Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976 ...
Coleta: Základní majonéza z Receptur studených pokrmů.1 kg majonézy = 120 g čerstvých žloutků, 865 g jedlého oleje, 15 g 8% octa, 10 g soli. Do vaječných žloutků vmícháme sůl a postupně šleháním, třením či jiným způsobem vytváříme ze žloutků, jedlého oleje a octa emulzi potřebné knzistence.
Podobné recepty jako Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976 ...
Škvarkové placky ze staré kuchařky recept
V misce uděláme kvásek. Pravidla pro přípravu kvásku z droždí, aby těsto správně kynulo. Do mísy dáme mouku, sůl, pokrájené škvarky (nemleté), sádlo, kvásek a mléko a doopravdy hodně vypracujeme, až do doby, kdy se na těstě tvoří puchýře. Dáme vykynout na teplé místo - taky poctivě, aspoň jednu hodi
Podobné recepty jako Škvarkové placky ze staré kuchařky
Nejlepší boršč
Nejlepší boršč s hovězím masem. Kuchař Martin Polačko tvrdí, že ať ruský, polský nebo ukrajinský boršč, každý tam dává něco jiného, podle vlastního rodinného receptu. Co ale nesmí chybět v žádném boršči, je červená řepa, která mu dodá nezaměnitelnou barvu a chuť.
Podobné recepty jako Nejlepší boršč
Kuře Livie Klausové recept
V pekáči smícháme 3 druhy hořčice + marmeládu (jedno jaka, ale dala bych nějakou červenou). Ve směsi obalíme všechny kousky kuřete, pak tam přidáme moravanku a dáme celé péct. Nic nevyléváme, pečeme celé v té směsi. Uvařeno. Přidat do oblíbených (19x) Přidat poznámku. Nahlásit chybu v receptu.
Podobné recepty jako Kuře Livie Klausové
Klasický hospodský guláš (vídeňský) recept
Klasický hospodský guláš (vídeňský) Tradiční guláš z hovězí kližky a poctivé dávky cibule, který nepotřebuje zahustit moukou. Vyžaduje více času, ale odvděčí se plnou chutí a rozpadajícím se masem. S knedlíkem a pár kolečky syrové cibule patří mezi hospodskou klasiku. 5,0 (388×) přihlašte. Eliza.
Podobné recepty jako Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Vánočka Moniky Absolonové recept
Vánočka Moniky Absolonové. Český showbyznys se každý rok těší na vánočku od Moniky Absolonové, nad kterou všichni mlaskají. Zpěvačka si na ni bere dva dny volna, aby vše zvládla do Štědrého dne. Recept na její úžasnou vánočku jsme pro vás nachystali, abyste nebyli ochuzeni. 4,9 (20×) přihlašte. Levi
Podobné recepty jako Vánočka Moniky Absolonové
Kotlet pražského uzenáře recept
Voňavá povidla z muchovníku: Jak na netradiční ovocnou pomazánku podle receptu bylinkářky Jakou polévku si uvaříte dnes, zítra, v neděli? Stačí zalistovat Právě bylo uvařeno: Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem uvařil/a Kamilana před 1 hodinou Hovězí kližka na česneku a majoránce uvařil/a kok
Podobné recepty jako Kotlet pražského uzenáře
Mazanec od Helenky Růžičkové recept
Mazanec od Helenky Růžičkové. Helena Růžičková uměla lidi nejen rozesmát, ale také dobře pohostit. Sama jídlo milovala a s láskou ho chystala rodině i přátelům. Její recept se řadí mezi osvědčenou klasiku. Tento poctivý máslový a nadýchaný velikonoční bochánek můžeme vyzkoušet i my. 5,0 (66×) přihla
Podobné recepty jako Mazanec od Helenky Růžičkové
Netradičně dobrý tradiční tatarák
Netradičně dobrý tradiční tatarák podle Pohlreicha. Save. Tentokrát Zdeněk Pohlreich potěší všechny pravé masožravce a připraví klasický hovězí tatarák a na grilu k němu nezbytné topinky. Nic náročného, stačí dobře ochutit a máte hotovo. do 30 minut.
