Tarator - svěží okurková polévka recept

Adéla S.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí4 porce

Léto letos nastupuje pozvolna, ale to neznamená, že se letos vyhneme tropickým teplotám. Dopřejte si v horké dny lehké osvěžující jídlo, které vás zchladí. Tradiční bulharská okurková polévka je ta správná volba.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 kg bílého jogurtu nebo kysaného mléka
  • 1 větší salátová okurka
  • 2 stroužky česneku
  • sůl a pepř (může být i bílý) na dochucení
  • 1 lžíce olivového oleje a hrst sekaných vlašských ořechů k podávání (nemusí být)
  • 4 lžíce čerstvého nasekaného kopru


Způsob přípravy

Okurku nakrájejte na jemné plátky, kostičky nebo ji nahrubo nastrouhejte. Spojte s rozšlehaným mlékem či jogurtem, utřeným česnekem a dochuťte solí a pepřem.

Dejte vychladit. Před podáváním můžete polévku zakápnout olejem a posypat ořechy i koprem. Servírujte s chlebem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Tarator - svěží okurková polévka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu tarator svěží okurková polévka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Tarator - svěží okurková polévka


×