Grilovaná vepřová panenka s pomerančovou marmeládou recept
Grilovaná vepřová panenka s pomerančovou marmeládou se podává nejčastěji s bramborovou kaší, ale také s opečenými brambory. Lahodné voňavé maso připravíte velmi jednoduše.
Ingredience receptu
- 600 g vepřové panenky
- 1 lžíce rýžového octa
- 1/3 hrnku medu
- 1/3 hrnku sojové omáčky
- 1/3 hrnku pomerančové marmelády
- špetka mleté papriky
- olivový olej
Způsob přípravy
Grilovaná vepřová panenka s pomerančovou marmeládou se podává nejčastěji s bramborovou kaší, ale také s opečenými brambory. Lahodné voňavé maso připravíte velmi jednoduše. Sojovou omáčku, med, pomerančovou marmeládu, špetku papriky a rýžový ocet svaříme v hrnci a pak necháme vychladnout. Polovinu této marinády dáme stranou na omáčku a do zbytku naložíme na jednu hodinu vepřovou panenku. Po hodině panenku potřeme olivovým olejem a vložíme do horní části předehřátého grilu.
Po několika minutách ji otočíme a grilujme zprudka i druhou stranu. Po dalších pár minutách panenku přendáme do chladnější části grilu, zakryjeme folií a pečeme ještě několik minut. Když je panenka propečená, před krájením ji ponecháme 10 minut zabalenou ve folii a teprve pak ji nakrájíme na plátky. Jednotlivé porce můžeme polít zbývající marinádou.