Spaghetti carbonara recept
Bohužel nutno dodat, že chuť pancetty nebo slaniny s guanciale nelze srovnávat. Dá se říci, že to byla uzenina přímo stvořená pro tento recept. A ta smetana je zbytečná, krémové omáčky lze docílit i bez ní a to i s celými vejci a není nutné přidávat další kalorie do už tak poměrně těžkého jídla.
Podobné recepty jako Spaghetti carbonara
Zuzančiny stískance recept
Tak já jsem z časových důvodů trochu podváděla a udělala to ze pytlíkového bramborového těsta. No musím říct, že se to všechno snědlo, ALE trochu jsem to přehnala s pepřem (dávala jsem barevný drcený), takže to krapet hodně pálilo.
Podobné recepty jako Zuzančiny stískance
Spaghetti alla Carbonara po italsku
Místo pancetty doporučil guanciale romano. Jinak s postupem souhlasím, slanina se dělá zvlášť a pepř rovnou do vajec, jinak by se to moc nepromíchalo. Jinak s postupem souhlasím, slanina se dělá zvlášť a pepř rovnou do vajec, jinak by se to moc nepromíchalo.
Podobné recepty jako Spaghetti alla Carbonara po italsku
Barilla Spaghetti Carbonara recept
Přestože kombinace sýra a vajec s těstovinami byla známá již dlouhou dobu, způsob přípravy "carbonara", jak ji známe dnes, se zrodila až během druhé světové války, kdy si američtí vojáci v hospodě poručili přidání guanciale, kterou si omylem spletli se slaninou běžně přidávanou k vajíčkům.
Podobné recepty jako Barilla Spaghetti Carbonara
Makarony amatriciana
Pokud se vám nepodaří koupit guanciale, zkuste co nejlepší pancettu, na tom totiž tenhle tradiční recept stojí. Ale bude fungovat jen s pořádnými těstovinami z tvrdozrnné pšenice, ty jsou prostě základ.
Podobné recepty jako Makarony amatriciana