Podobné recepty jako Netradičně dobrý tradiční tatarák
Koprová omáčka recept
V kastrolu rozpustíme tuk, přidáme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Připravte jíšku správně! Zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme mléko, rozmícháme a necháme asi 20 minut vařit. Pak přidáme smetanu a kopr, osolíme, osladíme, okyselíme a necháme přejít varem. Podle potřeby dochutíme
Podobné recepty jako Koprová omáčka
Kuřecí játra na majoránce
kuřecí játra 500 g. suché bílé vino 100 ml. smetana ke šlěhání 200 ml. cibule nakrájená najemno 1 ks. menší jablko nakrájené na kostičky 1 ks. lístky čerstvé majoránky 6 snítek. česnek, nasekaný najemno 1 stroužek. kousek másla. extra panenský olivový olej.
Podobné recepty jako Kuřecí játra na majoránce
Pravý ruský boršč podle receptu Zdeňka Pohlreicha ...
Postup. Maso zalijte dostatečným množstvím studené vody (asi 2,5 l), přidejte nové koření, pepř a bobkový list, osolte a přiveďte k varu. Přiklopte, stáhněte teplotu na minimum a nechte pobublávat asi 2 hodiny. Průběžně sbírejte pěnu, která se utvoří na hladině. Po 1,5 hodině vaření masa oloupejte c
Podobné recepty jako Pravý ruský boršč podleu Zdeňka Pohlreicha ...
Segedínský guláš, jak ho vařila maďarská babička recept ...
Segedínský guláš, jak ho vařila maďarská babička. Segedínský guláš tvoří základ maďarské kuchyně, ale i u nás se těší velké oblibě. Příjemně pikantní guláš s kysaným zelím, zjemněný zakysanou smetanou nebo šlehačkou chutná nejlépe s krajíčkem voňavého, čerstvého chleba. 7. 11.
Podobné recepty jako Segedínský guláš, jak ho vařila maďarská babička ...
Sekaná jako od babičky
Vložte do trouby a pečte na 180 °C jednu hodinu. Sekaná pustí tuk, bude se vypékat – bude tedy v jednu dobu mokrá, ale nebojte se, pěkně se vypeče. Pečte tak, aby slanina byla nahoře křupavá a postupně steklým tukem podle potřeby sekanou polévejte. Sekaná jako od babičky; foto: Češka z Česka.
Podobné recepty jako Sekaná jako od babičky
Vaňkova česnečka recept
1. 1. 2022 13:53. Dělám na sádle, z té jedné lžíce nepřibereme a posypat zelenou petrželkou. Když je čas, tak ztracené vejce. A kdyby nebyl opečený chleba, můj by se moc divil. Alespoň se spotřebuje starší chleba. Česnečka patří mezi mých Top 1o polévek. 2.
Podobné recepty jako Vaňkova česnečka
Segedínský guláš maďarské babičky
Postup přípravy receptu. 1. Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, větší kusy zelí překrájíme. Jednu cibuli osmažíme na na polovině tuku, opečeme maso, osolíme, okořeníme paprikou a dusíme. Pokud máme, podléváme bílým vínem, ale stačí voda. Maso by však nemělo plavat, jen být tekutinou lehce zat
Podobné recepty jako Segedínský guláš maďarské babičky
Stroganoff podle dědy šéfkuchaře recept
Stroganoff podle dědy šéfkuchaře. Stroganoff jsou nudličky z minutkového hovězího masa v rajčatovo-smetanovém sosu, který může být doplněný dalšími surovinami. Podle tohoto receptu se nám hovězí na cibuli a žampionech určitě podaří a bude všem chutnat. 5,0 (113×) přihlašte. Eliza.
Podobné recepty jako Stroganoff podle dědy šéfkuchaře
Kapr dle Petra Voka
Kapr podle pana Voka je jako mercedes a smazeny kapr jako trabant. Hana Rožníčková | 23. 3. 2007 09:08. Kdo budete mít cestu do Třeboně, určitě se zastavte na jídlo v restauraci Šupina. Výborná restaurace se skvělým jídlem. A Třeboň? Krásné město a výborné lázně!!! Miloš Kuchta | 23. 3. 2007 00:29.
