Sdílet:

Jehněčí na jehle recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí2 porce

Jehněčí na jehle můžete grilovat na zahradě, ale také doma. Maso je jemné a je to opravdu pochoutka. Přílohou mohou být brambory. Pečené, smažené, vařené, nebo třeba bramborová kaše.
(celý recept)

Jehněčí na jehle můžete grilovat na zahradě, ale také doma. Maso je jemné a je to opravdu pochoutka. Přílohou mohou být brambory. Pečené, smažené, vařené, nebo třeba bramborová kaše....

Ingredience receptu

  • 600 g jehněčího masa
  • 1 citron
  • 1 stroužek česneku
  • 200 g anglické slaniny
  • 3 cibule
  • 5 lžic olivového oleje
  • snítky rozmarýnu
  • sůl
  • mletý pepř


Způsob přípravy

Z masa důkladně odstraníme všechny blány a tuk, a nakrájíme ho na kousky. V míse smícháme olej, lžíci citronové šťávy, utřený česnek, špetku soli a pepře a nadrobno nasekaný rozmarýn.

Do mísy přidáme nakrájené maso a vše dobře promícháme. Maso v marinádě necháme ležet asi hodinu. Mezitím si slaninu nakrájíme na kousky, oloupeme a nakrájíme i cibuli.

Na grilovací jehly pak napichujeme střídavě kousky masa, slaninu a cibuli. Na rozehřátém grilu pak připravené jehly opečeme ze všech stran.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Jehněčí na jehle recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Jehněčí na jehle.
Nebo hledejte podobné podle části názvu jehněčí jehle .
Hledat podobné recepty na internetu jako Jehněčí na jehle


×