Sýrový nákyp s uzeným masem recept
Sýrový nákyp s uzeným masem je syté jídlo. Připravíme ho v jedné zapékací míse. Přílohou může bát zeleninový salát z čerstvé zeleniny.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 200 g vařeného uzeného masa
- 200 g tvrdého sýra
- 4 vejce
- 500 ml mléka
- 60 g másla
- 60 g hladké mouky
- mořská sůl
- 2 lžíce nasekané zelené petržele
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Ve vyšší pánvi z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Pak ji zalijeme mlékem a za stálého míchání přidáváme nastrouhaný sýr, nadrobno nakrájené uzené maso a uvaříme hustou kaši. Nakonec vmícháme žloutky, nasekanou zelenou petrželku a tuhý sníh z bílků.
Podle chuti směs osolíme a nalijeme do máslem vymazané zapékací mísy tak, abychom ji zaplnily do 2/3, protože pečením nákyp nabyde. V předehřáté troubě pečeme sýrový nákyp asi 20 až 25 minut dozlatova. Připravíme si přílohu a můžeme sýrový nákyp podávat.