Grilovaný steak (Carne Asada) recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí4 porce

Grilovaný steak (Carne Asada) pochází z mexické kuchyně. Základem všeho je zde marináda.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • špetka mletého černého pepře
  • 900 g hovězího steaku
  • sůl
  • olivový olej
  • marináda:
  • 4 utřené stroužky česneku
  • 2 lžíce cukru
  • 1/2 hrnku nasekaného čerstvého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • 1/4 hrnku sojové omáčky
  • 1 Jalapeno chilli paprička, mletá
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce jablečného octa
  • 1/3 hrnku olivového oleje
  • volitelné přílohy:
  • tortilly
  • avokádo


Způsob přípravy

Grilovaný steak (Carne Asada) pochází z mexické kuchyně. Základem všeho je zde marináda. Je to tak skvělé maso, že ho budete připravovat určitě častěji. Všechny přísady na marinádu důkladně ušleháme v míse. Osolené a opepřené hovězí maso v marinádě obalíme, vložíme ho do uzavíratelného plastového sáčku a uložíme do ledničky alespoň na hodinu, nejlépe ale přes noc. Gril si předehřejeme na vysokou teplotu. Steak vyndáme ze sáčku a přebytečnou marinádu odstraníme. Maso pak položíme na rozpálený grilovací rošt potřený olejem a grilujeme 7 až 10 minut.

Pak ho obrátíme na druhou stranu a znovu grilujeme několik minut. Nyní maso přendáme z přímého tepla na chladnější stranu grilu a máme-li teploměr na maso, měla by být teplota uvnitř asi 50 až 60 stupňů. Maso vyndáme z grilu, zabalíme ho do folie a necháme 10 minut odpočinout. Pak ho rozbalíme a nakrájíme na tenké plátky. Můžeme podávat s opečenou tortillou a avokádem, ale i s dalšími oblíbenými přílohami.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Grilovaný steak (Carne Asada) recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Grilovaný steak (Carne Asada).
Nebo hledejte podobné podle části názvu grilovaný steak (carne asada) .
Hledat podobné recepty na internetu jako Grilovaný steak (Carne Asada)


×