Tarator - svěží okurková polévka recept

Adéla S.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí4 porce

Léto letos nastupuje pozvolna, ale to neznamená, že se letos vyhneme tropickým teplotám. Dopřejte si v horké dny lehké osvěžující jídlo, které vás zchladí. Tradiční bulharská okurková polévka je ta správná volba.
(celý recept)

Léto letos nastupuje pozvolna, ale to neznamená, že se letos vyhneme tropickým teplotám. Dopřejte si v horké dny lehké osvěžující jídlo, které vás zchladí. Tradiční bulharská okurková polévka je ta sp...

Ingredience receptu

  • 1 kg bílého jogurtu nebo kysaného mléka
  • 1 větší salátová okurka
  • 2 stroužky česneku
  • sůl a pepř (může být i bílý) na dochucení
  • 1 lžíce olivového oleje a hrst sekaných vlašských ořechů k podávání (nemusí být)
  • 4 lžíce čerstvého nasekaného kopru


Způsob přípravy

Okurku nakrájejte na jemné plátky, kostičky nebo ji nahrubo nastrouhejte. Spojte s rozšlehaným mlékem či jogurtem, utřeným česnekem a dochuťte solí a pepřem.

Dejte vychladit. Před podáváním můžete polévku zakápnout olejem a posypat ořechy i koprem. Servírujte s chlebem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Tarator - svěží okurková polévka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu tarator svěží okurková polévka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Tarator - svěží okurková polévka


×