Jehněčí na jehle recept
Jehněčí na jehle můžete grilovat na zahradě, ale také doma. Maso je jemné a je to opravdu pochoutka. Přílohou mohou být brambory. Pečené, smažené, vařené, nebo třeba bramborová kaše.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 600 g jehněčího masa
- 1 citron
- 1 stroužek česneku
- 200 g anglické slaniny
- 3 cibule
- 5 lžic olivového oleje
- snítky rozmarýnu
- sůl
- mletý pepř
Způsob přípravy
Z masa důkladně odstraníme všechny blány a tuk, a nakrájíme ho na kousky. V míse smícháme olej, lžíci citronové šťávy, utřený česnek, špetku soli a pepře a nadrobno nasekaný rozmarýn.
Do mísy přidáme nakrájené maso a vše dobře promícháme. Maso v marinádě necháme ležet asi hodinu. Mezitím si slaninu nakrájíme na kousky, oloupeme a nakrájíme i cibuli.
Na grilovací jehly pak napichujeme střídavě kousky masa, slaninu a cibuli. Na rozehřátém grilu pak připravené jehly opečeme ze všech stran.