Pizza se špenátem a artyčokem recept
Pizza se špenátem a artyčokem je velmi chuťově výrazná a kdo má rád špenátové pizzy, bude určitě velmi spokojený.Máme-li polotovar na pizzu ve tvaru placky už předem připravený, je jídlo hotové za pár okamžiků.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 hotové chlazené těsto na pizzu
- 2 lžíce strouhaného parmezánu
- 1 henek nakrájené mozzarelly
- 1/2 lžičky sušeného česneku
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- 2 lžíce nasekané zelené petržele
- 1/4 hrnku kukuřičné mouky
- 1/2 hrnku smetanového sýra
- 1/2 hrnku zakysané smetany
- sůl
- 1/4 lžičky sušeného cibulového prášku
- 2 lžíce majonézy
- 1 nakrájené srdíčko artyčoku
- olivový olej
Způsob přípravy
Pizza se špenátem a artyčokem je velmi chuťově výrazná a kdo má rád špenátové pizzy, bude určitě velmi spokojený.Máme-li polotovar na pizzu ve tvaru placky už předem připravený, je jídlo hotové za pár okamžiků. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Plech na pečení potřeme olivovým olejem. Ve velké míse smícháme cibulový prášek, sušený česnek, majonézu, smetanový sýr, smetanu, špenát a nakrájený artyčok.Náplň trochu osolíme a opepříme.
Nakonec vmícháme parmezán a polovinu mozzarelly. Těsto vytáhneme do tvaru velkého kruhu a položíme ho na vymazaný plech. Posypeme jeho povrch kukuřičnou moukou a potřeme vrstvou špenátové náplně.Okraj těsta asi 1,5 cm necháme bez náplně. Nakonec pizzu ještě posypeme zbytkem mozzarelly. Plech s pizzou vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 20 minut, až se sýry rozpustí a okraje pizzy zhnědnou. Hotovou pizzu ozdobíme sekanou petrželkou.