Masové taštičky recept
Masové taštičky můžeme servírovat teplé i studené. Je to ideální pohoštění k vínu či pivu pro vaše návštěvy.
(celý recept)
Ingredience receptu
- jakékoliv zbylé vařené maso či uzenina
- 1 listové těsto
- 1 vece
- kysané zelí
- sůl
- mletý černý pepř
- mletá sladká paprika
- sádlo či olej
- kmín - volitelné
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. V míse smícháme pomleté maso s trochou kysaného zelí. Směs okořeníme pepřem a paprikou a osolíme.
Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverečky o velikosti asi 5 x 5 cm. Doprostřed každého čtverce dáme přibližně lžíci masové směsi. Protilehlé cípy čtverců spojíme a zmáčkneme, aby se při pečení neoddělily.
Připravené taštičky naskládáme na tukem vymazaný plech a potřeme je rozšlehaným vejcem. Povrch taštiček můžeme ještě posypat kmínem a pak je pečeme v předehřáté troubě dozlatova.