Čokoládový korpus na dort i moučníky
Tento univerzální čokoládový korpus je ideální volbou pro přípravu různých dortů i moučníků. Jeho příprava je jednoduchá, takže i ti, kteří s pečením teprve začínají, si s ním p...
Moravský vrabec podle Receptur teplých pokrmů (tzv. normy)
Moravský vrabec je tradiční pokrm, který se připravuje z vepřového masa, obvykle plece a bůčku, doplněný cibulí a česnekem. Maso se nakrájí na plátky a umístí se na pekáč s nakrá...
Moravské koláče
Moravské koláče, někdy nazývané také dvojctihodné, jsou tradičním pokrmem, který si naše babičky oblíbily. Vynikají jemným kynutým těstem, které je plněné tvarohem a často doplněné o dalš...
Vosí koule
Vosí koule jsou lahodné cukrovinky, které si můžete snadno připravit doma podle našeho receptu. Tato sladká pochoutka obvykle kombinuje ořechy, čokoládu a další ingredience, které spol...
Moravské koláčky
Moravské koláčky jsou vynikající tradiční pečivo, které si oblíbily mnohé generace. Tento delikátní dezert, jehož příprava vyžaduje určitou zručnost a čas, má svůj původ u našich prababiček...
Maďarský kotlíkový guláš z hovězího krku
Maďarský kotlíkový guláš z hovězího krku je chutné a tradiční jídlo, které se od běžného způsobu přípravy odlišuje minimalizací aktivní práce v kuchyni. Tento recept čerpá inspiraci z origi...
Golubce: plněné zelné listy s mletým masem v rajčatové omáčce
Golubce jsou lahodné plněné zelné listy, které ukrývají mleté maso. Tento pokrm je oblíbený nejen v Polsku a na Ukrajině, ale i u nás si našel své fanoušky. Zelné listy se n...
Makový koláč
Makový koláč je delikátní a voňavý zákusek, který se vyznačuje jemným a křehkým těstem. K přípravě těsta se používá směs mouky a cukru, která se důkladně promne s más...
Mini koláčky
Mini koláčky jsou lahodné pečivo, které se připravuje z kynutého těsta. Začíná se přípravou kvásku smícháním vlažného mléka a cukru, do kterého se drobí kvasnice. Po jejich...
Čokoládový mousse
Čokoládový mousse je lahodný dezert, jehož základem je jemná čokoládová směs. K přípravě se nejprve rozpouští čokoláda ve vodní lázni, kde dosahuje teploty přibližně 45 °C. Poté se šlehá sm...
Makovec
Makovec je vynikající dezert, který si připravíte během chvilky. Tato maková buchta je nejen výživná a sytá, ale také nesmírně chutná. Mák, který je jejím hlavním ingred...
Medovníkové koule
Pokud máte rádi medovník, lahodný dort s medovou chutí, určitě oceníte jeho variantu v podobě malých kuliček. Tyto medovníkové koule jsou skvělou volbou pro sladké pohoštění a bá...
Moravský vrabec
Moravský vrabec je oblíbené jídlo, které se často podává v restauracích. Toto chutné pokrm se obvykle servíruje buď se zelím, nebo s dušeným špenátem. Jeho jedinečná chuť...
Gulášová polévka
Gulášová polévka je oblíbeným jídlem, zejména v zimních měsících, kdy oceníme vydatné a hutné masové polévky. Tato polévka je inspirována tradičním gulášem a spojuje v sobě...
Pravý hospodský guláš z hovězí kližky
Pravý hospodský guláš z hovězí kližky je tradiční pokrm, který vyniká bohatou chutí a sytou konzistencí. Při jeho přípravě se nejprve na rozpuštěném sádle zpění cibule...
Moravské koláče podle mojí maminky
Moravské koláče, známé také jako dvojctihodné koláče, patří mezi oblíbené kynuté buchty. Charakteristickým rysem těchto koláčů je použití dvou druhů náplně, což přispív...
Medovníkové kuličky
Pokud hledáte inspiraci na nové cukroví a máte rádi med a karamel, mohly by vás zaujmout medovníkové kuličky. Tento lahodný dezert je originální a skvěle chutná....
Falešná hovězí polévka z morkových kostí
Falešná hovězí polévka z morkových kostí je lahodný a výživný pokrm, který se vyznačuje bohatou chutí a barvou. Hlavní ingrediencí jsou morkové kosti, které dodávají polévce intenzivní...