Top 10 super zlepšováků do kuchyně, co ušetří čas i peníze…
Kdo by nechtěl ušetřit čas strávený v kuchyni a vyhnout se nepříjemným omylům, které dokáží zkazit požitek z vaření. Přinášíme top 10 rad které se budou v kuchyni hodit každému kuchaři/ce.
1. Oloupané brambory za pár minut
Taky v kuchyni často přemýšlíte, jak se vyhnout loupání brambor? Tento skvělý trik vyřeší vše za vás. Vložte brambory na pár minut do mísy se studenou vodou a ledem. Za několik minut půjdou slup dolů skoro samy.
2. Záchrana přesolené polévky
Připravili jste delikátní polévku, ale trochu vám ujela ruka se solí? Nezoufejte a přidejte do polévky dva vaječné bílky. Tuhnoucí bílek pohltí veškerou sůl a vám už jen stačí bílek opatrně z polévky vyjmout.
3. Stop padající strouhance
Taky milujete milujte řízky obalené v křupavé strouhance? Pokud ano a chcete, aby bylo maso precizně obalené zkuste do rozšlehaného vajíčka přidat několik kapek oleje. Díky tomuto triku se strouhanka na maso nalepí a zároveň udrží mnohem lépe.
4. Vyšlehaný sníh v cuku letu
Tajemství hned několika nejen českých receptů je dobře ušlehaný sníh. Jestliže chcete šlehání bílků urychlit stačí do nich přidat špetku soli, kapku citronové šťávy nebo jablečný ocet. V cuku letu máte hotový sníh který se vám zaručeně neodlepí ze dna mísy. Pokud do bílků chcete přidávat cukr již při šlehání, použijte extra jemný krupicový, který předem přesně navažte a přidávejte ho postupně.
5. Pryč s rybinou na nádobí
Kdo by nemiloval jídlo z čerstvých ryb. Jeho příprava však skýtá nepříjemné zapáchající úskalí. Pokud se chcete zápachu rybiny zbavit, vyzkoušejte si ruce a nádobí potřít kávovou sedlinou.
6. Pachuť rozmrazeného masa
Pokud se chcete zbavit nepříjemné pachuť mraženého masa, vyzkoušejte tento trik při jeho rozmrazování. Když si chcete maso dát zamrazit, doporučujeme ho naložit do mléka, to má totiž skvělou vlastnost, že pohlcuje pachy. Nejenže se zbavíte nepříjemné chuti, ale také vaše maso bude křehčí.
7. Vyboulený korpus
Rozhodli jste se někomu udělat radost a upéct mu dort? Pečení korpusu je doslova adrenalin a nic nedokáže tolik zkazit nadšení jako propadlý korpus. Pokud váš korpus nemá pěkný povrch, stačí jej po upečení překlopit ve formě na vál. Dort se zhruba za 15 minut krásně vyrovná a můžete začít se zdobením.
8. Sražená omáčka
Stát se omáčkovým bohem vyžaduje jistou zkušenost. Nicméně pokud právě pilujete své božské omáčkové schopnosti, určitě oceníte tento trik. Sraženinu ve smetanové omáčce nebo polévce skvělé rozpustíte přidáním špetky prášku do pečiva. Důležité je však prášek do pečiva do pokrmu rozmíchat okamžitě a během varu.
9. Spálená omáčka
Připravujete nedělní svíčkovou, do toho křičí dítě, volá babička a mnoho dalšího. Vaše omáčka na plotně však nepočká a někdy se stane, že se prostě připálí. V ten moment si myslíte, že je vše ztraceno. Nezoufejte a čtěte! Pachuť spáleniny neutralizujte bramborem. Přidejte ho do omáčky a povaříme ho s ním zhruba 10 minut. Brambora jako houba nasaje připálenou chuť a vy si můžete gratulovat. Nezapomeňte bramboru pak vyhodit.
10. Snadno oloupaný česnek
Loupání česneku je na celém vaření snad to nejnudnější. Urychlete si tento moment naším zlepšovákem. Vložte česnek do vroucí vody na pár minut, potom vám to půjde snadněji. Stačí na slupku zlehka zatlačit a česnek vyklouzne sám. Pomoci může i mikrovlnka nebo krátké pražení česneku na pánvi. Po pár vteřinách nahřívání se slupka odloupne sama.

Skořicoví šneci
Vůně skořice a křupavé pečivo nás vrací do děctví. Ideální snídaně či rychlá svašinka.

Sváteční jablečný koláč
Co s přezrálými jablky? Připravte si tento delikátní koláč. Zmizí za pár minut.