Židovský koláč FLÓDNI recept
Těsto se rozdělí na pět stejných dílů, ze kterých postupně na pečících papírech vyválíme tenké placky. Na každou postupně položíme dno dortové formy, ostrým nožem okolo obkrojíme, zbytek těsta odstraníme a placky propícháme na několika místech vidličkou. Tři placky se upečou a dvě se ponechají syrov
Podobné recepty jako Židovský koláč FLÓDNI
Valašské koláče Frgále
Postup přípravy receptu. 1. Z vlažného mléka, droždí a cukru připravíme kvásek, který necháme vykynout. Vykynutý kvásek vlijeme do proseté mouky, přidáme zbytek cukru, sůl, žloutky, mléko, rozpuštěné máslo a citrónovou kůru. Vypracujeme hladké těsto, které necháme asi hodinu vykynout. 2.
Podobné recepty jako Valašské koláče Frgále
Bramborové knedlíky od babičky
Ve velké míse pak brambory smícháme s moukou a krupicí, přidáme ocet a vejce. Důkladně promícháme na hladké těsto. Na pomoučeném prkénku z těsta připravíme 3 šišky. V dostatečně širokém kastrole pak bramborové knedlíky vaříme v osolené vodě asi 20 minut. Když jsou uvařené, nakrájíme je na plátky.
Podobné recepty jako Bramborové knedlíky od babičky
Tvarohový řez
Těsto opatrně a co nejrovnoměrněji rozprostřeme na pečící papír do obdélníku a pečeme při 160°C asi 15 minut (dle trouby), necháme na pečícím papíře vystydnout. 3. Vystydlý plát otočíme, opatrně z něj stáhneme pečící papír, rozkrojíme na 2 díly, 1 díl potřeme náplní, opatrně přiklopíme druhým dílem
Podobné recepty jako Tvarohový řez
Tvarohový mřížkový koláč
Rozválíme druhý díl těsta, položíme na náplň, propícháme vidličkou a potřeme džemem. 5 Třetí díl těsta rozválíme na hrubší plát, pokrájíme na 1,5 cm široké pásky, ze kterých uděláme mřížku na koláči a dáme péct.
Podobné recepty jako Tvarohový mřížkový koláč
Dědkův (pivní) guláš na burgundský způsob
Obsah pánve se pak vhodí do hrnce s gulášem, 2 minuty se to na mírném ohni intenzivně míchá, pak se guláš odstaví a nechá se chladnout. 4 Den se to nechá odpočívat a druhý den se to jí (ohřáté) a hlavně každou porci posypeme strouhaným křenem a sýrem.
Podobné recepty jako Dědkův (pivní) guláš na burgundský způsob