Křehké kakaové řezy recept
Křehké kakaové řezy si upečte, kdykoliv budete mít chuť na něco obzvlášť dobrého ke kávě nebo k čaji. Jsou jemné, krémové a báječně voní čokoládou.
(celý recept)
Ingredience receptu
- těsto:
- 180 g cukru krupice
- 5 vajec
- 1 lžička prášku do pečiva
- 120 g polohrubé mouky
- náplň:
- 200 g cukru krupice
- 25 g kakaa
- 230 g másla
- 4 vejce
- rybízová zavařenina
- čokoládová poleva
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na mírnou teplotu (150 až 160 stupňů). Vejce s cukrem ušleháme nejlépe ve vodní lázni do pěny. Pak hrnec odstavíme z plotny a za stálého šlehání necháme pěnu vychladnout.
Do vychlazené pěny opatrně přimícháme mouku ve které jsme rozmíchali kypřící prášek. Hotové těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a předehřáté troubě ho upečeme dorůžova.
Mezitím si ve vodní lázni ušleháme vejce s cukrem a kakaem do husté pěny. Opět krém necháme vychladnout a pak do něj postupně přidáváme mírně změklé máslo, až vznikne hladký kakaový krém.
Když upečený korpus vychladne, potřeme ho nejprve rybízovou marmeládou, pak kakaovým krémem a nakonec ho přelijeme čokoládovou polevou. Plech s moučníkem uložíme do chladna a po ztuhnutí polevy ho opatrně krájíme na jednotlivé porce.