Francouzská cibulačka recept
Francouzská cibulačka je hustá polévka, která vám rozjasní den. A nepotřebujete kromě cibule a koření téměř nic jiného. Samozřejmě francouzská bageta by k ní byla skvělá.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 6 cibulí
- 100 g másla
- 200 ml bílého vína
- 1 bobkový list
- 5 kuliček černého pepře
- mletý černý pepř
- snítka tymiánu
- sůl
- hovězí vývar
- strouhaný sýr (čedar apod.)
Způsob přípravy
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky. Do hrnce dáme rozpustit máslo, přisypeme cibuli a za stálého míchání dusíme, až cibule změkne a zezlátne.
Nyní přidáme snítku tymiánu, bobkový list, celý pepř a bílé víno. Přivedeme k varu a vaříme, dokud se všechno víno nevyvaří.
Cibuli zalijeme vývarem, promícháme, dochutíme solí a pepřem a vaříme už jen asi 30 minut. Z hotové polévky odstraníme celý pepř, bobkový list a tymián, ke každé porci přidáme plátek opečené bagety a trochu nastrouhaného pikantního sýra a můžeme podávat.