Smažené kuře po francouzsku recept
Smažené kuře po francouzsku je syté, takže jako přílohu doporučujeme čerstvé zeleninové saláty ze sezónní zeleniny. Doporučujeme třeba salát z rajských jablíček.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 kuře
- rostlinný olej
- těstíčko:
- 2 vejce
- 3 lžíce hladké mouky
- 1,5 lžíce rostlinného oleje
- sůl
- marináda:
- 1 cibule
- špetka soli
- špetka mletého pepře
- 1 lžíce octa
- rostlinný olej
Způsob přípravy
Ze všech uvedených ingrediencí si připravíme marinádu. Do marinády vložíme naporcované kousky kuřete , které jsme zbavili velkých kostí. Maso pak necháme v chladnu marinovat alespoň 1 hodinu.
Nyní kuřecí porce lehce osušíme a obalíme je v těstíčku. Připravíme ho rozšleháním vajec s moukou, solí a olejem.
Na rozpáleném oleji ve vyšší pánvi pak zvolna kuřecí porce smažíme dozlatova.