Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Falešná hovězí polévka z morkových kostí

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

25. 10. 2011 19:43

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie632 kJ / 151 kcal
Bílkoviny1,48 g
Tuky11,27 g
Vláknina5,65 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 56 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy9,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

www.toprecepty.cz/recept/9750-jatrove-knedl...

Někdy bývá hovězí přední maso na polévku velice nehezké. Morkové kosti mají také svou sílu a dobrou chuť a pokud do hotového vývaru ještě zavaříme játrové knedlíčky a nebo přidme jen uvařené nudle, tak si také pochutnáme. Já ještě přidávám na vyvaření stonky libečku, které mám celý rok na toto využití vždy v mrazáku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Anna Kocikova Anna Kocikova

19. 7. 2021 23:31

Marie Svarcova: :-8

Marie Svarcova Marie Svarcova

17. 7. 2021 11:12

:yes::yes::yes:<3:-K

Anna Kocikova Anna Kocikova

11. 8. 2017 17:44

Lenunka: To je v pořádku,pokud je to k receptu;-)

Lenunka Lenunka

8. 8. 2017 23:01

Musím se přiznat, že jsem váhala, jestli se do této diskuze vložit nebo ne, ale nakonec mi to nedalo. Nechci vůbec nikoho kritizovat, každý ať si vaří, jak mu to chutná, a respektuji názory všech, co jídlo vařili a jsou nadšeni barvičkou vývaru, chutí a podobně, nicméně za sebe chci říct, že mi opravdu přijde, že morkové kosti vařené jen hodinu jsou prostě nevyužité a je to plýtvání materiálem, který se dá využít daleko cenněji. Osobně dělám vývar z morkových kostí a hovězího masa docela často a proto vím, že je to akce u mě na cca 8 hodin, kosti nejprve opeču, dám vařit, přidám zeleninu (na ochucení, ta se pak vycedí), přidám maso, koření atd....kosti opravdu v první hodině vaření pustí jen tuk a zakalí vývar (zvlášť když nejsou opečené a jen se hodí do vody), ta chuť z nich se uvolní až po delší době. Nemám nic proti tomuto receptu, jen myslím, že kdyby se v něm vynechaly ty kosti a použil se jen ten zmíněný Masox, tak je to za 10 min a chuť a i barva bude bohužel úplně stejná. Uvařit rychlou hovězí polévku lze například z mletého hovězího masa, tam si to dovedu představit do hodiny. Ale vývar z morkových kostí za mě určitě není záležitost na hodinu:-)

jemmy

8. 8. 2017 16:56

casino: Laskavost prokazuji pouze laskavym lidem:-)

casino casino

7. 8. 2017 23:15

jemmy:
Rád bych vás poprosil o laskavost:-K
Byl by to velký problém uvařit polévku (třeba i z polovičního množství surovin) současně 2x vedle sebe za stejných podmínek?
V jednom hrnci (č. 1) uvařit přesně podle postupu, tedy vč. HODINU vařených morkových kostí.
V druhém hrnci (č. 2) uvařit totéž ale bez morkových kostí.
Do obou hrnců zavařit stejné množství játrových knedlíčků.
Naslepo nechat ochutnat nezaujatým hodnotitelům odděleně každou polévku zvlášť a utajeně (aby se navzájem neovlivňovali) je nechat napsat, jestli poznali v polévkách nějaký rozdíl a který vzorek tomu kterému jedlíkovi chutná víc.
Děkuji:-K

jemmy

7. 8. 2017 20:06

Pamatuji si,ze nase maminka varivala moc dobrou polevku ze dvou morkovych kosti,vzdycky jsme se s bratrem hadali o morek a byla vzdy vyborna,myslim,ze tato polevka nema chybu.Urcite vyzkousim,protoze vim,ze bude jiste moc dobra:-K

Anna Kocikova Anna Kocikova

7. 8. 2017 19:18

Petra H.: Děkuji za komentář:-K:-8
casino má dnes opět "svůj"den:-D

casino casino

6. 8. 2017 19:08

HODINU:-! vařené morkové kosti;-(
Ňufinka : Anna Kocikova: Petra H.:
No, když myslíte... :-8
http://www.matkavari.cz/hovezi-vyvar-z-morkovych-k...

Petra H.

