Omáčka na torteliny recept
Italské těstoviny torteliny se dají naplnit sýrem, špenátem nebo masem. Aby pokrm nebyl zbytečně suchý, dají se kombinovat i s nejrůznějšími omáčkami. K masové variantě tortelin se skvěle hodí například ta z drcených rajčat a sušené šunky.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 plechovka drcených rajčat
- 1 cibule
- 50 g sušené šunky nebo pršutu
- 1 lžička sušené bazalky nebo hrst čerstvé
- sůl
- pepř
- olej
Způsob přípravy
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Na pánvi necháme rozehřát lžíci oleje a cibulku na něm necháme zesklovatět.
Pánev stáhneme z plotny a k cibuli přidáme rajčata z plechovky. Pozor, může to trochu prskat. Pánev vrátíme na plotnu, snížíme teplotu, směs osolíme a opepříme. Pokud nemáte čerstvou bazalku, teď přichází chvíle, kdy použijete její sušenou variantu. Kdo čerstvou bylinku má, nechá si ji až nakonec.
Sušenou šunku nebo pršut nakrájíme na proužky, ty přidáme do rajčatové směsi a krátce prohřejeme.
Hotové torteliny uvaříme dle návodu, rozdělíme je na talíře, zalijeme omáčkou a ozdobíme nasekanou čerstvou bazalkou.