již moc nekouřil. Nelze klobásy vložit do roztápějícího se uzáku. V teplotním rozmezí od 30 do 40 stupňů klobásy udíme 12 - 16 hodin.

Podobné recepty jako Piskořovská čabajka

recept internet
recept internet

Domácí klobásky recept

Po řádném promíchání klobásky plníme do střívek a pak udíme, nejlépe na buku, dubu, švestce. Domácí klobásky udíme zhruba při 60 °C asi 5 - 6 hodin. reklama. Poznámka k receptu. Uložit poznámku. Chcete skutečně poznámku smazat?

Podobné recepty jako Domácí klobásky

recept internet
recept internet

Domácí klobásy II.

Poté hovězí maso pomleme najemno, vepřové maso nahrubo nebo nakrájíme na kostičky cca 1x1 cm. Přidáme koření, prolisovaný česnek a vodu. Směs důkladně promícháme. Uděláme placku, kterou na rozehřátém oleji opečeme po obou stranách. Maso případně dochutíme. Plníme do střev a udíme mezi 60-70 °C zhrub

Podobné recepty jako Domácí klobásy II.

Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta

Maso potřeme solí, urovnáme (natlačíme) do hrnce. Za 3-4 dny zalijeme připraveným nálevem aby bylo potopené. Zatížíme a necháme uložené v chladu 15-20 dní. Pak vyndat, převázat provázkem, zavěsit do vyhřáté udírny (může se potřít česnekem). Udíme 6-10 hodin.

Podobné recepty jako Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta

recept internet
recept internet

Uzení cejni recept

Udíme tvrdým dřevem 7 - 8 hod a dbáme, aby v žádném případě teplota nepřekročila 80 °C. Vyuzené ryby buď servírujeme teplé s kousky citronu, nebo je zavěšené skladujeme maximálně 3 dny.

Podobné recepty jako Uzení cejni

recept internet
recept internet

Ostravské klobásy

Vše důkladně promícháme a necháme alespoň 24 hodin odležet prí teplotě asi 4 °C. Znovu promícháme a plníme do střívek po párech. Udíme asi 10 hodin, dokud nemají klobásy tmavohnědou barvu.

Podobné recepty jako Ostravské klobásy

Kde najít informace



×