Pikantní smažené tofu recept
Pikantní smažené tofu je výborné třeba klasicky s dušenou rýží. Ale přílohou mohou být třeba i hranolky.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 300 g tofu natural
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- 4 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce tekutého medu
- 1 stroužek česneku
- 1 jarní cibulka
- špetka chilli koření
- špetka kurkumy
- sezamové semínko
- mletý pepř
- sůl
- olivový olej
Způsob přípravy
Tofu nakrájíme na kostky asi 2x2 cm. Z obou stran je lehce opepříme. Pak je pečlivě obalíme v kukuřičném škrobu. Ve vyšší pánvi rozpálíme olej, přidáme stroužek česneku a krátce ho restujeme až se rozvoní. Pak česnek z pánve odstraníme a obalené tofu na oleji osmahneme ze všech stran dozlatova.
Osmažené kostky tofu odložíme na talíř, do pánve ke zbylému oleji přidáme sojovou omáčku, med, chilli, kurkumu, špetku kukuřičného škrobu a soli a vše promícháme a krátce prohřejeme. Nakonec do omáčky přidáme tofu, znovu promícháme a posypeme sezamovým semínkem a nakrájenou cibulkou.