Čevabčiči recept
Čevabčiči můžeme podávat jen s čerstvým pečivem. Dobré bude i s vařenými bramborami, bramborovou kaší, nebo jen s čerstvým zeleninovým salátem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g jemně mletého hovězího masa
- 1 stroužek česneku
- 1 červená cibule
- špetka soli
- špetka mletého černého pepře
- špetka mleté pikantní papriky
- olivový olej
- jemná strouhanka
Způsob přípravy
Maso smícháme s utřeným česnekem, na jemno nakrájenou cibulí, přidáme sůl, papriku a pepř a důkladně vše promícháme. Pokud je směs příliš řídká můžeme přidat trochu jemné strouhanky. Připravenou směs uložíme do ledničky, nejlépe přes noc.
Druhý den z těsta vytvoříme malé šištičky, které ve vyšší vrstvě oleje osmažíme ze všech stran. Kromě zvolené přílohy můžeme ke každé porci ještě přidat hořčici, kyselou okurku nebo tatarskou omáčku.