Lečo recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření15 minPočet porcí2 porce

Na dušenou zeleninu dostávám největší chuť v létě, kdy je snadno k dostání. Občas si ale na leču smlsnu i v zimě, když mi zbyde trocha paprik a rajčat. Lečo lze připravit čistě jen ze zeleniny a vajec. Kdo však chce, může ho vylepšit i nakrájené kousky šunky.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 6 paprik
  • 4 rajčata
  • 1 větší cibule
  • 1 lžíce přepuštěného másla (nebo jiného tuku)
  • 4 vejce
  • sůl
  • mletý pepř


Způsob přípravy

Zeleninu umyjeme, osušíme, papriky zbavíme semínek a nakrájíme na nudličky. Rajčata rozčtvrtíme a kdo si chce dát práci, může je zbavit jadérek a oloupat. Nutné to ale není.

Na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. K ní přidáme nakrájené papriky, osolíme je, opepříme a dusíme doměkka.

Po chvíli vsypeme do pánve rajčata a směs znovu podusíme. Po pár minutách zeleninu shrneme ke straně a do volného prostoru na pánvi vyklepneme vajíčka, která umícháme. Jakmile začnou trochu ztuhnout, promícháme je se zeleninou.

Lečo podáváme s pečivem nebo bramborovou kaší.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Lečo recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Lečo.
Hledat podobné recepty na internetu jako Lečo
For Gastro 2022


×