Podobné recepty jako Kapr dle Petra Voka
Babicovy dobroty krkovička recept
Postup přípravy. Krkovici nenaklepáváme, osolíme, opepříme a hodně z obou stran potřeme hořčicí. Na každý plátek dáme jednu menší, na kolečka nakrájenou cibuli a plátky anglické, může být i uzený bůček nebo Váhalova slanina. Pevně zabalíme do alobalu, aby nám nevytékala šťáva a dusíme v něm asi 45-5
Podobné recepty jako Babicovy dobroty krkovička
Lívance a la Jamie Oliver
1. Vejce rozdělíme, bílky dáme do jedné mísy, žloutky do druhé. Ke žloutkům přisypte mouku, prášek do pečiva, přilijte mléko a rozmíchejte na hladké, husté těsto. 2. Z lehce osolených bílků vyšlehejte tuhý sníh. Opatrně vpravte do těsta. Příprava je hotová. 3. Rozehřejeme si pánev a usmažíme lívance
Podobné recepty jako Lívance a la Jamie Oliver
Biskupský chlebíček podle Mirky van Gils Slavíkové ...
Biskupský chlebíček podle Mirky van Gils Slavíkové. Jeden z nejjednodušších, nejbarevnějších, nejvariabilnějších a nejrychlejších moučníků, který navíc dlouho vydrží vláčný. Ideální dezert na vánoční stůl, když vám po pečení cukroví zbyde spousta rozinek, datlí, fíků, kandovaného ovoce a čokolády ..
Podobné recepty jako Biskupský chlebíček podle Mirky van Gils Slavíkové ...
Pohlreichova pórková polévka
Hamburger podle Pohlreicha. 40 minut. Kachní prsa na meruňkách. 40 minut. Pizza bolognese. 20 minut. Tatarský biftek podle časopisu F.O.O…. Nerez polévková naběračka, 24 cm Více info. Slepičí polévka pro duši 4. porce Více info.
Podobné recepty jako Pohlreichova pórková polévka
Svíčková dle Ládi Hrušky
Postup přípravy receptu. 1. Kuřecí maso si nakrájíme na kostičky a osmahneme na tuku. Přidáme k tomu sterilovanou zeleninovou směs, Láďa Hruška doporučil přímo směs s názvem Halali. Přidejte ji k masu i s nálevem. Podusíme doměkka, asi tak 15 minut. Maso potom odlovíme a omáčku rozmixujeme. 2.
Podobné recepty jako Svíčková dle Ládi Hrušky
Pikantní vepřové kotlety podle Pohlreicha recept
2 lžíce extra panenského olivového oleje. 120 ml čerstvé pomerančové šťávy. 1,2 lžíce čerstvé citronové šťávy. 1/4 lžičky čerstvě namletého černého pepře. 1 lžíce přírodního krupicového cukru. 1 lžíce mořské soli. 2 špetky mletého kmínu. 2 špetky sušeného oregana. několik kapek sojové omáčky.
Podobné recepty jako Pikantní vepřové kotlety podle Pohlreicha
Hamburger podle Pohlreicha
Burgery grilujte . 3-5 minut z každé strany. Housky rozkrojte a dejte na gril. Bude jim stačit půl až jedna minuta. RADA: Rychlé recepty na těstoviny, pstruha či burger. 3. Na spodní půlku housky dejte nejprve list salátu, na něj maso, cibuli, plátek rajčete, omáčku dle chuti a přiklopte druhou půlk
Podobné recepty jako Hamburger podle Pohlreicha
Domácí čína s krůtím masem, pórkem a mandlemi podle ...
Domácí čína s krůtím masem, pórkem a mandlemi podle Pohlreicha. Save. Česká variace na čínu bez zbytečného glutamátu. Maso naložte večer předem, než se uvaří rýže, orestujete ho se zeleninou a mandlemi. Máte-li rádi křupavé mandle, opečte je nasucho a přisypte těsně před podáváním, v chuti však více
Podobné recepty jako Domácí čína s krůtím masem, pórkem a mandlemi podle ...
