Nadívaný vepřový bok recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí4 porce

Nadívaný vepřový bok chutná báječně s domácí bramborovou kaší nebo s bramborovým salátem. Připravíme ho snadno v troubě.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 900 g vepřového bůčku
  • sůl
  • kmín
  • mletý černý pepř
  • muškátový květ
  • 1 lžíce nasekané zelené petrželky
  • 2 vejce
  • 1 bílá cibule
  • 5 ks starších rohlíků
  • 2 lžíce mléka
  • rostlinný olej


Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Vepřový bůček vykostíme a nařízneme tak, aby se vytvořila kapsa.

Rohlíky namočíme do mléka rozšlehaného s vejci. Na oleji osmažíme nakrájenou cibulku až zesklovatí. Smícháme ji s navlhčenými rohlíky, přidáme petržel, muškátový květ, pepř a trochu nádivku osolíme.

Masovou kapsu naplníme připravenou nádivkou a otvor zašijeme nití. Vepřový bůček na povrchu osolíme a posypeme kmínem.

V olejem vymazaném pekáčku pak maso pečeme při 200 stupních až zčervená, pak teplotu snížíme a zvolna dopečeme. Hotový upečený bůček nakrájíme opatrně na plátky a můžeme podávat.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Nadívaný vepřový bok recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Nadívaný vepřový bok.
Nebo hledejte podobné podle části názvu nadívaný vepřový bok .
Hledat podobné recepty na internetu jako Nadívaný vepřový bok

Kde najít informace



×