Kuřecí chilli s papričkami chipotle recept
Kuřecí chilli s papričkami chipotle je pikantní husté jídlo které vás nadchne svou jedinečnou chutí. Trochu exotiky v našem jídelníčku rozhodně neuškodí.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 kg vykostěných kuřecích prsou
- 400 g rajčat
- 1 cibule
- 1 konzerva sterilovaných bílých fazolí
- 1/4 hrnku masa harina (kukuřičná mouka)
- 3 chipotle papričky (uzené chilli papričky)
- 1 lžíce chilli koření
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 pivo
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce mletého římského kmínu
- čerstvá šťáva z 1 limetky
- sůl
Způsob přípravy
Kuřecí chilli s papričkami chipotle je pikantní husté jídlo které vás nadchne svou jedinečnou chutí. Trochu exotiky v našem jídelníčku rozhodně neuškodí. V hrnci na olivovém oleji orestujeme na mírném ohni nadrobno nakrájenou cibuli a utřený česnek. Když cibule změkne, přidáme kuřecí maso nakrájené na menší porce a osmahneme je, až dostane světle hnědou barvu. Pak do hrnce přilijeme třičtvrtě láhve piva, 2 minuty povaříme a přidáme sůl, kmín, pokrájená rajčata, chilli koření a a pomleté papričky chipotle.
Důkladně promícháme a vaříme asi 1 hodinu. Nyní smícháme kukuřičnou mouku se zbytkem piva a přidáme do směsi. Nakonec přidáme čerstvou šťávu z limetky a fazole bez nálevu. Znovu dobře promícháme a vaříme do zhoustnutí (10 až 15 minut). K hotovému chilli můžeme servírovat zakysanou smetanu nebo čedar a ozdobit ho snítkami koriandru.