Francouzská cibulačka recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Francouzská cibulačka je hustá polévka, která vám rozjasní den. A nepotřebujete kromě cibule a koření téměř nic jiného. Samozřejmě francouzská bageta by k ní byla skvělá.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 6 cibulí
  • 100 g másla
  • 200 ml bílého vína
  • 1 bobkový list
  • 5 kuliček černého pepře
  • mletý černý pepř
  • snítka tymiánu
  • sůl
  • hovězí vývar
  • strouhaný sýr (čedar apod.)


Způsob přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky. Do hrnce dáme rozpustit máslo, přisypeme cibuli a za stálého míchání dusíme, až cibule změkne a zezlátne.

Nyní přidáme snítku tymiánu, bobkový list, celý pepř a bílé víno. Přivedeme k varu a vaříme, dokud se všechno víno nevyvaří.

Cibuli zalijeme vývarem, promícháme, dochutíme solí a pepřem a vaříme už jen asi 30 minut. Z hotové polévky odstraníme celý pepř, bobkový list a tymián, ke každé porci přidáme plátek opečené bagety a trochu nastrouhaného pikantního sýra a můžeme podávat.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Francouzská cibulačka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Francouzská cibulačka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu francouzská cibulačka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Francouzská cibulačka

Kde najít informace



×