Třešňový nákyp recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření80 minPočet porcí6 porcí

Skvělý oběd nebo svačina pro milovníky sladkých pokrmů a třešní. I když toto peckovité ovoce neobsahuje velké množství vitamínů, přesto má na organismus očistný účinek. Nákyp z třešní je ideální prázdninový pokrm, který chutná i druhý den.

(celý recept)

Ingredience receptu

  • 200 g třešní bez pecek
  • 200 g strouhanky
  • 100 g změklého másla
  • 150 g moučkového cukru
  • 5 vajec
  • 50 g mletých loupaných mandlí
  • ½ lžičky mleté skořice
  • višňová nebo třešňová pálenka (lze vynechat)
  • špetka soli
  • tuk a strouhaný kokos na vymazání a vysypání formy


Způsob přípravy

Máslo vyšleháme s cukrem do pěny. Vejce oddělíme na žloutky a bílky. Žloutky a špetku soli postupně zapracujeme do máslové směsi s cukrem.

V misce smícháme mleté mandle, strouhanku a skořici. Tuto suchou směs postupně přimícháváme do máslového základu a přiléváme pálenku. Jakmile se ingredience propojí, vmícháme třešně.

Z bílků ušleháme pevný sníh a opatrně ho přimícháme do těsta. Hranatou zapékací formu vymažeme tukem, vysypeme kokosem a těsto do ní nalijeme.

Troubu předehřejeme na 180°C a nákyp pečeme dozlatova, přibližně 40 - 45 minut.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Třešňový nákyp recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Třešňový nákyp.
Nebo hledejte podobné podle části názvu třešňový nákyp .
Hledat podobné recepty na internetu jako Třešňový nákyp

Kde najít informace



×