Kuřecí maso s letní zeleninou recept
Kuřecí maso s letní zeleninou je rychlé a jednoduché jídlo. Dobře se hodí do letního teplého počasí, protože je lehké a snadno stravitelné.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 1/4 hrnku kuřecího masa nakrájeného na kostky
- 1 červená paprika
- 3 lžíce nasekaného koriandru
- 3 lžíce sojové omáčky
- 2 lžíce sezamových semínek
- 2 lžíce rýžového octa
- 2 lžíce rostlinného oleje
- mletý černý pepř
- sůl
- 1 svazek jarní cibulky
- 2 lžičky pálivé omáčky Sriracha
- 2 1/2 hrnku čerstvého hrášku
- 2 stroužky česneku
- opečené brambory
Způsob přípravy
Kuřecí maso s letní zeleninou je rychlé a jednoduché jídlo. Dobře se hodí do letního teplého počasí, protože je lehké a snadno stravitelné. Ve vyšší pánvi zahřejeme olej na střední teplotu. Nasypeme do něj nakrájenou zelenou cibulku a nadrobno pokrájený česnek. Smažíme asi 1 až 2 minuty až se česnek a cibulka pěkně rozvoní. Nyní do pánve nasypeme vyloupaný mladý hrášek a na kousky nakrájenou papriku. Smažíme vše další 3 minuty.
Pak přidáme na malé kostky nakrájené kuře a za občasného míchání ho opékáme 4 až 5 minut. Když se maso zbarví dozlatova a zelenina změkne přidáme pálivou omáčku, ocet, sojovou omáčku a sezamová semínka. Dobře promícháme a vaříme ještě 1 až 2 minuty. Pak směs odstavíme z plotny a vmícháme nakrájený koriandr. Hotové jídlo můžeme podávat s uvařenými a opečenými bramborami.