5. 8. 2017 14:43

casino: polévku jsem vyzkoušela, je silná a výborná, chyba bude asi někde jinde než v receptu

chocolate chocolate

7. 3. 2015 21:51

Anna Kocikova:Ta barvicka je Drahusko:yes:.Ja vyvary obecne nemusim, ale tady bych si snad i misticku dala.

mika59 mika59

7. 3. 2015 21:50

Anna Kocikova:tak to je nářez:-D:yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

7. 3. 2015 21:47

casino:Jízlivý a poněkud"mino mísu"komentář casina á la Láďa Hruška(jak už se zmínila ňufinka)mě nenechal klidnou a znovu jsem polévku uvařila(vařím dost často ale ne každý den).
Tentokrát jsem do vývaru z m.kostí přidala zeleninu a ani nyní nemám polévku(vývar)mléčné barvy,jak píše dotyčný sebestředný casino.
Polévka ani nezapáchá,ani nemá mléčnou barvu,
takže se nestydím stát si za svým receptem a mohu jen podotknout,že i"zeleninová"polévka bez přívlastku(zalitá vývarem ze 4morkových kostí )je kvalitní;-)Viz foto,které jsem dala jako hlavní.
Můj závěr?-od casina si nenechám dělat na hlavu;-)

A o uvařeném morku jsem se zde zmínila již několikrát...máme ho raději na chlebu s kořením,než v knedlíčcích:yes:

Ňufinka

2. 3. 2015 14:45

casino:
Poslouchej,když tomu netozumíš tak si podej ruku s Hruškou.. co to tady píšeš za capiny? To jsi kuchař? asi si to určitě vyzkoušel že prudíš lidi a dáváš nesmyslné komentáře tam kam nemáš..
Tento recept jsme jako UZNÁVANÉ kuchařky vyzkoušely a nestěžujeme si, je to rychlé a dobré..
Homeopatika dáváme sobě i zvířátkům a knížky s pohádkami čteme dětem před spaním, ale dej si raděj dudlík do pusy a poslouchej ať si sté pohádky aspoň něco odneseš ty ,,odborníku" :-D
Tuto stránku navštěvuji pravidelně a spoustu receptů zkouším ale tento komentář mě opravdu naštval.. zajímalo by mě co pan autor v životě dokázal že se chce povyšovat nad ostatní slušné lidi, kteří mají zájem podělit se o své recepty.. :-!

casino casino

1. 3. 2015 00:47

:-D:-D:-D
No, dyby na TOP byly ještě kategorie receptů HOMEOPATICKÝCH a POHÁDKOVÝCH, tak bych byl celej rozpolcenej, kam s tímto "receptem":-O
Asi bych dal přednost těm pohádkovým, protože výsledný produkt, tedy vývar z těch kostiček tady, je asi stejně "výživný" jako vývar ze sekyrky v té známé pohádce:-D
U tohoto rcp je vidět, jak povedená fotečka dokáže zblbnout i kuchařky zde v komentářích... Nejlépe to vystihla vseumel: "Polívka vypadá úžasně..."
Ano vypadá, a bezesporu díky zelenině a masoxu i výborně chutná, ale ty morkové kosti jsou zde na dvě věci!
Znovu se chlámu, když čtu: "Aničko - ta je ale opravdu poctivá":-)) Jj, je! Asi stejně, jak stojí v názvu rcp:-D
Jediná, která patrně četla i recept je tejaja: když napísala: "...bolo ich treba potom viac"
*****
Morkové kosti jsem už párkrát (předem pečené i nepečené) vařil pro kokotky (to nikomu nenadávám) k plnění např. hlemýždi; věděl jsem tedy do čeho jdu;-)
Po hodině vaření (4 kosti/2litry vody), vzniklo cosi jen nepatrně zapáchající po capině (napsal bych po hovězím loji, ale ten spíše voní) a chutnalo to jen jako slaná voda po soli, kterou jsem přidal, že aby to mělo aspoň nějakou chuť. Barvu to mělo jako voda s kapkou mléka (foto mám, přál-li by si někdo vidět);-)
No, vařil jsem celkem 4 hodiny a bylo to nakonec jen nepatrně lepší:-// Samozřejmě jsem "to" nevyhodil! Přidal jsem asi kilo předního, po 2hodinách varu i zeleninu a ve finále jsme měli výbornou, nefalšovanou hovězí polévku, na jejíž kvalitě se ale ty morkové kosti podílely asi stejnou měrou jako moje maličkost na HDP:-D:-D:-D
Můj závěr?
Toto je rcp na zeleninovou polévku bez přívlastku...:-/
...a z morku raději udělejte knedlíčky...;-)

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: morková kost morkové kosti hovězí vývar z kostí vývar z morkovych kosti polévka z hovězích kostí morková polévka hovězí kosti vyvar z morkove kosti morkove kosti recept morkova kost vývar polévka z kostí morkové kosti recepty vývar z hovězích kostí spikova kost polevka s hovezich kosti morková kost recepty hovězí přední bez kosti recepty morkové kosti vývar hovězí morek recept hovězí vývar z kostí

Suroviny: olej, mrkev, kost hovězí morková, cibule, pepř, voda, mrkev, petržel, celer

TopRecepty.cz

Falešná hovězí polévka z morkových kostí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1BEV