Domácí veka dle Ládi Hrušky
Hodinu necháme takto ležet a kynout. 4. Po uplynutí doby těsto rozdělíme na tři části, z kterých vyválíme tři veky. Ty opět necháme na plechu ještě 20 minut ležet. 5. Troubu mezitím předehřejeme na 190 stupňů. Láďa Hruška doporučuje před vložením, ještě veky potřít olivovým olejem. Pečeme cca dvacet
Podobné recepty jako Domácí veka dle Ládi Hrušky
Sekaná dle Ládi Hrušky
Hamburger podle Pohlreicha. 40 minut. Kachní prsa na meruňkách. 40 minut. Pizza bolognese. 20 minut. Tatarský biftek podle časopisu F.O.O… Olpran Viola disc 29" full disc černá/oranžová - lady frame 2021 - použité Více info. Tričko "BOSS LADY" Více info. L.O.L. Surprise Velká ségra OMG LADY DIVA Víc
Podobné recepty jako Sekaná dle Ládi Hrušky
Pečený králík podle babičky recept
Dáme do pekáče, králíka posypeme cibulí, pokud možno rovnoměrně, já dávám navrch ještě plátek nebo dva slaniny, obložím ho uzeným, dostatečně podliji, přiklopím dalším pekáčem a dám do trouby. Moc nesolím, uzené je slané dost. Po 70 minutách odklopíme a přelijeme maso. Doba pečení 1 hodina 10 minut
Podobné recepty jako Pečený králík podle babičky
Nesmažené koblihy dle Ládi Hrušky
Když nám těsto hezky vyběhne, rozválíme na válu a s pomocí skleničky vykrajujeme kolečka. Ty si pak rozdělíme a na půlku z nich dáme lžičkou džem. Pak vezmeme druhé, nepotřené kolečko a přikryjeme s ním to potřené. Kraje musíme spojit, jakoby stlačit, aby zavařenina nevytekla. Neupečené koblížky vys
Podobné recepty jako Nesmažené koblihy dle Ládi Hrušky
Griotka z višní podle mé kmotřičky recept
Postup přípravy. Do hrnce dáme ohřát červené víno s kořením, až začne nabírak k varu vypneme, přisypeme cukr a za občasného promíchání necháme rozpustit. Višně opláchneme, odstraníme stopky - já jsem i vypeckovala, dáme do větší uzavíratelné nádoby, zalijeme 1/2l vodky, přilijeme vychlazený sladký r
Podobné recepty jako Griotka z višní podle mé kmotřičky
Kapr podle pánů z Rožmberka recept
Porce kapra obalíme v hladké mouce a zprudka je opečeme na rozehřátém sádle, nejprve kůží navrch. Opečené maso obrátíme a přidáme hrubě nasekanou cibuli a hranolky slaniny. Jakmile je maso hotové, vyjmeme ho z pánve a udržujeme teplé. Do výpeku k cibuli přidáme med, necháme ho rozpustit, zalijeme ví
Podobné recepty jako Kapr podle pánů z Rožmberka
VIDEO: Kulajda se ztraceným vejcem podle šéfa
VIDEO: Kulajda se ztraceným vejcem podle šéfa. Save. Uvařte si tradiční českou polévku v luxusním provedení podle Zdeňka Pohlreicha. Nevařte z vody, ale začněte světlou jíškou a silným kuřecím vývarem. A nepřeslechněte jednu dobrou radu: Od přípravy této polévky nikam neodcházejte, nebo vám uteče!
Podobné recepty jako VIDEO: Kulajda se ztraceným vejcem podle šéfa
Vepřové v mrkvi (podle Romana Vaňka) recept
800 g vepřové plece. 400 g mrkve. 1 středně velká cibule. 60 g másla. 800 ml kuřecího vývaru. 20 g hladké mouky. špetka muškátového oříšku. sůl. pepř.
Podobné recepty jako Vepřové v mrkvi (podle Romana Vaňka)
Boloňská masová omáčka podle Marcelly Hazan
Olivový olej 1 lžíce. Máslo 3 lžíce + 1 navíc při míchání omáčky s těstovinami. cibule najemno nakrájená 1/2 šálku. řapíkatý celer nakrájený nadrobno 2/3 šálku. mrkev nakrájená nadrobno 2/3 šálku. mleté hovězí maso (nejlépe přední) 350 g. sůl a čerstvě namletý pepř. plnotučné mléko 1 šálek.
Podobné recepty jako Boloňská masová omáčka podle Marcelly Hazan