Nadívaný vepřový bok recept
Nadívaný vepřový bok chutná báječně s domácí bramborovou kaší nebo s bramborovým salátem. Připravíme ho snadno v troubě.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 900 g vepřového bůčku
- sůl
- kmín
- mletý černý pepř
- muškátový květ
- 1 lžíce nasekané zelené petrželky
- 2 vejce
- 1 bílá cibule
- 5 ks starších rohlíků
- 2 lžíce mléka
- rostlinný olej
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Vepřový bůček vykostíme a nařízneme tak, aby se vytvořila kapsa.
Rohlíky namočíme do mléka rozšlehaného s vejci. Na oleji osmažíme nakrájenou cibulku až zesklovatí. Smícháme ji s navlhčenými rohlíky, přidáme petržel, muškátový květ, pepř a trochu nádivku osolíme.
Masovou kapsu naplníme připravenou nádivkou a otvor zašijeme nití. Vepřový bůček na povrchu osolíme a posypeme kmínem.
V olejem vymazaném pekáčku pak maso pečeme při 200 stupních až zčervená, pak teplotu snížíme a zvolna dopečeme. Hotový upečený bůček nakrájíme opatrně na plátky a můžeme podávat.