Bramborové šišky recept
Bramborové šišky upečeme v předehřáté troubě snadno a rychle. Můžeme k nim podávat třeba dušené kedlubny s mrkví. Špenát může být čerstvý, který jen krátce spaříme horkou vodou, nebo klidně i mražený. Je vhodné taky podávat s uzeným masem. Foto: Wikimedia.org
(celý recept)
Ingredience receptu
- 200 g špenátu
- 600 g vařených brambor
- 60 g strouhaného parmezánu
- 2 vejce
- 1 malá mrkev
- 1 zelená jarní cibulka
- 2 stroužky česneku
- mletý černý pepř
- mořská sůl
- jemná strouhanka
- olivový olej
Způsob přípravy
Uvařené a oloupané brambory rozmixujeme, přidáme pokrájený špenát, nastrouhanou mrkev, nadrobno nasekanou zelenou cibulku, utřený česnek, sýr a jedno vejce. Promícháme , osolíme a okořeníme pepřem. Mezitím si troubu předehřejeme na 200 stupňů.
Z připravené bramborové směsi utvoříme šišky a obalíme je v rozšlehaném vejci a ve strouhance. Na olejem vymazaný plech obalené bramborové šišky naskládáme a pečeme dozlatova v předehřáté troubě. Během pečení je obrátíme, aby získaly správnou zlatavou barvu ze všech stran.