Sdílet:

Borůvkový rozvar recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření15 minPočet porcí1 porce

Na lívance, palačinky, jako ozdoba na dorty i koláče a třeba i na zmrzlinu - i takové využití má borůvkový rozvar. Borůvky svařené s cukrem jsou dobrota, po které i mlsné jazýčky oblíznou \"všech deset\". Rozvar se dá různě obměňovat. Přidat do něj lze například citronovou šťávu, a také želatinu. Tím se vytvoří skvělá a velmi efektní poleva na koláče a dorty.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 150 g borůvek
  • 70 g krystalového cukru
  • 1 vanilkový cukr (příp. vanilkový lusk)


Způsob přípravy

Borůvky umyjeme, pokud použijeme kanadskou odrůdu, tak je nožem přepůlíme.

Ovoce nasypeme do rendlíku, přidáme trošku vody a směs začneme pozvolna zahřívat. Jakmile začne lehce vřít, přisypeme cukr a vanilkový cukr nebo semínka z rozkrojeného vanilkového lusku.

Omáčku promícháváme a necháme na mírném ohni asi deset minut probublávat. Borůvky se částečně rozvaří a cukr rozpustí.

Hotový rozvar necháme chvilku vychladnout a použijeme dle potřeby.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Borůvkový rozvar recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Borůvkový rozvar.
Nebo hledejte podobné podle části názvu borůvkový rozvar .
Hledat podobné recepty na internetu jako Borůvkový rozvar

Kde najít informace



×