Cheesecake s arašídovým máslem recept
Cheesecake s arašídovým máslem je lahodný nedělní moučník k odpolední kávě. Pochutnáte si.
(celý recept)
Ingredience receptu
- těsto:
- 6 lžic změklého neslaného másla
- 250 g čokoládových sušenek
- náplň:
- 1 hrnek slazeného kondenzovaného mléka
- 1/3 hrnku arašídového másla
- špetka soli
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- 170 g smetanového sýra
- poleva:
- 150 g mléčné čokolády
- 1/4 hrnku neslaného másla
Způsob přípravy
Cheesecake s arašídovým máslem je lahodný nedělní moučník k odpolední kávě. Pochutnáte si. Troubu předehřejeme na 160 stupňů. Formu na koláč vyložíme pečícím papírem nebo alobalem. Ve šlehači rozdrtíme sušenky, smícháme je s máslem a uhněteme základní hladké těsto. Rozetřeme ho do připraveného pekáče a trochu přitlačíme na dno. Ve šlehači nyní smícháme všechny ingredience na náplň a ušleháme ji do hladkého krému.
Ten pak rozetřeme na těsto v pekáči. Pekáč s koláčem vložíme do předehřáté trouby a pečeme 15 až 18 minut. Po upečení koláč vyndáme z trouby a necháme na studeném místě úplně vychladnout. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a smícháme ji s máslem. Touto polevou polijeme studený koláč a dáme ho na chvíli ztuhnout do mrazáku.