Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Spaghetti carbonara

Hodnocení receptu je 4,6 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

19. 3. 2015 18:27

Suroviny pro 2

2

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 308 kJ / 1 269 kcal
Bílkoviny60,84 g
Tuky27,64 g
Vláknina29,50 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 333 mg
Sůl0,65 g
Sacharidy187,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Na špagety carbonara jsem tady pár receptů našla. Ale buď v nich byla smetana anebo pancetta či slanina. Správně má být ve špagetách carbonara guanciale, což je neuzená slanina z vepřových líček anebo laloku. Bohužel nutno dodat, že chuť pancetty nebo slaniny s guanciale nelze srovnávat. Dá se říci, že to byla uzenina přímo stvořená pro tento recept. A ta smetana je zbytečná, krémové omáčky lze docílit i bez ní a to i s celými vejci a není nutné přidávat další kalorie do už tak poměrně těžkého jídla.

http://hratkyspekaci.blogspot.com/2015/03/spaghett...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Paul Sulc

18. 2. 2017 22:15

ZIZALA, zrejme jsme mel byt podrobnejsi, kvuli pochopeni: jestlize babka nemela vodu od uvarenych spaget,, nedala pod cednik zadny hrnec, pak proste nemela vodu. Doufam ze ted uz rozumite.

Jitkas

18. 2. 2017 16:16

casino: Presunte tema na diskuzi, chcete-li a dejte znova odkaz, puvodne tam byly dva, ten spravny zmizel a ja ho nemam ulozeny.

casino casino

18. 2. 2017 14:15

Jitkas:
No, poslal bych SZ že abychom zde neplevelili, ale jste želbohu neregi:-)
https://www.google.it/#q=pasta+carbonara+panna
Rcp jsem nestudoval, předpokládám ale, že jsou to italské stránky...

Jitkas

18. 2. 2017 13:48

casino: Ziji v severnim regionu Italie , jehoz gastronomie je historicky ovlivnena kuchyni francouzskou, tedy smetana by nemela byt problem, ale i zde carbonara se pripravuje bez smetany.
Ja to vidim jinak, smetanu si do carbonary da ten, kdo smetanu muze (ma ji rad), coz je zde mensina, nebo ten, kdo ji bez smetany (carbonaru) neumi uvarit.

casino casino

18. 2. 2017 13:08

Dajda:
No, stran lidové tvořivosti s upravováním tradičních receptů by bylo lze polemizovat (ale ne tady):-) a dalo by se polemizovat i s každou druhou vaší myšlenkou (ale raději ne tady):-p, leč dovolím si nesouhlasit s Paul Sulc: Pán je sice ve svých názorech aspoň konzistentní (viz koment https://www.toprecepty.cz/recept/11574-spagety-car... ale pravdu může mít asi stejnou jako pověstný televizní lecebrita:-D která se nesmazatelně zapsala do dějin kulinařiny rčením: "...a nemáte-li tam to, tak tam dejte to co máte!":-D:-D:-D
Na rozdíl od Pavlíka Sulců:-) se nerad opakuji (viz odkaz výše) ale co se týká té smetany v carbonara mu rád dávám za pravdu: Není pravda, že v It. se zásadně (jak se v mnohých diskuzích zdůrazňuje) nepřidává smetana. V některých, především v severních regionech (asi vliv rakouské kuchyně) smetanu používají. Ne vždy, ale občas používají :-)

Jitkas

18. 2. 2017 13:06

Dajda: Pavel Sulc si muze upravit recept k obrazu svemu, to mu nikdo nebere a dobre dela. Jen by nemel o autorce rikat, ze je "arogantni suveren" jen proto, ze recept uvarila tak, jak se patri, to neni zrovna moc slusne.

Dajda Dajda

18. 2. 2017 07:27

zizala: Ale jinak má Pavlík Šulců naprostou pravdu. Recepty nejsou zákon, ustanovený nějakým grémiem, ale živoucí záležitost. Stejně jako fáma u starých Římanů rostou tím, jak se šíří! ;-) Snad jen u Sachrů si hlídají ten svůj recept na opravdu opravdovskou pravou Sachertorte. :-D

zizala zizala (moderátorka)

18. 2. 2017 07:16

Paul Sulc: Pobavila mě logika u "jestliže neměla vodu, dala smetanu" ;-):-D

Paul Sulc

18. 2. 2017 04:45

Leckdy me vadi arogance u nekterych predpisu, kde autor zduraznuje, z to ci ono tam patri ci naopak nepatri, aby to bylo ''spravne'' . Ona znama ceska netolernce. U carbonary jsou hadanice, jestli tento spek ci jiny, jestli smetana ci voda od spaget. Recept, stary staleti, prodelal jiste spoustu zmen v case i mista, jestli babka nemela vodu, dala smetanu, jestli mela malo vajec, dala mleko ci smetanu, jestli dosel tehle spek, dala jiny. Ty hadanice mezi ''suvereny''.kteri vsechno presne a spravne vedi, jsou nechutne.

Kaczik

28. 3. 2015 11:46

petra: V podstatě snad v každém supermarketu. Sehnala jsem je v Bille, v Albertu. Ony se ale dají použít jakékoli kvalitní těstoviny. Barilla je třeba značka, která je tady braná jako lepší, na druhou stranu v Itálii stojí tak euro a je to spíše průměr. Hodně se doporučuje značka De Cecco, nejen tady, ale i v zahraničí. Mnohdy slýchávám i chválu na semolinové těstoviny z Lidlu ;-).

petra

23. 3. 2015 22:17

Já zas nikde neviděla špagety Barilla a to už po nich nějakou chvíli koukám...

zizala zizala (moderátorka)

20. 3. 2015 09:16

Kaczik: Hm, velká města navštěvuju málo a specializované prodejny tam neznám :-8 Objednání na netu se vzhledem k dopravě dost prodraží...tak to mám asi smůlu :-(

Kaczik

19. 3. 2015 21:12

zizala: Narazila jsem na ni v italském marketu v Olomouci (bydlím tady, takže to není taková potíž pro mě ji už teď sehnat, když o ní vím). Asi ve všech těch větších městech sehnat půjde. Vím, že se dá koupit snad i přes e-shop s italskými potravinami. Ale chápu, že když nejde sehnat, tak není zbytí. Ten recept je spíš pro zajímavost, protože jsem taky dělávala carbonara s pancettou nebo se slaninou. Guanciale je dokonce levnější než pancetta, tedy mi se ji podařilo najít levněji, jen jde hůře sehnat. Ale fakt tomu jídlu dodá úplně jinou chuť. Doporučuji aspoň jednou ozkoušet :-).

zizala zizala (moderátorka)

19. 3. 2015 19:28

A můžu se zeptat, kde tu guanciale sháníš? Já ji u nás nemám šanci koupit :-//, takže musím chtě nechtě nahrazovat jinou, většinou anglickou nebo uzeným bůčkem.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: spaghetti carbonara špagety carbonara albert spagety car neuzená slanina spaghetti carbonara recept špagetové carbonara špagety carbonara lidl špagety carbonara špagety..carbonara carbonara se slaninou recept carbonara smetana albert spageti di carbonare spaghetti di carbonara pancetta carbonara carbonara špagety recept top recepty špagety carbonára špagetové carbonara lidl recept carbonara recept.cz spaghetti vejce spagetti di carbonata

Suroviny: těstoviny špagety, guanciale, vejce, pecorino, sýr gran moravia, česnek, pepř mletý, bazalka čerstvá

TopRecepty.cz

Spaghetti carbonara

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K2jz