Nádivka do velikonočního kuřete recept
Nádivka do velikonočního kuřete musí nutně chutnat po jarních čerstvých bylinkách a koření. Kolik tam dáte těch kopřiv a medvědího česneku je jen na vás.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 5 vajec
- 150 g uzeného masa
- 50 g anglické slaniny
- 4 starší rohlíky
- 100 ml smetany
- 3 jarní cibulky
- lístky z mladých kopřiv
- medvědí česnek
- sůl
- mletý černý pepř
- olivový olej
- strouhanka
Způsob přípravy
Ve vyšší pánvi na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a utřený česnek. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a uzené maso. Krátce osmahneme a pánev odložíme stranou. V jiné pánvi spaříme kopřivové listy horkou vodou.
Do mísy nasypeme na kostičky nakrájené rohlíky, nadrobno nakrájené cibulky a medvědí česnek, nasekané spařené lístky z kopřiv. Ušleháme vejce se smetanou, přidáme půl lžičky soli a pepře a vše nalijeme do mísy.
Nádivku promícháme, případně zahustíme strouhankou a dochutíme.