Tarator - svěží okurková polévka recept
Adéla S.
30 min4 porce
Léto letos nastupuje pozvolna, ale to neznamená, že se letos vyhneme tropickým teplotám. Dopřejte si v horké dny lehké osvěžující jídlo, které vás zchladí. Tradiční bulharská okurková polévka je ta správná volba.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 kg bílého jogurtu nebo kysaného mléka
- 1 větší salátová okurka
- 2 stroužky česneku
- sůl a pepř (může být i bílý) na dochucení
- 1 lžíce olivového oleje a hrst sekaných vlašských ořechů k podávání (nemusí být)
- 4 lžíce čerstvého nasekaného kopru
Způsob přípravy
Okurku nakrájejte na jemné plátky, kostičky nebo ji nahrubo nastrouhejte. Spojte s rozšlehaným mlékem či jogurtem, utřeným česnekem a dochuťte solí a pepřem.
Dejte vychladit. Před podáváním můžete polévku zakápnout olejem a posypat ořechy i koprem. Servírujte s chlebem.
Další recepty na Tarator - svěží okurková polévka.
Hledat podobné recepty na internetu jako Tarator - svěží okurková polévka