Falešná hovězí polévka z morkových kostí
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 632 kJ / 151 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,48 g |
Tuky | 11,27 g |
Vláknina | 5,65 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 56 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 9,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
www.toprecepty.cz/recept/9750-jatrove-knedl...
Někdy bývá hovězí přední maso na polévku velice nehezké. Morkové kosti mají také svou sílu a dobrou chuť a pokud do hotového vývaru ještě zavaříme játrové knedlíčky a nebo přidme jen uvařené nudle, tak si také pochutnáme. Já ještě přidávám na vyvaření stonky libečku, které mám celý rok na toto využití vždy v mrazáku.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 7. 2021 23:31
17. 7. 2021 11:12
11. 8. 2017 17:44
8. 8. 2017 23:01
8. 8. 2017 16:56
7. 8. 2017 23:15
Rád bych vás poprosil o laskavost
Byl by to velký problém uvařit polévku (třeba i z polovičního množství surovin) současně 2x vedle sebe za stejných podmínek?
V jednom hrnci (č. 1) uvařit přesně podle postupu, tedy vč. HODINU vařených morkových kostí.
V druhém hrnci (č. 2) uvařit totéž ale bez morkových kostí.
Do obou hrnců zavařit stejné množství játrových knedlíčků.
Naslepo nechat ochutnat nezaujatým hodnotitelům odděleně každou polévku zvlášť a utajeně (aby se navzájem neovlivňovali) je nechat napsat, jestli poznali v polévkách nějaký rozdíl a který vzorek tomu kterému jedlíkovi chutná víc.
Děkuji
7. 8. 2017 20:06
7. 8. 2017 19:18
casino má dnes opět "svůj"den
6. 8. 2017 19:08
Ňufinka : Anna Kocikova: Petra H.:
No, když myslíte...
http://www.matkavari.cz/hovezi-vyvar-z-morkovych-k...
5. 8. 2017 14:43
7. 3. 2015 21:51
7. 3. 2015 21:50
7. 3. 2015 21:47
Tentokrát jsem do vývaru z m.kostí přidala zeleninu a ani nyní nemám polévku(vývar)mléčné barvy,jak píše dotyčný sebestředný casino.
Polévka ani nezapáchá,ani nemá mléčnou barvu,
takže se nestydím stát si za svým receptem a mohu jen podotknout,že i"zeleninová"polévka bez přívlastku(zalitá vývarem ze 4morkových kostí )je kvalitníViz foto,které jsem dala jako hlavní.
Můj závěr?-od casina si nenechám dělat na hlavu
A o uvařeném morku jsem se zde zmínila již několikrát...máme ho raději na chlebu s kořením,než v knedlíčcích
2. 3. 2015 14:45
Poslouchej,když tomu netozumíš tak si podej ruku s Hruškou.. co to tady píšeš za capiny? To jsi kuchař? asi si to určitě vyzkoušel že prudíš lidi a dáváš nesmyslné komentáře tam kam nemáš..
Tento recept jsme jako UZNÁVANÉ kuchařky vyzkoušely a nestěžujeme si, je to rychlé a dobré..
Homeopatika dáváme sobě i zvířátkům a knížky s pohádkami čteme dětem před spaním, ale dej si raděj dudlík do pusy a poslouchej ať si sté pohádky aspoň něco odneseš ty ,,odborníku"
Tuto stránku navštěvuji pravidelně a spoustu receptů zkouším ale tento komentář mě opravdu naštval.. zajímalo by mě co pan autor v životě dokázal že se chce povyšovat nad ostatní slušné lidi, kteří mají zájem podělit se o své recepty..
1. 3. 2015 00:47
No, dyby na TOP byly ještě kategorie receptů HOMEOPATICKÝCH a POHÁDKOVÝCH, tak bych byl celej rozpolcenej, kam s tímto "receptem"
Asi bych dal přednost těm pohádkovým, protože výsledný produkt, tedy vývar z těch kostiček tady, je asi stejně "výživný" jako vývar ze sekyrky v té známé pohádce
U tohoto rcp je vidět, jak povedená fotečka dokáže zblbnout i kuchařky zde v komentářích... Nejlépe to vystihla vseumel: "Polívka vypadá úžasně..."
Ano vypadá, a bezesporu díky zelenině a masoxu i výborně chutná, ale ty morkové kosti jsou zde na dvě věci!
Znovu se chlámu, když čtu: "Aničko - ta je ale opravdu poctivá" Jj, je! Asi stejně, jak stojí v názvu rcp
Jediná, která patrně četla i recept je tejaja: když napísala: "...bolo ich treba potom viac"
*****
Morkové kosti jsem už párkrát (předem pečené i nepečené) vařil pro kokotky (to nikomu nenadávám) k plnění např. hlemýždi; věděl jsem tedy do čeho jdu
Po hodině vaření (4 kosti/2litry vody), vzniklo cosi jen nepatrně zapáchající po capině (napsal bych po hovězím loji, ale ten spíše voní) a chutnalo to jen jako slaná voda po soli, kterou jsem přidal, že aby to mělo aspoň nějakou chuť. Barvu to mělo jako voda s kapkou mléka (foto mám, přál-li by si někdo vidět)
No, vařil jsem celkem 4 hodiny a bylo to nakonec jen nepatrně lepší Samozřejmě jsem "to" nevyhodil! Přidal jsem asi kilo předního, po 2hodinách varu i zeleninu a ve finále jsme měli výbornou, nefalšovanou hovězí polévku, na jejíž kvalitě se ale ty morkové kosti podílely asi stejnou měrou jako moje maličkost na HDP
Můj závěr?
Toto je rcp na zeleninovou polévku bez přívlastku...
...a z morku raději udělejte knedlíčky...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dušená kedlubna s mrkví, cuketou a hráškem
Přidáno před 9 hodinami
Omeleta se sýrem
Přidáno před 10 hodinami
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 21 hodinami
Maková náplň nastavená
Přidáno 19. 4. 2024 14:01
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno 19. 4. 2024 11:36
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno 19. 4. 2024 11:21
Právě bylo uvařeno:
Snadný štrúdl
Alamatej uvařila před 37 minutami
Kuře na paprice se smetanou
mcmiruska uvařila před 56 minutami
Listová buchta
Simiisek26 uvařila před 1 hodinou
Banánová bábovka
Romca23 uvařil před 1 hodinou
Moje houskové knedlíky
petrysek2307 uvařila před 1 hodinou
Kuřecí nudličky na pivu a balsamiku
oliveh uvařila před 2 hodinami
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
Sajik31 uvařila před 2 hodinami
Bramborový chléb
Jana B. uvařil před 3 hodinami
Citronová buchta s tvarohem
tara23 uvařila před 3 hodinami
Jogurtové muffiny
IRBONA uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Dušený špenát může být pochoutkou: Stačí přidat správné množství česneku a cibule a dochutit slaninou
Rákócziho řezy: Jednoduchý křehký koláč s tvarohem a marmeládou krásně dozdobí sněhová mřížka
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: morková kost morkové kosti hovězí vývar z kostí vývar z morkovych kosti polévka z hovězích kostí morková polévka hovězí kosti vyvar z morkove kosti morkove kosti recept morkova kost vývar polévka z kostí morkové kosti recepty vývar z hovězích kostí spikova kost polevka s hovezich kosti morková kost recepty hovězí přední bez kosti recepty morkové kosti vývar hovězí morek recept hovězí vývar z kostí
Suroviny: olej, mrkev, kost hovězí morková, cibule, pepř, voda, mrkev, petržel, celer
Falešná hovězí polévka z morkových kostí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1BEV
46 názorů