Lečo recept
Na dušenou zeleninu dostávám největší chuť v létě, kdy je snadno k dostání. Občas si ale na leču smlsnu i v zimě, když mi zbyde trocha paprik a rajčat. Lečo lze připravit čistě jen ze zeleniny a vajec. Kdo však chce, může ho vylepšit i nakrájené kousky šunky.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 6 paprik
- 4 rajčata
- 1 větší cibule
- 1 lžíce přepuštěného másla (nebo jiného tuku)
- 4 vejce
- sůl
- mletý pepř
Způsob přípravy
Zeleninu umyjeme, osušíme, papriky zbavíme semínek a nakrájíme na nudličky. Rajčata rozčtvrtíme a kdo si chce dát práci, může je zbavit jadérek a oloupat. Nutné to ale není.
Na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. K ní přidáme nakrájené papriky, osolíme je, opepříme a dusíme doměkka.
Po chvíli vsypeme do pánve rajčata a směs znovu podusíme. Po pár minutách zeleninu shrneme ke straně a do volného prostoru na pánvi vyklepneme vajíčka, která umícháme. Jakmile začnou trochu ztuhnout, promícháme je se zeleninou.
Lečo podáváme s pečivem nebo bramborovou kaší.